mariusz29 napisał(a):Witam, proszę o Waszą opinię, czy trasa CZ - A - SLO - HR korkuje się w nocy z piątku na sobotę?
Zastanawiam się, czy pytasz poważnie.
mariusz29 napisał(a):W takim razie jaką trasę polecacie z Gliwic. Jak byście pojechali przez Węgry?
mariusz29 napisał(a):Witam, proszę o Waszą opinię, czy trasa CZ - A - SLO - HR korkuje się w nocy z piątku na sobotę?
Wyrocznia napisał(a):mariusz29 napisał(a):Witam, proszę o Waszą opinię, czy trasa CZ - A - SLO - HR korkuje się w nocy z piątku na sobotę?
No, powiem Ci, że tak z 80-90% Polaków (i nie tylko) myśli w kategoriach "kończę pracę w piątek o 15/16/17/18, więc wyruszę zaraz po pracy".
Piątek - dzień transportu - wtedy drogi są najbardziej zawalone, a sobota jest, z kolei, dniem zmiany turnusów.
Jeśli lubisz stać w korkach i nie przeszkadza Ci taka jazda, a poza tym masz bardzo wytrzymałą lewą nogę, która dzielnie będzie trwała na Twoim sprzęgle przez te kilkanaście godzin jazdy, a na dodatek lubisz prowadzić samochód nocą i nie męczy Cię spanie to jedź w nocy z piątku na sobotę.
Jeśli nie - polecam niedzielę o poranku lub na noc, ew. któryś z dni powszednich (oprócz piątku).
toomas napisał(a):
E tam pospieszyłeś...ja też kupiłem i się nie przejmuje..świadomie jadę CZ-A-SLO bo lubię Tylko ja jadę we wtorek.
robertms napisał(a):Jadac od strony Letenye autostrada chorwacka widac korek w Lucko juz przy zjezdzie na wezle?
Chodzi mi o to, czy trenowal ktos nastepnym zjazdem zjechac na lokalna droge i wjechac na autostrade za Lucko, czyli w okolicach Donja Zdecina?
morela napisał(a):toomas napisał(a):
E tam pospieszyłeś...ja też kupiłem i się nie przejmuje..świadomie jadę CZ-A-SLO bo lubię Tylko ja jadę we wtorek.
Ja też we wtorek - czy to daje szansę na sprawniejszy przejazd? Nie mówię o płynnym, ale choćby takim, który byłby lepszy niż trasa przez Węgry? (mam już nocleg na terenie Austrii)
morela napisał(a): może jest dobrym wyjściem (trasa na Krk) w kierunku Lubljany, a przejscie graniczne zaliczać w Rupie?
wielbiciel napisał(a):robertms napisał(a):Jadac od strony Letenye autostrada chorwacka widac korek w Lucko juz przy zjezdzie na wezle?
Chodzi mi o to, czy trenowal ktos nastepnym zjazdem zjechac na lokalna droge i wjechac na autostrade za Lucko, czyli w okolicach Donja Zdecina?
Poczytaj na poprzedniej stronie..
Pääkäyttäjä napisał(a):morela napisał(a): może jest dobrym wyjściem (trasa na Krk) w kierunku Lubljany, a przejscie graniczne zaliczać w Rupie?
I to jest dobry pomysł. Jechałem tak ja, jechał Piotrulex i nie żałujemy.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi