savic napisał(a):Z różnicą 12 km się zgodzę ale co do 30 min. to może nie być już tak kolorowo , nie wiem jak przelicza google ale podejrzewam iż algorytm liczy w granicach 50 bez korków w zabudowanym , a na tej drodze ciężko taki wynik będzie osiągnąć , do tego nikt do tej pory nie określił faktycznego stanu przejść granicznych - czyli zawsze istnieje możliwość nawrotu i z zaoszczędzonych minut robią się godziny strat (: , ale dla odważnych świat należy i jak jest ryzyko to jest i zabawa
Pääkäyttäjä napisał(a):Nie wiem, czy mnie chciałoby się tamtędy jechać...
zabekrafal napisał(a):Oczywiście,że w normalnych warunkach droga przez Neum. Ale tak jak pisałem, w tym roku powinienem być tam około południa w sobotę 4 sierpnia, czyli na zmianie turnusu. Wyczytałem ,że można wtedy spędzić na przejściach przez Neum nawet 2 godzinki. Także rozważam tą drogę tylko jako alternatywę, ponieważ jeśli mam stać w korku to wolę nadrobić trochę km. Tym bardziej ,że Google w normalnych warunkach pokazuje różnicę tylko 12 km i czasowo 30 min.
Magda O. napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Nie wiem, czy mnie chciałoby się tamtędy jechać...
My tamtędy jechaliśmy dwa lata temu ( przez pomyłkę)... nie polecam. Na końcu przejście graniczne tylko dla mieszkańców, a sama droga...zabekrafal napisał(a):Oczywiście,że w normalnych warunkach droga przez Neum. Ale tak jak pisałem, w tym roku powinienem być tam około południa w sobotę 4 sierpnia, czyli na zmianie turnusu. Wyczytałem ,że można wtedy spędzić na przejściach przez Neum nawet 2 godzinki. Także rozważam tą drogę tylko jako alternatywę, ponieważ jeśli mam stać w korku to wolę nadrobić trochę km. Tym bardziej ,że Google w normalnych warunkach pokazuje różnicę tylko 12 km i czasowo 30 min.
Nam właśnie też w tym roku wypada podróż przez Neum w sobotę...na Pelješac, tym razem zdecydujemy się na prom. Ktoś podpowie, czy jest ryzyko w drugiej połowie czerwca, że będzie dużo chętnych i możemy się nie zmieścić?
Magda O. napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Nie wiem, czy mnie chciałoby się tamtędy jechać...
My tamtędy jechaliśmy dwa lata temu ( przez pomyłkę)... nie polecam. Na końcu przejście graniczne tylko dla mieszkańców, a sama droga...zabekrafal napisał(a):Oczywiście,że w normalnych warunkach droga przez Neum. Ale tak jak pisałem, w tym roku powinienem być tam około południa w sobotę 4 sierpnia, czyli na zmianie turnusu. Wyczytałem ,że można wtedy spędzić na przejściach przez Neum nawet 2 godzinki. Także rozważam tą drogę tylko jako alternatywę, ponieważ jeśli mam stać w korku to wolę nadrobić trochę km. Tym bardziej ,że Google w normalnych warunkach pokazuje różnicę tylko 12 km i czasowo 30 min.
Nam właśnie też w tym roku wypada podróż przez Neum w sobotę...na Pelješac, tym razem zdecydujemy się na prom. Ktoś podpowie, czy jest ryzyko w drugiej połowie czerwca, że będzie dużo chętnych i możemy się nie zmieścić?
Magda O. napisał(a):Nam właśnie też w tym roku wypada podróż przez Neum w sobotę...na Pelješac, tym razem zdecydujemy się na prom. Ktoś podpowie, czy jest ryzyko w drugiej połowie czerwca, że będzie dużo chętnych i możemy się nie zmieścić?
Marsallah napisał(a):Magda O. napisał(a):Nam właśnie też w tym roku wypada podróż przez Neum w sobotę...na Pelješac, tym razem zdecydujemy się na prom. Ktoś podpowie, czy jest ryzyko w drugiej połowie czerwca, że będzie dużo chętnych i możemy się nie zmieścić?
Raczej niewielkie. Zresztą, w najgorszym wypadku, poczekacie na następny w jednej z kafejek w Ploče (chociaż ja bym wolał jechać przez Ston).
Magda O. napisał(a):
Jackar napisał(a):Magda O. napisał(a):
O której planujecie być w Ploče?
Magda O. napisał(a): Ktoś podpowie, czy jest ryzyko w drugiej połowie czerwca, że będzie dużo chętnych i możemy się nie zmieścić?
Marsallah napisał(a):Raczej niewielkie.
Magda O. napisał(a): Ja też, ale sobota...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi