Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hatatitla
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) hatatitla » 14.08.2012 22:03

Raul73 napisał(a):
marcello78 napisał(a):
Mam tylko jedno pytanie, a mianowicie o kawałek z Cieszyna na Słowację, zjazd na 11 prowadzącą do Cadcy jest w punkcie A, czy B - żebym na czeską autostradę bez winiety nie wleciał?

Ani A, ani B! Dużo dalej!

Mijasz te 2 punkty, mijasz węzeł nr 71 (skrzyżowanie z drogą nr 648) i dopiero na zjeździe nr 70 zjeżdżasz w 11-kę (na twojej mapce oznaczona jako E-75). Dopiero od tego węzła, gdybyś nie zjechał, obowiązuje winieta.

Ten temat z kolegą Raul 73 dosyć dokładnie omówiliśmy w innym poście. Potwierdzam, należy jechać do kolejnego węzła na 11-tkę.
kkrulik
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrulik » 15.08.2012 19:56

Witam,
a ja mam pytanko, jakich tu wiele, ale nie widziałem na nie odpowiedzi :)
Wiem, że należy unikać weekendów, ale niestety nie mam wyjścia i wracamy z Mimic w ten piątek. Z tego co widziałem podczas przyjazdu (niedziela) to przejazd graniczny SLO/HR z kierunku Maribor - Zagrzeb wyglądał dla mnie super (wjazd) dla wracających masakra.
No i pytanie - jaka będzie sytuacja w piątek w okolicach południa w kierunku na Maribor? Pchać się na to przejście, czy kombinować z objazdem?
vaniek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vaniek » 15.08.2012 20:44

Witam

Na sobotę wybieram się do Cro - na jakie przejście Słowenia/Cro najlepiej się kierować na weekend?
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 16.08.2012 07:06

planuje przejazd przez granice Slo-Cro 2go września( Niedziela ) ok 3-5 rano. Czy o tej porze roku roku i nocy można trafić na korki ?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 16.08.2012 07:13

bosek1 napisał(a):planuje przejazd przez granice Slo-Cro 2go września( Niedziela ) ok 3-5 rano. Czy o tej porze roku roku i nocy można trafić na korki ?

Można trafić, ale w tym terminie na 99% nie trafisz ;)
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 16.08.2012 08:15

kkrulik napisał(a):Witam,
a ja mam pytanko, jakich tu wiele, ale nie widziałem na nie odpowiedzi :)
Wiem, że należy unikać weekendów, ale niestety nie mam wyjścia i wracamy z Mimic w ten piątek. Z tego co widziałem podczas przyjazdu (niedziela) to przejazd graniczny SLO/HR z kierunku Maribor - Zagrzeb wyglądał dla mnie super (wjazd) dla wracających masakra.
No i pytanie - jaka będzie sytuacja w piątek w okolicach południa w kierunku na Maribor? Pchać się na to przejście, czy kombinować z objazdem?

Moim zdaniem nie powinno być jakiś gigantycznych utrudnień. Wracałem z Chorwacji raz w piątek, na przejście graniczne chorwacko-słoweńskie wjeżdżałem w godzinach popołudniowych i nie miałem żadnych problemów. Być może wypowie się jeszcze ktoś, kto ma większe doświadczenie w tym zakresie.
pakotomasz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pakotomasz » 16.08.2012 08:38

bosek1 napisał(a):planuje przejazd przez granice Slo-Cro 2go września( Niedziela ) ok 3-5 rano. Czy o tej porze roku roku i nocy można trafić na korki ?

My byliśmy na przejściu SLO-CRO po 3 rano z piątku na sobotę i było praktycznie pusto, tak więc w terminie który podajesz nie powinno być problemów :)
vaniek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) vaniek » 16.08.2012 11:17

nie września tylko z 17 na 18 sierpania :)
malypkmm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malypkmm » 18.08.2012 08:33

Witam.
Dziś w nocy startujemy z Wrocka do Vodice przez Międzylesie,Olomuc,Wiedeń,Mureck,Lunart,Ptuj,Zagreb,Vodice.
Czy mogę się spodziewać jakiś utrudnień (o tych na wysokości Plitvickich to wiem)?
Pozdrawiam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2012 08:36

"Stonka" już zjeżdża, więc może aż tak źle nie będzie... :mrgreen:
malypkmm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malypkmm » 18.08.2012 08:41

FUX napisał(a):"Stonka" już zjeżdża, więc może aż tak źle nie będzie... :mrgreen:

Dlatego między innymi wydraliśmy ten termin ;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2012 09:03

A Wy chcecie wszystkie autostrady objechać? 8O
malypkmm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malypkmm » 18.08.2012 13:46

FUX napisał(a):A Wy chcecie wszystkie autostrady objechać? 8O

A gdzie tam tylko SLO(standardowym objazdem)
;)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2012 15:35

malypkmm napisał(a):

;)

Te Plitvickie mnie zmyliły.
Tam był korek ale na starej jedynce.
Autostrada ok.
W każdym razie powinna być. :papa:
malypkmm
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) malypkmm » 18.08.2012 17:13

FUX napisał(a):
malypkmm napisał(a):

;)

Te Plitvickie mnie zmyliły.
Tam był korek ale na starej jedynce.
Autostrada ok.
W każdym razie powinna być. :papa:

Dzięki FUX :-D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 59
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone