Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.07.2019 16:24

boboo napisał(a):I co? Odwiedzisz Grzesiuka? :wink:

Ależ oczywiście, w drodze powrotnej co już ustalone jest od jakiegoś czasu ;)
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 27.07.2019 16:41

savic napisał(a):
jackuc napisał(a):Sobotni poranek...
20190727_064659.jpg

HAK około 11 podawał - Cvetlin powyżej dwóch godzin korek na 5 km :)

Widać że w gąszczu informacji giną te istotne, przecież dids76 pisał kilkukrotnie że zaliczył postój na tym przejściu, inni też wspominali.
Ponadto jeżeli jest tylu chętnych do objazdu słoweńskiej autostrady to wiadomo, że nie tylko Polacy tam jadą ale i Czesi i Austryjacy i Niemcy. Więc korek pewny jak ten na bramkach w Lucko.
I druga sprawa, jeżeli większość jedzie przez Graz to musi się to gdzieś spotkać i to jest takie miejsce jak i przejście w Gornj Macelj.
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 27.07.2019 19:18

Chorobcia jak żyć ? Którym przejściem jechać jadąc objazdem L-M-P ? Tak jak patrzę teraz to jest w miarę spoko w Macelj

Chociaż mam nadzieję, że w piątek 16.08 ok 8 rano będzie w miarę przez Cvetlin... mam nadzieję ... :mrgreen:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.07.2019 19:29

jackuc napisał(a):Chorobcia jak żyć ? Którym przejściem jechać jadąc objazdem L-M-P ? Tak jak patrzę teraz to jest w miarę spoko w Macelj

Chociaż mam nadzieję, że w piątek 16.08 ok 8 rano będzie w miarę przez Cvetlin... mam nadzieję ... :mrgreen:

16.08 rano powinien być spokój przez Cvetlin
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 27.07.2019 19:32

:-) mam nadzieję, że większość wypoczywających będzie już w tym czasie na miejscu ;-)

Ewantualna alternatywa jadąc z Graz to Dobovec pri Rogatcu, ale czy tam lepiej ?
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 27.07.2019 19:47

jackuc napisał(a)::-) mam nadzieję, że większość wypoczywających będzie już w tym czasie na miejscu ;-)

Ewantualna alternatywa jadąc z Graz to Dobovec pri Rogatcu, ale czy tam lepiej ?

Będziesz w Ptuju, rozprostowując kości na postoju rzuć okiem w neta, aplikację navi na sytuację drogowo-graniczną. :)
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 27.07.2019 20:00

Tak tak od razu w domu sobie przygotuję trasy i wyślę na telefon. Lubię być przygotowany ;-)

Jeśli chodzi o Rogatec to lepiej jechać tam drogą

432

czy

689

?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 27.07.2019 20:06

jackuc napisał(a):Tak tak od razu w domu sobie przygotuję trasy i wyślę na telefon. Lubię być przygotowany ;-)

Jeśli chodzi o Rogatec to lepiej jechać tam drogą

432

czy

689

?

Twoja trasa 689 odpada jak nie masz winiety :oczko_usmiech: :mrgreen:
Chyba że tak: https://goo.gl/maps/97oFZMHHdctyhEKe8
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 28.07.2019 08:35

Tak tak jasne, nie przeciągnąłem odpowiednio opcji 689 :-) Oczywiście, że nie mam i nie chcę mieć :-)
To która lepsza ? :-)
sito_zabrze
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sito_zabrze » 28.07.2019 11:29

Tak patrze teraz na natężenie ruchu z ciekawości
Od Karlovaca do Lućko chyba nie jest ciekawie.....
Widać ze sporo ludzi wraca :oczko_usmiech:
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 28.07.2019 12:11

Tak z ciekawości i w temacie, szukałem info ale próżno z konkretnymi informacjami, czy jest już jakaś iskierka a może i konkretna data kiedy Chorwacja wchodzi do Schengen ?. Na razie znalazłem info, że szykują się na wprowadzenie euro i za parę lat dopiero wszystko zdrożeje. Schengen znacząco przyspieszyło by podróż.
welna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) welna » 28.07.2019 12:14

yzedef napisał(a):Tak z ciekawości i w temacie, szukałem info ale próżno z konkretnymi informacjami, czy jest już jakaś iskierka a może i konkretna data kiedy Chorwacja wchodzi do Schengen ?. Na razie znalazłem info, że szykują się na wprowadzenie euro i za parę lat dopiero wszystko zdrożeje. Schengen znacząco przyspieszyło by podróż.
szybciej bramki na autostradach zamienia na winety niz euro wprowadza, i do schengen wejdą.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 28.07.2019 12:30

welna napisał(a):
yzedef napisał(a):Tak z ciekawości i w temacie, szukałem info ale próżno z konkretnymi informacjami, czy jest już jakaś iskierka a może i konkretna data kiedy Chorwacja wchodzi do Schengen ?. Na razie znalazłem info, że szykują się na wprowadzenie euro i za parę lat dopiero wszystko zdrożeje. Schengen znacząco przyspieszyło by podróż.
szybciej bramki na autostradach zamienia na winety niz euro wprowadza, i do schengen wejdą.

Z tym Euro to uważaj bo oficjalnie złożyli wniosek i myślę, że to zrobią.
https://www.forbes.pl/gospodarka/chorwa ... ii/zykwysh
milosz78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) milosz78 » 28.07.2019 14:09

Nie bardzo znam wiarygodność poszczególnych i serwisów chorwackich. Ale tutaj podają coś o dodatkowych warunkach i o trwających rozmowach. Konkretów jednak mało http://www.poslovni.hr/hrvatska/hrvatsk ... gen-355850
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 28.07.2019 14:38

welna napisał(a):szybciej bramki na autostradach zamienia na winety niz euro wprowadza, i do schengen wejdą.

Chyba w planach mają na 2022r uruchomienie opłat elektronicznych coś jak na węgrzech..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 661
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone