Kotowate2014 napisał(a):Cześć. Proszę o rzetelne info o tych faktycznie gigantycznych korkach na granicy słoweńsko-chorwackiej.... Faktycznie stoicie ze względu na wzmożone rzekomo kontrole, czy jak zawsze jest płynnie. Nasze poprzednie kilka lat w cro na przeksciach były bezproblemowe - przejazd na kiwnięcie - w związku z tym zajmowało to około 5-10 minut:-) Proszę o info , jade z dzieciakami wiec zastanawiam się nad alternatywami....
Jonky napisał(a):Potwierdzam, wracałem w sobotę, w radiu podawali info że jest korek na granicy (chyba 3km w kierunku do Chorwacji), w drodze powrotnej kilka korków: od Zadaru węzeł Maslenica do Tunelu Sveti Rok (2 wypadki), następnie 5km korek przed Lucko i kolejny 5km korek przed granicą w Macelj - ale wszystko pięknie ominięte objazdami najpierw przez Donja Zdencina i Jankomir a potem Krapina i Trakoscan, Cvetlin (potwierdzam piękna widokowa droga, co prawda wąska i kręta, ale w sam raz jako przerywnik na taką trasę, no i się jedzie a nie stoi), a następnie objazd PLM (MLP).
To nie pytaj tylko czytaj! już wyżej napisałam i ja i inni wcześniej czym to jest spowodowane a Ty dalej pytasz.Kotowate2014 napisał(a):Pytam, bo odkąd pamiętam jak jeździmy - zawsze przez Macelj - nigdy nic się nie dzialo - a jezdzilismy w soboty i w sezonie...żadnych korków o których mowa nie było...dlatego pytam ponownie swoją droga ciekawe z czym to związane (pomijam wypadki) - najazd turystów ? Dziękuję
michu1978 napisał(a):W końcu przyszedł już czs ruszac. lekka zmiana planów ze wzgl. na kontuzję stopy.
Mieliśmy ruszać 21.08 wieczorem do Omiś 1500 km, miałem to wziąść na raz. Ale jedziemy rano 8-9 z noclegiem w Czechach w Hustopece kierunek na Brzeclav. Poniedzialek planuję na Austrię przez Wiedeń , mam nadzieje że bez korków sie obedzie rano, potem zjad na Iłż - Bad rackenbur i Ormoż ominięcie autostrady słoweńskiej i dalej już do Omiś
opisze trasę jak przebiegła jak dotrę do celu
Ryszard_K napisał(a):moja propozycja:
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi