Z fejsbuka to dla mnie trochę mało wiarygodna informacja.
Przejrzałem przed chwilą DHMZ (czyli chyba najlepszą stronę z pogodą dla Chorwacji) i tam nic na temat bury nie ma. Mało tego, wiatr w piątek ma być bardzo słaby!
karus napisał(a):@Janusz Bajcer - dzięki! już poprawiłem nazwę.
Są też inne strony prognozujące borę na piątek:marekkowalak napisał(a):Z fejsbuka to dla mnie trochę mało wiarygodna informacja.
Przejrzałem przed chwilą DHMZ (czyli chyba najlepszą stronę z pogodą dla Chorwacji) i tam nic na temat bury nie ma. Mało tego, wiatr w piątek ma być bardzo słaby!
yooshky napisał(a):Wg Windy najsilniejszy wiatr w porywach w piątek ok. 13:00
travel napisał(a):Wczoraj wracałam z Cro i stałam na granicy ze Słowenią 35 min. a ok.16 przejazd przez Wiedeń zajął mi 1,5 godziny.Mało tego na granicy austriacko-czeskiej wyrywkowe kontrole - dobrze że na nas nie padło.
Nigdy więcej nie pojadę przez Austrię i Słowenię zdecydowanie wolę trasę Słowacja-Węgry-Chorwacja.
Dawigs napisał(a):Austria - jechaliśmy przez Mikulov. Autostrada w Austrii zaczyna się teraz przed Poysdorfem
Tomy Lee napisał(a):Dawigs napisał(a):Austria - jechaliśmy przez Mikulov. Autostrada w Austrii zaczyna się teraz przed Poysdorfem
Czy możesz powiedzieć jak wygląda odcinek przed wjazdem na granicę w Mikulovie? Chodzi o remont drogi obok jeziorka i wahadlowy ruch. Długo stałeś?
Podobno w okolicy Makarskiej "wyrosło" kilka fotoradarów. Widziałeś coś w tamtej okolicy?
Tomy Lee napisał(a):
Czy możesz powiedzieć jak wygląda odcinek przed wjazdem na granicę w Mikulovie? Chodzi o remont drogi obok jeziorka i wahadlowy ruch. Długo stałeś??
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi