Dwa razy jechałem na GM.do Cro i moim.zdaniem sprawia sie dobrze w tym roku jeszcze moze spróbuje Waze w tle zpbaczymy czy tez sie spisze.Marcinusik napisał(a):Jeśli chodzi o GM to od momenty jak się dowiedziałem o tym wahadle przed Mikulowem to czasem wchodzę na kamerki które pokazują stojące auta a na GM nie ma nawet informacji o spowolnieniu (pomarańczowy kolor nie mówiąc o czerwonym czyli korku) Nie wiem zatem czy GM warto ufać. W PL jeżdżę tylko na GM i spisuje się świetnie. W Wawie zaoszczędziła mi już sporo czasu.
Jadę dopiero w sierpniu na noc z niedzieli na poniedziałek i tam będę jakoś w środku nocy więc może tragedii nie będzie. Kto wie :/
Czechy to całe rozkopane.
Rafi70 napisał(a):Ja zawsze jezdziłem w czerwcu w srodku tygodnia, lecz w tym roku żonka urlop dostała od piątku dlatego wyjazd przypada teraz na 15.06 piątek ok 15-16 !!! i jestem pełen obaw (jeżdżę zawodowo) i wiem jak wyglądają drogi w PL w piątek po południu
Rafi70 napisał(a):Ja zawsze jezdziłem w czerwcu w srodku tygodnia, lecz w tym roku żonka urlop dostała od piątku dlatego wyjazd przypada teraz na 15.06 piątek ok 15-16 !!! i jestem pełen obaw (jeżdżę zawodowo) i wiem jak wyglądają drogi w PL w piątek po południu
Andrzej3777 napisał(a):Dwa razy jechałem na GM.do Cro i moim.zdaniem sprawia sie dobrze w tym roku jeszcze moze spróbuje Waze w tle zpbaczymy czy tez sie spisze.
Sebastianh13 napisał(a):Witam, czy w przypadku gdy jest wahadło w Mikulovie, nie będzie lepszą opcją jechać przez Breclav?
Wyrocznia napisał(a):Rafi70 napisał(a):Ja zawsze jezdziłem w czerwcu w srodku tygodnia, lecz w tym roku żonka urlop dostała od piątku dlatego wyjazd przypada teraz na 15.06 piątek ok 15-16 !!! i jestem pełen obaw (jeżdżę zawodowo) i wiem jak wyglądają drogi w PL w piątek po południu
Wyrazy współczucia W sobotę byłam w Łodzi i odniosłam wrażenie, że ta zwężka na wysokości Mykanowa k. Częstochowy robi się coraz większa. Ja nie stałam, bo wybrałam sobie luźne godziny (sobota rano - wyjazd i wieczorem - powrót na południe), ale wyobrażam sobie, co się tam wyprawia w piątki po południu.
Proponuję opracowanie jakiegoś objazdu (jeśli oczywiście jedziecie tą trasą).
Marcinusik napisał(a):Andrzej3777 napisał(a):Dwa razy jechałem na GM.do Cro i moim.zdaniem sprawia sie dobrze w tym roku jeszcze moze spróbuje Waze w tle zpbaczymy czy tez sie spisze.
Dobrze to słyszeć bo ja też będę jechał z GM. Trafiłeś na jakieś zatwardzenie po drodze i GM pomogło coś ominąć?
Ciekaw jestem tego wahadła przed Mikulowem. Może nie jest tak źle bo jakoś na razie nikt nie pisał o problemach.
To prawda, rok i dwa lata temu byłem właśnie VW z seryjną navi. Np. w Austrii coś tam chyba po radiu ściąga i świetnie przelicza pokazując natężenie, zatory, roboty, wypadki itd. Nadmienię, że w PL to nie działa a nawet jak dam jej neta to i tak głupoty pokazuje znacznie wydłużając czas jazdy i pokazując zatory, których nie ma ...bledzik napisał(a): ... Co ciekawa fabryczna navi VW ( chyba od Here Drive ) pokazywała żebym jechał objazdami a ja głupi stwierdziłem że GM lepsze
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi