ADP napisał(a):... Gdyby nie to że jechalem w nocy w weekend to byłaby masakra ...
Właśnie dlatego jeździmy również w nocy ale i NIE w weekend
Michalm2012 napisał(a):goldi11 napisał(a):Cześć wszystkim,
to będzie moja pierwsza podróż do Chorwacji Czytałem już bardzo dużo jak jechać żeby w miarę szybko i bez problemowo dojechać do celu, ale dla pewności prosił bym o sprawdzenie, bo może czegoś nie doczytałem
Chcemy wyjechać z Wrocławia w sobotę 30 czerwca około 16 i zabrać szwagra z Katowic po drodze.
Dalej przez Bielsko-Białą do Słowacji przez przejście w Zwardoń, dalej autostradą do Bratysławy i na Węgry.
Czytałem ostatnio na forum o bardzo fajnej trasie 86 na Węgrzech zamiast standardowej do Budapesztu, chciałbym jej spróbować Potem to już autostradami prosto do Split. Na miejscu na 6 rano.
Czy mój plan jest zbyt optymistyczny? Co sądzicie? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie komentarze.
Myślę, że będziecie zadowoleni. Jechałem tak w zeszłym roku. Droga 86 była bardzo popularna kiedyś, bo była darmowa i krótka.
Teraz wybudowali sporo ekspresówki M86 i trzeba wykupić winietę (ale warto). Termin "sobota 16" - "idealny".
majkelfm napisał(a):Relacja z mojej wczorajszo-dzisiejszej podróży: start z okolic Krakowa 14.30 w piątek 08.czerwca, dojazd do Omisia w sobotę 09.czerwca 05.00. Samej jazdy 13h20min. Na autostradach maks 130kmh. Trasa przez CZ-A-SLO autostradami. Generalnie żadnych korków. Na zwężkach w Czechach blokowało się w drugą stronę. Na granicy w Macejl byłem o północy. Byłem 4ty w kolejce do okazania dokumentów. Średnie spalanie 4.5l/100km
Marcinusik napisał(a):
Powiedz jak wygląda przejazd w Czechach przed Mikulowem przez ten mostek na zalewie. Tam chyba teraz jest zwężka do jednego pasa i wahadło. Długo się czeka?
goldi11 napisał(a):Michalm2012 napisał(a):goldi11 napisał(a):Cześć wszystkim,
to będzie moja pierwsza podróż do Chorwacji Czytałem już bardzo dużo jak jechać żeby w miarę szybko i bez problemowo dojechać do celu, ale dla pewności prosił bym o sprawdzenie, bo może czegoś nie doczytałem
Chcemy wyjechać z Wrocławia w sobotę 30 czerwca około 16 i zabrać szwagra z Katowic po drodze.
Dalej przez Bielsko-Białą do Słowacji przez przejście w Zwardoń, dalej autostradą do Bratysławy i na Węgry.
Czytałem ostatnio na forum o bardzo fajnej trasie 86 na Węgrzech zamiast standardowej do Budapesztu, chciałbym jej spróbować Potem to już autostradami prosto do Split. Na miejscu na 6 rano.
Czy mój plan jest zbyt optymistyczny? Co sądzicie? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie komentarze.
Myślę, że będziecie zadowoleni. Jechałem tak w zeszłym roku. Droga 86 była bardzo popularna kiedyś, bo była darmowa i krótka.
Teraz wybudowali sporo ekspresówki M86 i trzeba wykupić winietę (ale warto). Termin "sobota 16" - "idealny".
Dzięki za odpowiedz mam nadzieje ze będzie dobrze
Andrzej3777 napisał(a):A nie lepiej z Wrocĺawia jechać na Boboszów Brno Wiedeń Maribor Zagrzeb Split.Długość około 1175 km przejazd ok 12.5 godz szybsza droga i duzo mniej km.Z Poznania przewaźnie tak jeszcze i zawsze było bez problemu.
Obserwuje na GM i na razie widać dramatu nie ma na tym.wachadle,choć nie wiadomo jak to będzie w wakacje.Ja włączam GM najwyzej przekieruje na Breclav choć wtedy później wbijamy sie na Autstrade w Austri.Sebastianh13 napisał(a):Witam, czy w przypadku gdy jest wahadło w Mikulovie, nie będzie lepszą opcją jechać przez Breclav?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi