W ten deseń:
-> MAPKA
Dwukrotnie udało mi się minąć problemy w Lučko zupełnie bez korków.
W sobotę może być problem również przed zjazdem na Karlovac i rozjazdem na Rijekę. Dalej powinno być czysto.
Endrju napisał(a):Jechał ktoś w ostatnich dniach "głównym szlakiem" przez przejście w Gornji Macelj? Jak obecnie wygląda sytuacja? Chciałem sobie kliknąć winietki, a co roku jadę praktycznie inną trasą krajoznawczą i myślę o powrocie do wariantu w pełni autostradowego.
Endrju napisał(a):Jechał ktoś w ostatnich dniach "głównym szlakiem" przez przejście w Gornji Macelj? Jak obecnie wygląda sytuacja? Chciałem sobie kliknąć winietki, a co roku jadę praktycznie inną trasą krajoznawczą i myślę o powrocie do wariantu w pełni autostradowego.
wielbiciel napisał(a):Z rejonu Katowic faktycznie może się opłacać przez Słowację ale zobacz ile jest utrudnień po drodze: Giszowiec, Tychy, Pszczyna-wszędzie korek plus oczywiście Cadca którą w miarę idzie ominąć (mówię tu o kierunku K-ce przez Zwardoń), bo Cieszyn i późniejsza 11 z korkiem od gr. Cz-SK całkowicie odpada.
Generalnie zanim dojedziesz z K-c do Żyliny przez Oszczadnicę masz 150 km i 2,5h, to jadąc przez Czechy będziesz już 275 km czyli między Brnę a Breclawiem.
Tak więc wniosek jest jeden: kierunek Czechy pomimo wykazu tylu robót na GM jest i tak bardziej atrakcyjny niż SK.
Nie mówimy tu o zdarzeniach losowych tylko o stałych utrudnieniach.
bledzik napisał(a):korki na granicy SLO/AUT ok. 1 godziny ( Austriacy wyłapują dostawczaki itp i sprawdzają w środku czy nie ma "gości" z innych kontynentów ).
marekkowalak napisał(a):bledzik napisał(a):korki na granicy SLO/AUT ok. 1 godziny ( Austriacy wyłapują dostawczaki itp i sprawdzają w środku czy nie ma "gości" z innych kontynentów ).
A, to już wiem, skąd kontrole na austriackich granicach!
Wjeżdżałem w sobotę z Węgier w Koszeg i również mnie zdziwiło, że kontrolowali jakiegoś vana, a potem wszystkie osobówki puścili.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi