Farstone napisał(a):Ja jadę w środę rano z Wiednia i nastawiam się na utrudnienia, bo zawszę wolę się miło rozczarować. W tamtym roku jechałem w niedzielę i bez większych problemów...
Marcinusik: myślę, że od piątku gorsza jest sobota na wyjazd...
No ja też biorę spory zapas czasu na drogę. Mam bliżej niż @słoń bo z Wawy do Pakostane 1360km. Chciałbym być na miejscu maks na 12 w południe. I wyjeżdżam z zapasem około 19 w niedzielę. Jeśli trasa pójdzie bez korków to najwyżej będę wcześniej. A jeśli będą korki to może nie stracę całego poniedziałku w Cro
Janusz Bajcer napisał(a):Długi czas przejazdu może spowodować ekstremalna pogoda na trasie.
Nie zauważyłem komentarza który napisał @słoń o silnych wiatrach i zamknięciu tunelu No na to nie ma silnych.
nenek napisał(a):Do Marcinusik .Widac ze troche bładzisz, było poruszone na forum i napisze ci jeszcze raz.Ja 5 razy jechalem do Chorwacji w pierwszy dzien wakacji w Polsce sobota teraz wypada 23 czerwca nocleg od 24.Wyjazd sobota godzina około 16 na raz ,zona jedzie mi około 30 procent trasy nie zdarzyło mi sie zebym z spod Warszawy nie dojechał w okolice Makarskiej około 16 godzin z przerwa na obiad ze 2 razy siku podczas tankowania owszem predkosc była przekraqczana w miejscach odpowiednich do takich zachowan a miejscami takimi na pewno nie sa okolice Wiednia i miejsca zabudowane i remonty.Co do piatku jest to najgorszy dzien na podroze samochodem i nie tylko do Chorwacji ale w calej europie bedziesz na granicy Słowensko - Chorwackiej w sobote rano masz gwarantowane kilka godzin korka w sezonie , trabili o tym nawet w polskiej telewizji korki sa po 15 km i ja czytajac to forum nie stałem w drodze do Chorwacji nigdy w korku.Wiec masz jasno napisane nie jedz w piatek.
Jak to mówią kto pyta nie błądzi
Dużo już się zorientowałem i Twój czas przejazdu jest dosyć krótki ale normalny. Natomiast 27 godzin to czas który mnie zainteresował.
Mam nadzieję, że wyjeżdżając w niedzielę wieczorem nie będzie kibla w tych newralgicznych miejscach.
Czy Ty z Wawy jeździsz trasą CZ, AU, SLO autostradami?