Pääkäyttäjä napisał(a):Gwoli ścisłości. Ten tunel nazywa się Tunel Klimkovice a od 1.01.1993 roku, nie ma takiej waluty jak Kčs. A jak ktoś jest głupi i ślepy to już jego sprawa - przed tunelem, na tablicy świetlnej jak byk wyświetla się "Měření rychlosti - Speed check" (pomiar odcinkowy).
CzechuXX napisał(a):Wyrocznia napisał(a):mariusz29 napisał(a):Witam, proszę o Waszą opinię, czy trasa CZ - A - SLO - HR korkuje się w nocy z piątku na sobotę?
No, powiem Ci, że tak z 80-90% Polaków (i nie tylko) myśli w kategoriach "kończę pracę w piątek o 15/16/17/18, więc wyruszę zaraz po pracy".
Piątek - dzień transportu - wtedy drogi są najbardziej zawalone, a sobota jest, z kolei, dniem zmiany turnusów.
Jeśli lubisz stać w korkach i nie przeszkadza Ci taka jazda, a poza tym masz bardzo wytrzymałą lewą nogę, która dzielnie będzie trwała na Twoim sprzęgle przez te kilkanaście godzin jazdy, a na dodatek lubisz prowadzić samochód nocą i nie męczy Cię spanie to jedź w nocy z piątku na sobotę.
Jeśli nie - polecam niedzielę o poranku lub na noc, ew. któryś z dni powszednich (oprócz piątku).
Chcesz powiedzieć, że w poniedziałek rano nie ma korków?
wielbiciel napisał(a):mariusz29 napisał(a):W takim razie jaką trasę polecacie z Gliwic. Jak byście pojechali przez Węgry?
Przeczytaj mój post z poprzedniej strony..
CzechuXX napisał(a):Wyrocznia napisał(a):mariusz29 napisał(a):Witam, proszę o Waszą opinię, czy trasa CZ - A - SLO - HR korkuje się w nocy z piątku na sobotę?
No, powiem Ci, że tak z 80-90% Polaków (i nie tylko) myśli w kategoriach "kończę pracę w piątek o 15/16/17/18, więc wyruszę zaraz po pracy".
Piątek - dzień transportu - wtedy drogi są najbardziej zawalone, a sobota jest, z kolei, dniem zmiany turnusów.
Jeśli lubisz stać w korkach i nie przeszkadza Ci taka jazda, a poza tym masz bardzo wytrzymałą lewą nogę, która dzielnie będzie trwała na Twoim sprzęgle przez te kilkanaście godzin jazdy, a na dodatek lubisz prowadzić samochód nocą i nie męczy Cię spanie to jedź w nocy z piątku na sobotę.
Jeśli nie - polecam niedzielę o poranku lub na noc, ew. któryś z dni powszednich (oprócz piątku).
Chcesz powiedzieć, że w poniedziałek rano nie ma korków?
mariusz29 napisał(a):Dziękuje za twoje info, jest bardzo przydatne. Jeszcze mam wielką prośbę, wrzuć link do GM z objazdem Lucko od strony Letenye/ Mursko S.
robertms napisał(a):wielbiciel napisał(a):robertms napisał(a):Jadac od strony Letenye autostrada chorwacka widac korek w Lucko juz przy zjezdzie na wezle?
Chodzi mi o to, czy trenowal ktos nastepnym zjazdem zjechac na lokalna droge i wjechac na autostrade za Lucko, czyli w okolicach Donja Zdecina?
Poczytaj na poprzedniej stronie..
Czytalem, ale mi bardziej chodzi o to, czy dojezdzajac do zjazdu na Lucko widac juz jak duzy jest korek, czy jest moze juz nawet do zjazdu? Dalej widzialem, ze ktos wkleil podobny objazd. Dzieki.
mchrob napisał(a):mariusz29 napisał(a):Dziękuje za twoje info, jest bardzo przydatne. Jeszcze mam wielką prośbę, wrzuć link do GM z objazdem Lucko od strony Letenye/ Mursko S.
Podejrzewam że chodzi o to
https://goo.gl/maps/DumiMgSDPNU2
Tak się tylko zastanawiam że jak korkuje się zjazd na Lucko czy zakorkowana jest cała szerokość autostrady czy tylko prawy pas. Bo jeśli cała to może warto zjechać z niej na wcześniejszym zjeździe?
wielbiciel napisał(a):mchrob napisał(a):mariusz29 napisał(a):Dziękuje za twoje info, jest bardzo przydatne. Jeszcze mam wielką prośbę, wrzuć link do GM z objazdem Lucko od strony Letenye/ Mursko S.
Podejrzewam że chodzi o to
https://goo.gl/maps/DumiMgSDPNU2
Tak się tylko zastanawiam że jak korkuje się zjazd na Lucko czy zakorkowana jest cała szerokość autostrady czy tylko prawy pas. Bo jeśli cała to może warto zjechać z niej na wcześniejszym zjeździe?
Tylko prawy a pas zjazdowy też jest dość długi i podwójny więc jak na prawym towarzystwo za bardzo zwalnia uciekaj na lewo i jedź objazdem.
Gwidon Zakała napisał(a):Po co jechac w piątek? Czy to taki problem przesunąć urlop?