Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
toomas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toomas » 03.08.2018 07:45

mac30 napisał(a):A możesz powiedzieć gdzie szukać tych wyświetlaczy z informacjami o korkach prze bramkami?

Nad autostradą są. Jak będziesz jechał to zauważysz.
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 03.08.2018 09:42

przepraszam że nie ten temat ale tutaj najprościej się spytać....
Czy na Słowenii coś się zmieniło z winietami ? Czy kupujemy nadal na szybę na stacji benzynowej ?
:hut: :hut: :hut: :hut:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.08.2018 09:51

leswac napisał(a):przepraszam że nie ten temat ale tutaj najprościej się spytać....
Czy na Słowenii coś się zmieniło z winietami ? Czy kupujemy nadal na szybę na stacji benzynowej ?

Nic się na razie nie zmieniło - naklejka na szybę. Można kupić np. na stacji benzynowej, można w internecie.
leswac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leswac » 03.08.2018 09:53

walp napisał(a):
leswac napisał(a):przepraszam że nie ten temat ale tutaj najprościej się spytać....
:hut: :hut: :hut: :hut:

Nic się na razie nie zmieniło - naklejka na szybę.

super DZIĘKI ! wolałem spytać przed podróżą żeby w trasie się nie motać...
:papa: :papa: :papa:
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 03.08.2018 10:21

toomas napisał(a):
Marsallah napisał(a):
Ta, nie ma jej. Ale kamerka z Macelj nie była specjalnie użyteczna - pokazywała (mizerny przeważnie) ruch na międzygraniczy, tj. pomiędzy jednymi a drugimi bramkami. Nie była więc pożyteczna.

Oj sam na tej kamerce się kiedyś przejechałem :) Patrząc na nią trzeba pamiętać, że największe zatory generuje strona słoweńska a jej nie widać :)

Tak, tak. Patrząc na obraz z kamerki wjazdu do Chorwacji od miejsca jej bytności do przejścia granicznego słoweńskiego jest odległość ok. 1 km :!: https://www.google.pl/maps/dir/46.26724 ... !3e0?hl=pl Na jednym kilometrze w koreczku troszkę aut się zmieści. :)
Mak1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mak1 » 03.08.2018 13:27

Proponuję włączyć kamerkę na bramkach Trakośćan, dziś kooooreczek :D
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 03.08.2018 13:44

Korek 8km w Lucko w kierunku Zagrzebia. Do tego deszcz...
piotrekbeti
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrekbeti » 03.08.2018 14:20

8km to ile aut? 3-4tysiące?
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 03.08.2018 14:23

Jadąc na wybrzeże od strony Macelj jest korek 14km aż do Lucko.
Omijajcie
majkelfm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkelfm » 03.08.2018 14:34

Google Maps nie pokazują korka (oprócz granicy), rzeczywiście tak słabo oddają rzeczywistą sytuację?
Gadgoo1337
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gadgoo1337 » 03.08.2018 14:40

Sprawdziłem właśnie google i pokazują dokładnie 14km korka jak pisze przedmówca, 14km do Lucko
Marcinusik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcinusik » 03.08.2018 15:09

Gadgoo1337 napisał(a):Sprawdziłem właśnie google i pokazują dokładnie 14km korka jak pisze przedmówca, 14km do Lucko

Piąteczek, piątunio ;) Jutro nie będzie lepiej.
Google maps jeszcze nigdy mnie nie zawiodło w sprawie korków w PL. Ciekaw jestem jak się sprawdzi za granicą bo jeszcze nie korzystałem. Kiedy bym nie wpisał to trasa przez Cz, AUS, SLO (autostrady) pokazuje jako najszybszą nawet mimo korków. Ciekawe jak będzie rzeczywistości. Jadę w niedzielę o 18 z Wawy to może takiego kibla w nocy nie będzie ;)
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 03.08.2018 15:38

W tym roku po raz kolejny rezerwowaliśmy kwaterę tak by jechać w poniedziałek. Powrót bez żadnych problemów, za to droga do Cro z największymi korkami ever.
Mapy Google pokazywały utrudnienia, na czerwono, przed Lucko i za. Wszystko się potwierdziło. Lucko minęliśmy akceptowalnie. Za bramkami makabra. Nie było żadnego wypadku a oba pasy wlokły się żółwim tempem aż do rozjazdu na Rijeke. Tragedia :roll:
Jechalismy w dwie rodziny, dwa auta, dlatego zdecydowaliśmy że lepiej będzie jechać wolniej, ale autostradą. Nie zazdroszczę tym co w weekend stoją w jeszcze większych korkach :? :roll:
Widać że autostrada już nie wytrzymuje zdecydowanie rosnącego napływu turystów.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2018 15:43

Wyjechałem spod apartmana w Krku o 7.30. W zasadzie do Wiener Neustadt zero problemów (Rupa 5 minut, Lublana bez problemu, Celje lekkie spowolnienia, z Grazu postanowiłem jechać na A9/S35/S6 i to byl strzał w 10, widokowo i jako trasa - poza potężną burzą i ulewa po wyjechaniu z tunelu pod Grazem luzik). Od Wr. Neustadt do węzła Prater dwa wypadki i pare korków, jazda gaz-hamulec. Pozdro z Deutsch Wagram, więcej jak dojadę do domu. Aha, Nove Mlýny chyba stoją w dlugim korku, zobaczymu co mi powie apka DI.

Lustereczko.
endryu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) endryu » 03.08.2018 16:08

piotrekbeti napisał(a):8km to ile aut? 3-4tysiące?
Zakładając ok. 6m na jedno auto to 1333 fury. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 591
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone