Z Budapesztu Węgrzy jadą w dwóch kierunkach (wyjazd w piątek, powrót w niedziele):
- nad Balaton
- do Hajduszoboszlo
Rudiok napisał(a):Pojechałem pierwszy raz w sezonie i chyba po raz ostatni całościowo przez korki wyszło jakieś 4 h dłużej.
.....Problemy zaczęły się w okolicach Karlovaca, bramki nawet szybko, 10-15 minut, ale przez wypadek w jednym z tuneli droga była chwilowo w ogóle wyłączona z ruchu i 1.5 h w plecy. Kolejne korki na zjeździe do Zadaru przy Paklenicy. Tzw. korki samoistnie, czyli dużo samochodów i hamowania przełożyły się na jazdę 40-50 km/h do samego zjazdu na Zadar. Potem już wszystko cacy.
radzix napisał(a):Panowie (i panie) ruszam z dzieciakami w piątek po 20 z Warszawy , jedziemy do miejscowości Prizna koło Pag-u , GPS mi pokazuje 13 godzin jazdy, jest szansa że o takiej porze nie wpakujemy się w korki na bramkach w CRO? Czy może sugerujecie ruszyć w innych godzinach?
radzix napisał(a):Panowie (i panie) ruszam z dzieciakami w piątek po 20 z Warszawy , jedziemy do miejscowości Prizna koło Pag-u , GPS mi pokazuje 13 godzin jazdy, jest szansa że o takiej porze nie wpakujemy się w korki na bramkach w CRO? Czy może sugerujecie ruszyć w innych godzinach?
Senior napisał(a):radzix napisał(a):Panowie (i panie) ruszam z dzieciakami w piątek po 20 z Warszawy , jedziemy do miejscowości Prizna koło Pag-u , GPS mi pokazuje 13 godzin jazdy, jest szansa że o takiej porze nie wpakujemy się w korki na bramkach w CRO? Czy może sugerujecie ruszyć w innych godzinach?
.... jestem z Częstochowy i napiszę do Ciebie że droga z Piotrkowa Tryb do Cze-wy to już masakra , wracałem
z koncertu Pink w niedzielę i myślałem że odlecę .Tak jak pisałem wcześniej , najlepiej jak z Wa-wa wyjedziesz
tak koło 14 , przekroczysz granicę i na parking w kimonko na godzinkę , hihi
Kerad n napisał(a):Senior napisał(a):radzix napisał(a):Panowie (i panie) ruszam z dzieciakami w piątek po 20 z Warszawy , jedziemy do miejscowości Prizna koło Pag-u , GPS mi pokazuje 13 godzin jazdy, jest szansa że o takiej porze nie wpakujemy się w korki na bramkach w CRO? Czy może sugerujecie ruszyć w innych godzinach?
.... jestem z Częstochowy i napiszę do Ciebie że droga z Piotrkowa Tryb do Cze-wy to już masakra , wracałem
z koncertu Pink w niedzielę i myślałem że odlecę .Tak jak pisałem wcześniej , najlepiej jak z Wa-wa wyjedziesz
tak koło 14 , przekroczysz granicę i na parking w kimonko na godzinkę , hihi
Dzień dobry,
Kolego z Częstochowy, jeśli mogę zapytać, czy autostrada od Częstochowy do Ostrawy już otwarta jest ?
Będę wdzięczny za informację.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi