Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 08.08.2018 19:55

Garo&Justa napisał(a):Odkąd pamiętam ten odcinek jest z ograniczeniem prędkości i często nic się tam nie dzieje
Mak1 napisał(a):
morela napisał(a):W Austrii problematyczny odcinek to Leibniz-Spielfield - roboty drogowe

Bardzo problematyczny?

Podglądając wielokrotnie w różnym czasie na mapkę prędkość przejazdu nie jest uciążliwa.

Screenshot_2018-08-08 Darmowa, społecznościowa Nawigacja, Mapy i Informacje Drogowe w czasie rzeczywistym Waze.png
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 08.08.2018 20:30

Mak1 napisał(a):
morela napisał(a):W Austrii problematyczny odcinek to Leibniz-Spielfield - roboty drogowe

Bardzo problematyczny?

na warunki weekendowe- bardziej niż na dni robocze. Dodatkowo nie ma co kombinować z objazdami, bo w Svitavach na GM też stoi ludzik z łopatą.....
gigi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigi » 09.08.2018 00:24

Czy odcinek A1 w kierunku Polski przed Ostravą nadal jest puszczony jednym pasem i tym samym mocno się korkujący?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.08.2018 05:54

gigi napisał(a):Czy odcinek A1 w kierunku Polski przed Ostravą nadal jest puszczony jednym pasem i tym samym mocno się korkujący?

Masz na myśli już D35 a nie D1 (A1 - bo ta jest de facto w innym miejscu) na wysokości Lipníka n/Bečvou jest zwężona do jednej jezdni, ruch w kierunku granicy z Polską przeniesiony jest na nitkę w kierunku Brna. W piątek 3.08 stałem tam w 15 minutowym korku. W tygodniu i w weekendy nie powinno to być tragiczne... remont ma potrwać do końca sierpnia.
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 09.08.2018 19:04

Witajcie !!!!
Obiecałem raport z dojazdu do Chorwacji.

bezpiecznie dojechałem do Breli Stomarića.
wyjazd z Poznania wczoraj około 08.30 na miejscu po 17 godzinach "w palcem w du...." przejechane około 1600 km nie sprawdzałem dokładnie. przerwy na kawkę, papieroska, kanapeczki i siku..... :wink: :wink: :wink:
po drodze największy problem wyjechać z samego Poznania, bo korki koło Stęszewa karwa jak byk !!!! :evil: :evil: :evil: autostrada Wrocław - Katowice czyściutko i szybciutko
potem drobne spowolnienia ruchu w Czechach bez wpływu na czas przejazdu.
Wiedeń, Maribor, Ptuj, Zagrzeb-Lućko gładko jak po maśle bez najmniejszego problemu. ZERO KORKÓW I SAM RUCH POJAZDÓW ZNIKOMY.
jak wcześniej pisałem i wychodzi na moje : podstawa sukcesu być na granicy SLO-CRO przed północą (ja byłem 21.45.)
i wyjazd w środku tygodnia okazał się strzałem w dziesiątkę.
:papa: :papa: :papa: :papa:
a teraz po plażingu siedzę na trasie patrzę na Jadran i walę Krlovaćko (kolejne) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
DAWAJCIE DO BRELI NA BROWARA !!! :mrgreen: :mrgreen:
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 09.08.2018 22:49

leswac napisał(a):a teraz po plażingu siedzę na trasie patrzę na Jadran i walę Krlovaćko (kolejne) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
DAWAJCIE DO BRELI NA BROWARA !!! :mrgreen: :mrgreen:

To lepiej nie siedź na tej trasie po tych piwkach bo jeszcze Cię jakieś auto przejedzie. Zejdź na pobocze i tam wal karlovaćko. :oczko_usmiech: :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
morela
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) morela » 10.08.2018 04:54

Przed północą na granicy...
Większość kwater przyjmuje meldunek od 14 do 21
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 10.08.2018 07:05

morela napisał(a):Przed północą na granicy...

Campingi od 7-8 jak kończy się cisza nocna :)
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 10.08.2018 07:10

morela napisał(a):Przed północą na granicy...

No ale co z tego? Granice przekroczy ok północy a potem zatrzyma się na plaży i poczeka na apartament. Przecież to nie problem.
talar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) talar » 10.08.2018 07:14

Witam,
jadę do Novi Vinodolski (okolice wyspy KRK). Wyjezdzam w piątek 24.08 o 2.00 w nocy, zamierzam dojechac na miejsce okolo 14.00 tez w piątek. Google maps pokazuje 12 godzin podrozy. Polska-Czechy-Austria-Słowenia-Chorwacja. Wg forumowiczów taka trasa (cała Słowenia austradami) i przejscie graniczne w RUPIE będzie najlepszą opcją. Ale co zauwazylem: w okolicy Wiednia bede o 8 rano, a z tego co widze na mapie kazdego dnia jest tam korek. Można to jakos ominać? Albo czy ktos wie jak odczytac z google opoznienie z tego tytulu?
A może o tych godzinach wyjazdu wybrac trasę domyślną proponowaną przez google, czyli przez Węgry?
Załączniki:
wieden.png
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2018 08:06

Hm, to Wiedeń w piątek rano - ale w porównaniu z moim piątkowym powrotem, to ze screena nie wygląda źle.
talar
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) talar » 10.08.2018 08:12

Powrót był gorszy? Też bede wracał w piątek ;) Będe chciał wyjechać z Chorwacji o 12.00 i zajechać do domu w sobote o 1.00... coś czuję, że będzie sajgon.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2018 09:41

talar napisał(a):Powrót był gorszy? Też bede wracał w piątek ;) Będe chciał wyjechać z Chorwacji o 12.00 i zajechać do domu w sobote o 1.00... coś czuję, że będzie sajgon.

Był sajgon. Dwa wypadki i co najmniej sześć długich korków.

E59.png

Choć myślę, że Ty w Wiedniu możesz być dużo później, niż ja. Godzina 16 w piątek to najgorszy moment na znalezienie się w Wiedniu.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 10.08.2018 10:51

Uwaga

Zamknięty tunel w Czadcy.

W dniach 10.08 do 20.08 będzie zamknięty tunel w Czadcy. Szykują się objazdy i korki.

https://mykysuce.sme.sk/c/20877824/tune ... t-dni.html
bart123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bart123 » 10.08.2018 13:06

talar napisał(a):Powrót był gorszy? Też bede wracał w piątek ;) Będe chciał wyjechać z Chorwacji o 12.00 i zajechać do domu w sobote o 1.00... coś czuję, że będzie sajgon.

Wracałem w piątek 3 sierpnia do kraju. W Wiedniu byłem około godz. 19. Korków nie było, w zasadzie przejechałem bez zatrzymywania. Widać jak się trafi.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 600
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone