Cześć mam pytanie jak wygląda autostrada w Słowenii w stronę Lublany? (w tamtym roku we wrześniu wracałem i było sporo zwężek)
Ktoś ma możne jakieś wieści jak tam sie jechało przez przejście graniczne w miejscowości Rupa w te wakacje?
gorny napisał(a):Cześć mam pytanie jak wygląda autostrada w Słowenii w stronę Lublany? (w tamtym roku we wrześniu wracałem i było sporo zwężek)...
gorny napisał(a):Cześć mam pytanie jak wygląda autostrada w Słowenii w stronę Lublany? (w tamtym roku we wrześniu wracałem i było sporo zwężek)
Ktoś ma możne jakieś wieści jak tam sie jechało przez przejście graniczne w miejscowości Rupa w te wakacje?
Marko66 napisał(a): w 2015 (cel: wyspa Pag), gdy między Zagrzebiem i Karlovacem stałem w korkach "znikąd", zrezygnowałem z autostrady i pojechałem "starą drogą nr 1" i było o kilka godzin szybciej niż autostradą (pisałem zresztą o tym w innym miejscu) i takie rozwiązanie polecam
Marsallah napisał(a):Marko66 napisał(a): w 2015 (cel: wyspa Pag), gdy między Zagrzebiem i Karlovacem stałem w korkach "znikąd", zrezygnowałem z autostrady i pojechałem "starą drogą nr 1" i było o kilka godzin szybciej niż autostradą (pisałem zresztą o tym w innym miejscu) i takie rozwiązanie polecam
Jest tylko jedno "ale": możliwość przeskoczenia z autostrady na 1 jest tylko do Karlovaca, potem już zbyt się od siebie oddalają. A druga sprawa to to, że wspomniane przez Ciebie "korki znikąd" występują prawie wyłącznie na odcinku Zagrzeb-Karlovac. Dosłownie za zjazdem na 1 pod Karlovacem droga błyskawicznie się "czyści". Owszem, zdarzają się czasem spowolnienia na zjeździe za tunelem Sv. Rok, ale to już kwestia pogody, a pomiędzy Karlovacem i Sv. Rokiem jest dłuugi odcinek drogi, po której można zapylać te 130 km/h.
gorny napisał(a):Cześć mam pytanie jak wygląda autostrada w Słowenii w stronę Lublany? (w tamtym roku we wrześniu wracałem i było sporo zwężek)
nes napisał(a):Cześć.
Jedziemy z żoną 1 września z Krakowa do Puli. Planujemy wyjechać ok 3 w nocy z Krakowa. Jedziemy Przez Czechy, Austrię, Słowenię. Czy powinienem spodziewać się gdzieś korków po drodze? Jeśli tak to gdzie i którędy je omijać? Chciałbym jechać głównie autostradami. Planowałem, że podróż zajmie nam max. 14 godzin z postojami, obiadem itp.
Pzdr,
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi