Eger napisał(a):Trasa przez Austrie jest szybsza od tego roku o pol godziny
Dziwne, ze nikt do tej pory tego na forum nie zauwazyl 8)
Wszystkie informacje o jezdzie na Breclav,tankowaniu w Wilfersdorf,itd.
nadaja sie do wyrzucenia do kosza i tylko zasmiecaja forum
Sa calkowicie bezuzyteczne
Jest od konca grudnia 2017 nowa autostrada omijajaca Poysdorf
Eger napisał(a):Trasa przez Austrie jest szybsza od tego roku o pol godziny
Korek na polnoc od Mikulova przy sztucznym jeziorze to zwykle tylko kilka minut straty
Jak jest duzy, to wytarczy pojechac autostrada Bratyslawe i zjechac z niej w Hustopece, a dalej droga nr420 dobic do Mikulova
Droga nr 420 jest zakazana dla tirow i korkow tam nie bedzie
paulr napisał(a):Eger napisał(a):Trasa przez Austrie jest szybsza od tego roku o pol godziny
Korek na polnoc od Mikulova przy sztucznym jeziorze to zwykle tylko kilka minut straty
Jak jest duzy, to wytarczy pojechac autostrada Bratyslawe i zjechac z niej w Hustopece, a dalej droga nr420 dobic do Mikulova
Droga nr 420 jest zakazana dla tirow i korkow tam nie bedzie
bezużyteczny będzie jak będzie cała autostrada aż do Brna... do tej pory zawsze jeździłem przez Breclav i ta droga jest całkiem OK, i aż nie będzie całej autostrady będzie sens nią jechać:)
moody78 napisał(a): MLP. Powrót w sobotę 1.09 rano - i to mnie najbardziej martwi, że dużo ludzi będzie w ten czas wracało.
moody78 napisał(a):Witam. Dawno nie jechałem do Chorwacji, ostatni raz 2015 Baska Voda, więc zapytuję czy w końcówce sierpnia 23.08 - 01.09 ruch na drogach i przejściach granicznych jest jeszcze duży? Oczywiście na bieżąco będę monitorował natężenie ruchu i korki. Wyjeżdżamy 23.08 rano z Gliwic do Zaostrog z noclegiem w Otocać (ok. 900km), przez Czechy, Austrię i objazdem MLP. Powrót w sobotę 1.09 rano - i to mnie najbardziej martwi, że dużo ludzi będzie w ten czas wracało.
Marcinusik napisał(a):Witam. Wszędzie tematy o objazdach autostrady w Słowenii i nie wiem gdzie zapytać bo ja chcę jak najwięcej drogi pokonać autostradami
To nasz pierwszy wyjazd do Cro. Startujemy 19.08 wieczorem (niedziela) i mam nadzieję, że to nie jest słaby termin na jazdę w tamtą stronę. Jedziem z Wawy do Pakostane. Przez Czechy, Austrie, Słowenie.
Dużo już czytałem i dużo czytania przedemną
Pytanie jest takie. Jak teraz wygląda autostrada w Słowenii? Dokąd się jedzie autostradą i czy to mocno rozkopane. Pytam bo nie wiem czy jazda autostradą która od lat jest budowana nie będzie dłuższa niż objazdem
Dajcie znać jak tam z budową i korkami z niedzieli na poniedziałek.
Pozdrawiam Cromaniaków
maniek_wroc napisał(a):Też robię tak samo ... navigacja z trafikiem online .... a jak jest zatwardzenie to navi sama cie pokieruje na bok ... jadąc bokami musisz uważać na fotoradary i suszarki ... żeby po powrocie z wakacji nie dostać dość drogiej kartki z pozdrowieniami i pamiątkowym foto z podróży ;-P
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi