Śliczne dzięki dla wszystkich za pomoc!!!
Jest szansa że nie przegapię
Henks-76 napisał(a):Jechałem w nocy z niedzieli na poniedziałek z Nowego Targu przez Bratysławę i dalej przez Węgry drogą 86 na stare przejście węgiersko - chorwackie. Cały czas jazda płynna bez żadnych problemów. Przerabiałem różne warianty trasy przez Słowację i Węgry i puki co wg. mnie to najlepsza opcja jeśli ktoś nie "musi" jechać przez Budapeszt. Słowenię omijam szerokim łukiem.
Dżejan napisał(a):dzisiaj za Karlovacem w stronę Jadrana widzę że bordowo na GM, zdaje się, że jakiś wypadek...
1,5 godz. opóźnienia
Michalm2012 napisał(a):Henks-76 napisał(a):Jechałem w nocy z niedzieli na poniedziałek z Nowego Targu przez Bratysławę i dalej przez Węgry drogą 86 na stare przejście węgiersko - chorwackie. Cały czas jazda płynna bez żadnych problemów. Przerabiałem różne warianty trasy przez Słowację i Węgry i puki co wg. mnie to najlepsza opcja jeśli ktoś nie "musi" jechać przez Budapeszt. Słowenię omijam szerokim łukiem.
Ale jak będziesz wracał w sobotę i na starym przejściu zameldujesz się ok godz 17-19 to licz się, że postoisz.
Wpakowałem się tak w tamtym roku. 2-3 km korka do bramek na autostradzie. Błąd, że nie odbiłem na Mursko Sredisce.
Ale przecież to na jedno wychodzi.wielbiciel napisał(a):Fatalnie będzie jak Chorwacja wejdzie do Schengen, wtedy pierwsze bramki będą stopować cały ruch który w chwili obecnej jest stopowany w kilku miejscach co rozprasza kolejki.
wielbiciel napisał(a):Michalm2012 napisał(a):Henks-76 napisał(a):Jechałem w nocy z niedzieli na poniedziałek z Nowego Targu przez Bratysławę i dalej przez Węgry drogą 86 na stare przejście węgiersko - chorwackie. Cały czas jazda płynna bez żadnych problemów. Przerabiałem różne warianty trasy przez Słowację i Węgry i puki co wg. mnie to najlepsza opcja jeśli ktoś nie "musi" jechać przez Budapeszt. Słowenię omijam szerokim łukiem.
Ale jak będziesz wracał w sobotę i na starym przejściu zameldujesz się ok godz 17-19 to licz się, że postoisz.
Wpakowałem się tak w tamtym roku. 2-3 km korka do bramek na autostradzie. Błąd, że nie odbiłem na Mursko Sredisce.
Mursko Sredice i stare na 7 to najlepszy wjazd i wyjazd z Hr bez względu na sytuację, aczkolwiek dziś na wjeździe i MS ma małe zatwardzenie. Fatalnie będzie jak Chorwacja wejdzie do Schengen, wtedy pierwsze bramki będą stopować cały ruch który w chwili obecnej jest stopowany w kilku miejscach co rozprasza kolejki.
Farstone napisał(a):Tak naprawdę nie ma tematu korków jeśli się nie jedzie w piątek sobotę lub niedzielę... zostaje tylko ten most w Mikulov.
Farstone napisał(a):Tak naprawdę nie ma tematu korków jeśli się nie jedzie w piątek sobotę lub niedzielę... zostaje tylko ten most w Mikulov.
Farstone napisał(a):Te kilkanaście minut w Mikulov naprawdę nie zepsuło mi wyjazdu
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi