Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.08.2017 14:09

Nam na kilka różnych prób wariant Czesko-Austriacki wychodził najszybciej, najbezpieczniej, najprościej, najtaniej, najwygodniej itd. Testowane navi z trafikiem też go nam lansują :) Co prawda w tym roku na powrocie kazało jechać przed Wiedniem na Bratysławę ale dla chyba 15 minut szkoda nam było wywalać kasę na kolejną winietę ;) Koras i tak częściowo ominięty mykami ale dla uczciwości piszę, że faktycznie kierowało na SK :)
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 14.08.2017 14:11

Jestem za propagowaniem trasy przez H.
Mniejszy ruch będzie w AT ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 14.08.2017 14:25

Garo&Justa napisał(a):Jestem za propagowaniem trasy przez H.

Nawet gdyby na naszej trasie CZ-A był ruch zerowy to i tak wiele szybciej bym nie był. Jednak przyłączam się do akcji i od dziś wszystkich będę namawiał na jazdę przez SK-H
zibis
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibis » 14.08.2017 17:24

piotrulex napisał(a):
Garo&Justa napisał(a):Jestem za propagowaniem trasy przez H.

Nawet gdyby na naszej trasie CZ-A był ruch zerowy to i tak wiele szybciej bym nie był. Jednak przyłączam się do akcji i od dziś wszystkich będę namawiał na jazdę przez SK-H

Panowie na tym forum chyba chodzi o to aby innym pomóc, a nie doradzać tak żeby mi było lepiej :smo:
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 14.08.2017 19:10

Przecież pomagamy, wyraziłem swoje zdanie którędy jechać.
Wg mnie najlepsza droga wiedzie przez Cz i AT
Themichaltv
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Themichaltv » 14.08.2017 20:43

Stan na dziś:
Brak jakichkolwiek większych utrudnień.

Kilka zwężeń jednojezdniowych w Czechach i w Austrii.
Google twierdzi że korek na Macejl ale kamery mówią inaczej.
zielnet
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zielnet » 14.08.2017 22:12

znalazlem info ze autostrada jest nieprzejezdna- przeczytane na slobodnadalmacija.hr :(
tomi999
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomi999 » 14.08.2017 22:19

makono napisał(a):
savic napisał(a):gdzie te fotoradary na jedynce ? pewno w czerwcu na Polaczków poustawiali :)

Kolega ma chyba na myśli DK 1 w Polsce.

Na odcinku drogi 1 Karlovac Gracac jest sporo fotoradarów są mało widoczne koloru szarego, co prawda nie wiem czy działają, zobaczymy czy będzie pamiątka.
Jak w drodze powrotnej do Polski zjedziecie z autostrady ostatni zjazd przed Luckiem też parę sztuk na wioskach mijałem.
pawers
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawers » 14.08.2017 22:50

Info hak.hr

Due to a fire the section of the A1 motorway between the junctions Sveti Rok and Maslenica is closed for all traffic. Detour: junction Sveti Rok (A1)- Gračac (DC50)- Zaton Obrovački (DC27)- junction Maslenica (A1).
tomi_weber
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomi_weber » 15.08.2017 01:00

Pali sie w okicach A1, pewnie jutro juz bedzie ok.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 15.08.2017 07:27

Garo&Justa napisał(a):Przecież pomagamy, wyraziłem swoje zdanie którędy jechać.
Wg mnie najlepsza droga wiedzie przez Cz i AT

To może skonczcie już pieprzyć o wyższości jednej trasy nad drugą, bo od tego są inne wątki.
Jadę jutro i od 1,5 strony czytam jak z Torunia jedzie się do HR, albo że ktoś namawia na HUN żeby w AUT było luźniej. :x
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 15.08.2017 09:43

Prawda jest taka ze watek zostal wyczerpany. Ponad 500 stron. Napisano juz wszystko
oldGIZMO
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oldGIZMO » 15.08.2017 12:21

:D unikając korków - kupuję kapslowane :papa:
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 15.08.2017 16:07

Jestem od wczoraj w Pakostane. Jechałem przez Czechy, Austrię i objazdem MLP przez Słowenię. Start z Częstochowy o 19ej, wiec jazda przez noc. Żadnych korków na trasie, tylko kilka niegroźnych zwężeń. Na granicy Slo-Cro korek na 15 minut stania.
Ale ruch na autostradach chorwackich spory, czasami zwolnienia do 80 - 100 km/h.
Pewnie w dzień jest niestety gorzej
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 15.08.2017 18:48

Wróciłem z Istrii (Drenje koło Labina). Wyjazd sobota godzina 9:15. Trasa 970 km, 14 godzin, w tym ponad 2 godziny przerwy na trasie . Granica CRO-SLO w Jelsane-Rupa kilka minut oczekiwania na wyjazd. W drugą stronę gorzej. Przed granicą ponad kilometr korek do bramek, za granicą spory ruch ale jazda płynna. Zwężenia pomiędzy Postojną i Lublaną, później Wiedeń małe opóźnienie dalej płynnie mimo kilku remontów.
P.S. Gdyby ktoś jechał do CRO przez Rupę i przed granicą byłby korek, polecam odbić w lewo na przejście Novokracine. My tak zrobiliśmy (3 auta) i byliśmy jedyni na tym przejściu. Policjant był trochę zdziwiony, że ktoś tam się skierował i podniósł bramkę, już ruszyłem, gdy wyskoczył i zamachał ręką, żeby się zatrzymać - pokazaliśmy dowody i dalej w drogę. Zrobiliśmy kilka km zajeło to chyba z 10 minut, a czekania na granicy Rupa było ponad godzinę. Jedna uwaga przejście to jest czynne od 6:00 do 22:00.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 525
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone