Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 04.08.2018 05:58

Wszystko fajnie jak jedziemy z południa Polski i do granicy mamy że 100km. Wszystko inaczej wygląda jak do granicy mamy prawie 500km.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 04.08.2018 06:18

Oj, dziś coś niedobrego się dzieje na dojeździe nad wybrzeże. Zagrzeb praktycznie stanął z obydwu (H i A) kierunków, a najgorsze ze Sveti Rok zamknięty z powodu prawdopodobnie wypadku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2018 07:19

wielbiciel napisał(a):Oj, dziś coś niedobrego się dzieje na dojeździe nad wybrzeże. Zagrzeb praktycznie stanął z obydwu (H i A) kierunków, a najgorsze ze Sveti Rok zamknięty z powodu prawdopodobnie wypadku.

No to współczuję. Serio...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2018 07:27

wikol napisał(a):Wszystko fajnie jak jedziemy z południa Polski i do granicy mamy że 100km. Wszystko inaczej wygląda jak do granicy mamy prawie 500km.

No, rozumiem, to prawda - zaczynam rzeczywiście doceniać, że mieszkam blisko (odpowiednio - 50 i 45 km) Czech i Słowacji. Zawsze narzekałam, że nad morze daleko... A okazało się, że do Zagrzebia mam bliżej niż do Gdyni; nie mówiąc o Świnoujściu :D
Z mojego punktu widzenia wygląda to tak, że gdy wybieram się do centralnej Polski to do Mszczonowa albo do Łodzi lecę 4 godzinki jak nie ma korków.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 04.08.2018 07:30

morela napisał(a):
Andrzej3777 napisał(a):W tym roku wyjechałem w niedzielę nocleg w Słoweni i tak jak ostatnimy latami w poniedziałek do Cro nigdy w pomiedziałki nie trafiałem na korki tym razem coś jednak sie zmieniło.Korek w Macej kilka km waze przekierowało na Cvetlin ale i tam ponad godz.stania.z Lucko az do Rozjazdu na Rijeke prędkosc ok.50km/h.Powrot w czwartek Lucko ok ale na Cvetlin znowu korek w Macej duzo większy.Coś sie musiało zmienic skoro kiedys korki tworzyły sie tylko w weekendy a teraz nawet w tygodniu.Zastanawiam sie czy nastepnym.razem nie warto rozwazyć trasy przez Węgry.

Tak
W tym roku sytuacja która do tej pory była w weekendy, jest już w dni robocze. Stad ja ze zdumieniem stwierdzam ze mój wtorkowy wyjazd tak pieczołowicie wybierany można o kant czterech liter potłuc. Nie jesteśmy nocnymi kierowcami. Nigdy na noc nie jeździmy wiec ja w tym roku rozważam wjazd przez Rupe o ile namowie kierowcę nr 1 bo on jest zwolennikiem najkrótszych i najprostszych rozwiązań.

Tak. My w tym roku na Krk po raz pierwszy przez Rupa i jesteśmy super zadowoleni
Marunio36
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marunio36 » 04.08.2018 07:36

Witam
Planuje wracac z Cro 1 wrzesnia przez Niemcy .
Ale co sobote widzena GM duzy problem w okolicach Salzburga. Ktos moze zna powod ??
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 04.08.2018 07:41

Jedziecie na raz? My śpimy po drodze, mimo że mamy spod Wrocławia do Baski Vody 1200km (przez Boboszow).
Dlatego na lajcie, bez grania na złamanie karku, tempomacik na 120 , wyjazd zawsze w tygodniu.
Korki są i będą ale jadąc na raz tylko niepotrzebnie się stresujecie bo chcecie dojechać do celu.
Może rozwiązaniem jest nocleg. Ciśnienie wtedy macie żadne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2018 08:22

Andrzej3777 napisał(a):WNigdy na noc nie jeździmy wiec ja w tym roku rozważam wjazd przez Rupe o ile namowie kierowcę nr 1 bo on jest zwolennikiem najkrótszych i najprostszych rozwiązań.

Również polecam Jelšane/Rupę, jadąc na Krk to była najlepsza decyzja. W Austrii za Wiener Neustadt polecam jeszcze odbić na S6/S35 - leci się 100-130 a nie 80-100... I ruch mniejszy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2018 08:40

Obrazek
Współczuję dziś. Dojazd do samych bramek od strony Węgier min 2 godziny
figusek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) figusek » 04.08.2018 08:48

Sv Rok aktualnie korek ma 21km, wypadek w tunelu
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.08.2018 09:08

Lucko tez dzwon. Do tego jadąc od Budapesztu do Balatonu 3 wypadki na autostradzie.
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 04.08.2018 09:16

Witanko :papa: :papa: :papa:

Jadę w środę rano więc granicę SLO-CRO przekraczać będę około północy ze środy na czwartek.
Mam nadzieję że wyjazd w środku tygodnia będzie zbawienny bo to co w tym roku dzieje się na trasie do Chorwacji to jakaś MASAKRA.
Zawsze były korki i koreczki ale ten rok to jakiś ARMAGEDON
:hut: :hut: :hut:
luk006
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) luk006 » 04.08.2018 09:27

leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 04.08.2018 09:34

NO DOKŁADNIE jak w artykule.
ja lecę aż pod Makarską do Breli-Stomarića więc mam przejeb.......
:evil: :evil: :evil:
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 04.08.2018 09:42

Jeszcze piszą o silnym wietrze za Sveti Rok-Maslenica więc mamy wszystkie przypadki korkowe po drodze.
Zastanawiam się jaki jest sens jechać autostradą w takim natężeniu ruchu i warunkach wśród kierowców co mają już 700-900 km przejechane, to jak ruska ruletka. Chyba stara 1 dziś to idealny wybór, wszystkie problemy gdzieś z boku zostawiamy.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 593
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone