marekkowalak napisał(a):Dzięki za informację - kiedyś tego nie było!
Trudno, trzeba 10% doliczyć...
Wyszło mi 13 zł więcej na cały wyjazd - to ponad 2 Karlovacko w plecy
Tak dla formalności spytam: we Włoszech i w Bośni takich cyrków nie ma?
majkel001 napisał(a):marekkowalak napisał(a):Dzięki za informację - kiedyś tego nie było!
Trudno, trzeba 10% doliczyć...
Wyszło mi 13 zł więcej na cały wyjazd - to ponad 2 Karlovacko w plecy
Tak dla formalności spytam: we Włoszech i w Bośni takich cyrków nie ma?
Włoszech jest już i tak drogo, w sensie drogi i paliwo wiec nic extra w wakacje nie doliczają
Bratwojciech napisał(a):Nawet jak przejedziesz o 6 Częstochowę, to na bank zatrzymasz się na S1 przy zjeździe na Jaworzno. Od drogi 79 do zjazdu na A4 są ostatnio częste korki. Potem zatrzyma Cię Pszczyna. Jeżeli chcesz dojechać do granicy bez przymusowych postojów, to oblicz trasę tak, żebyś w okolicach godziny 5 minął Pszczynę.
AdamLodz napisał(a):Bratwojciech napisał(a):Nawet jak przejedziesz o 6 Częstochowę, to na bank zatrzymasz się na S1 przy zjeździe na Jaworzno. Od drogi 79 do zjazdu na A4 są ostatnio częste korki. Potem zatrzyma Cię Pszczyna. Jeżeli chcesz dojechać do granicy bez przymusowych postojów, to oblicz trasę tak, żebyś w okolicach godziny 5 minął Pszczynę.
Dodam jeszcze, że od 6 zaczyna korkować się Czadca. Co prawda można ją ominąć lokalnymi drogami z tym, że będzie wąsko...
arturescu napisał(a):Najgorsza możliwa godzina, czyli piątkowe popołudnie w PL/CZ i wieczór w okolicach Wiednia.
toomas napisał(a):Ja w tym roku pierwszy raz wyjeżdżam w piątek, nocleg w Ptuj i w sobotę odcinek Ptuj - Podaca Mam nadzieję, że będzie w miarę.
Tom@sz napisał(a):
prześledziłem ostatnie 20stron wątku i mam pytanie do znawców:
z Brna kierować się na Mikulov czy jechać autostradą D2 i odbijać skrótem przez Breclav?
toomas napisał(a):arturescu napisał(a):Od lat unikam sobót na chorwackich autostradach.
Też tak się staram ale w tym roku niestety apartament mam od soboty bo inaczej się nie dało. Ale za to wracał będę w środę
Reiser napisał(a):
Ja wyruszę w do Cro w piątek ok.13ej pod koniec lipca. Rozważam cały czas objazd "gierkówki" i Częstochowy, ale nie wiem czy dla 15min łącznie gra jest warta świeczki... śledzę natężenie ruchu wg GM i porównując to do tego co spotykam na tej trasie naprawdę nie ma co dramatyzować. Są gorsze odcinki dróg w PL, bardziej zakorkowane itp... Może to nie będzie Dubaj, ale do Aleppo jeszcze wiele tam brakuje Oczywiście można się ustawić za TIRami i jechać jak i oni - wtedy faktycznie można stać i czuć jak włosy siwieją w drodze na urlop Ale tego nikomu nie polecam i nie życzę.
Miłego poniedziałku!
Tom@sz napisał(a):toomas napisał(a):Ja w tym roku pierwszy raz wyjeżdżam w piątek, nocleg w Ptuj i w sobotę odcinek Ptuj - Podaca Mam nadzieję, że będzie w miarę.
witam
Też bardzo podobny mam plan...
nocleg z piatku na sobotę za Ptuj...
prześledziłem ostatnie 20stron wątku i mam pytanie do znawców:
z Brna kierować się na Mikulov czy jechać autostradą D2 i odbijać skrótem przez Breclav?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi