Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 02.08.2012 09:35

Sol-Wagon napisał(a):
Raul73 napisał(a):Trochę za blisko ustawiłeś punkt B, ale mniejsza o to.

Ważne, żeby zjechać wcześniej - a przy takich znakach jak tam są - nie da się tego przegapić!

chyba że ktoś gapi się prosto na drogę, jeśli nie widzi znaków miejscowości...:p

No, są i tacy niestety :evil: :evil:

Ale ci nie powinni w ogóle z domu wyjeżdżać, o podróży przez pół Europy nie wspomnę :wink: :wink:

NAwet jeśli ktoś na nawigacji jedzie, to i tak można tam sobie znaleźć i ustawić punkt ulubiony czy przelotowy na bramkach karcianych (w Automapie jest ten zjazd wyraźny - 3,5 km przez bramkami gotówkowymi)
Brok
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brok » 02.08.2012 16:11

Nadejszła wiekopomna chwila !!!
Wyruszamy w sobotę rano na Istrię i .... niech się dzieje wola nieba !
Będą korki, to będą. Nie będzie, to nie będzie.
Lepiej w korku niż w biurze :D
Pozdrowionka !
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 02.08.2012 21:35

Kochani CRO-maniacy !!!

Po co wogóle stoicie na bramkach w Lucko skoro można je ominąć. Popatrzcie tylko na mapę i sami zobaczycie na czym rzecz polega.
Jest taka droga, nr.1, równoległa do autostrady, która biegnie przez węzeł drogowy Zagrzeb, to jest ten sam przez który wszyscy kolejkowicze jadą. Co więcej potrzeba ..... a już wiem, trochę wyobraźni i wyciągnięcia wniosków z ponad pięćdziesięciu stron tematu o korkach.

Tak można objechać Lucko tam i z powrotem i tylko +10 min więcej....

O taki sposobie ominięcia bramek w Lucko już raz na forum o tym pisał.
Tokis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tokis » 02.08.2012 22:46

wielbiciel napisał(a):Kochani CRO-maniacy !!!

Po co wogóle stoicie na bramkach w Lucko skoro można je ominąć. Popatrzcie tylko na mapę i sami zobaczycie na czym rzecz polega.
Jest taka droga, nr.1, równoległa do autostrady, która biegnie przez węzeł drogowy Zagrzeb, to jest ten sam przez który wszyscy kolejkowicze jadą. Co więcej potrzeba ..... a już wiem, trochę wyobraźni i wyciągnięcia wniosków z ponad pięćdziesięciu stron tematu o korkach.

To gdzie na 1-kę trzeba zjechać a autocesty - w Jastrebasko, czy jest jeszcze jeden przed cestarina Lucko?
A tak w ogóle to przecież wszyscy piszą że na "no cash" nigdy się nie stoi
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 02.08.2012 22:56

Jechaliśmy właśnie tak jak piszesz (zresztą w zeszłym roku również). Super-szybko. A jak patrzyliśmy na "normalną" kolejkę to aż się żal robiło (tych co stoją w takim megakorku) ...
Tokis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tokis » 02.08.2012 23:02

Goniaa napisał(a):

Jechaliśmy właśnie tak jak piszesz (zresztą w zeszłym roku również). Super-szybko. A jak patrzyliśmy na "normalną" kolejkę to aż się żal robiło (tych co stoją w takim megakorku) ...

To gdzie trzeba zjechać?
No cash juz nie polecane?
Goniaa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Goniaa » 02.08.2012 23:17

Tokis napisał(a):

To gdzie trzeba zjechać?

Sprawdź powyżej (str.52) jest wrzucona mapka-rysunek poglądowy (nazwij to jak chcesz, ale na pewno Ci się przyda)
Tokis
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tokis » 03.08.2012 00:24

Goniaa napisał(a):
Tokis napisał(a):

To gdzie trzeba zjechać?

Sprawdź powyżej (str.52) jest wrzucona mapka-rysunek poglądowy (nazwij to jak chcesz, ale na pewno Ci się przyda)

Ale mi nie o to chodzi, pytam: 1. gdzie trzeba zjechac na droge nr 1.?
2. czy ominięcie jedynką Lucka jest lepszym wariantem niż "No cash"
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.08.2012 01:22

Po co wogóle stoicie na bramkach w Lucko skoro można je ominąć.

A choćby po to, żeby wertepami nie jeździć i niepotrzebnie nie kombinować i czasu na objazdy nie tracić.

Zanim ty objedziesz tą jedynką, to ja już dawno kartą zapłacę i minę Zagrzeb autostradą.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 03.08.2012 05:17

Raul73 napisał(a):

Po co wogóle stoicie na bramkach w Lucko skoro można je ominąć.

A choćby po to, żeby wertepami nie jeździć i niepotrzebnie nie kombinować i czasu na objazdy nie tracić.

A po "wertepach" Mureck=Lenard-Ptuj jedziesz? ...... A widzisz!

Nie wszyscy są zwolennikami płacenia kartami i jeżeli jest możliwość objazdu to należy ją wykorzystać, by bezstresowo dojechać na czas do celu tak jak np. Goniaa
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 03.08.2012 09:20

Sorry, wg mnie też bez sensu. Czas oczekiwania na płatność kartą to jakieś... 0 sek :lol: :lol:
Musiałoby się nie wiem co stać, np. korek taki, że do bramek "karcianych" nie można byłoby dojechać :lol: bym zjechał na 1. i kombinował.
Już wystarczy mi kombinacji w Słowenii.
Aha, zauważ, wielbiciel, że na Słowenii kombinujemy z innego, finansowego powodu, a nie powodu korków.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 03.08.2012 09:27

wielbiciel napisał(a):
Nie wszyscy są zwolennikami płacenia kartami

Zastanawia mnie właśnie powód takiego postępowania... :roll:
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 03.08.2012 09:33

wielbiciel napisał(a):

Nie, nie jeżdżę! Jeszcze nigdy tamtędy nie jechalem. Wolę przez Letenye. :lol: :lol:

Ale to nieważne, czy ja jeżdżę czy nie. Objazd Słowenii to zupełnie inna bajka i o co innego tam chodzi - tak jak napisał steja
franko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) franko » 03.08.2012 12:16

Raul73 napisał(a):
wielbiciel napisał(a):

Nie, nie jeżdżę! Jeszcze nigdy tamtędy nie jechalem. Wolę przez Letenye. :lol: :lol:

Ale to nieważne, czy ja jeżdżę czy nie. Objazd Słowenii to zupełnie inna bajka i o co innego tam chodzi - tak jak napisał steja

Objazd autostrady w Słowenii jest o wiele lepszy niż wiele naszych
dróg oznaczonych jako wojewódzkie.!!!
PZDR.
Franek77
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franek77 » 03.08.2012 12:17

Hej, czytam ten wątek z uwagą, ale coś nie mogę się doszukać albo coś pominąłem, bo większość wpisów dotyczy trasy przez Słowenię. Czy jadąc od Letenye, też jest taka opcja żeby pojechać na bramki z kartami?? czy w ogóle od tej strony też są takie gigantyczne korki jak od strony Słowenii?? (jadę drugi raz, ale niestety tym razem nie mam wyjścia i muszę z piątku na sobotę)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 54
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone