prezesxxll napisał(a):Kartą się płaci w demerje? żeby nie stać w korku? zjeżdzając całkiem na prawy pas?
Tak, jest dobre oznakowanie zjazdu.
prezesxxll napisał(a):Kartą się płaci w demerje? żeby nie stać w korku? zjeżdzając całkiem na prawy pas?
Janusz Bajcer napisał(a):prezesxxll napisał(a):Kartą się płaci w demerje? żeby nie stać w korku? zjeżdzając całkiem na prawy pas?
madziaimaciek napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):prezesxxll napisał(a):Kartą się płaci w demerje? żeby nie stać w korku? zjeżdzając całkiem na prawy pas?
placicie normalnie swoją karta platnicza?
mchrob napisał(a):madziaimaciek napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):prezesxxll napisał(a):Kartą się płaci w demerje? żeby nie stać w korku? zjeżdzając całkiem na prawy pas?
placicie normalnie swoją karta platnicza?
Tak, normalną kartą oczywiście swoją
Tak jest oznaczony tej zjazd.
https://goo.gl/maps/7FVaQRhWs1w
bracik001 napisał(a):Trasa przez SLO:
https://www.google.pl/maps/dir/46.7075055,15.6407907/46.254581,15.2796524/45.6346593,15.3229181/45.4791034,15.4281875/@46.0866542,14.927524,8.29z/data=!4m2!4m1!3e0
Czas przejazdu 3.00 h 255 km bez korka
"Tradycyjna" trasa przez Macelj, bramki Lučko:
https://www.google.pl/maps/dir/46.7075055,15.6407907/45.4783688,15.427782/@46.1878049,15.6781392,9.79z/data=!4m2!4m1!3e0
Czas przejazdy 2.20 h 180 km w korku
Rożnica 75 km i 40 minut. Myślę że tego korka na tradycyjnej trasie będzie dużo więcej niż podaję GM i opłaca się jechać przez SLO.
Marcinusik napisał(a):
Nie kumam. Pierwsza trasa o 75km dłuższa i czas o 40min dłuższy a mimo to twierdzisz, że ta pierwsza bardziej opłacalna
Ja wiem, że google czasem się myli. Ale nigdy nie wiesz w którą stronę się pomyli. Nie wiesz też czy na tej pierwszej trasie też nie stworzy się jakiś zator itp.
Według tego co podałeś ktoś jadący drugą trasą będzie 40 minut szybciej. Co z tego, że będziesz jechał a on stał? On dojedzie na miejsce i wychyli ze trzy karlowacko mocząc dupkę w Jadranie jak ty będziesz dojeżdżał
jedrula napisał(a):Marcinusik napisał(a):
Nie kumam. Pierwsza trasa o 75km dłuższa i czas o 40min dłuższy a mimo to twierdzisz, że ta pierwsza bardziej opłacalna
Ja wiem, że google czasem się myli. Ale nigdy nie wiesz w którą stronę się pomyli. Nie wiesz też czy na tej pierwszej trasie też nie stworzy się jakiś zator itp.
Według tego co podałeś ktoś jadący drugą trasą będzie 40 minut szybciej. Co z tego, że będziesz jechał a on stał? On dojedzie na miejsce i wychyli ze trzy karlowacko mocząc dupkę w Jadranie jak ty będziesz dojeżdżał
Jesli korek w Macelj i Lucko bedzie lacznie dluzszy niz 40 minut to pierwsza trasa bedzie szybsza. W zaleznosci od godziny i dnia jest duza szansa ze bedzie sporo dluzszy.
jedrula napisał(a):To ja sie dopytam jeszcze o taka sprawe, wjezdzam w Zapresic na bramki i pobieram bilet jade autostrada a3 i skrecam w prawo w a1 , dojezdzam do bramek w Lucko i tam:
1. pobieram nowy bilet i place za odcinek od Zapresic
2. Wkladam poprzedni bilet "do sciany" i szlaban sam sie podnosi , odbieram bilet i jade dalej?
jedrula napisał(a):Ok, dzieki poprawilem swoj poprzedni post bo wjezdzam oczywiscie w Trakoscan.
Chyba z tego upalu sam sie pogubilem:-)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi