Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 31.07.2012 21:49

Tak wyglądają te zjazdy na Lucko:

Obrazek

Obrazek

Jak można coś takiego przegapić?

Jak widać, terminale na karte/ENC i gotówkowy są od siebie oddalone o jakieś 3,5 - 4 kilometry, więc na zdjęciach z kamerek internetowych nie ma bramek "karcianych". One są dużo wcześniej
pakotomasz
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) pakotomasz » 31.07.2012 22:17

No i teraz wszystko wiadomo. Dzięki :wink:
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 01.08.2012 09:03

Raul73 napisał(a):Jak widać, terminale na karte/ENC i gotówkowy są od siebie oddalone o jakieś 3,5 - 4 kilometry, więc na zdjęciach z kamerek internetowych nie ma bramek "karcianych". One są dużo wcześniej

Nie wiem czy się rozumiemy, ale nie jest to do końca prawdą:
ObrazekObrazek
Z tym, że ta druga przeważnie była skierowana w stronę bramek, a teraz coś tam dziubią przy barierach, więc może stąd obrócona?
Wszystko można podejrzeć tutaj
http://www.hak.hr/info/kamere/
bądź tutaj http://map.hak.hr/en/
:wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 09:12

Chodzi chyba o to, że jak kamerka internetowa z bramek na kasę, pokazuje te bramki to nie widać tych bramek na karty, bo terminale są oddalone od siebie. I raczej 2km niż 4, wg mnie.
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 01.08.2012 10:59

Ok, teraz czaje :) Od początku byłem przekonany, że Raulowi chodziło o coś innego :lol: :D
Pzdr!
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.08.2012 12:05

Bocian napisał(a):Chodzi chyba o to, że jak kamerka internetowa z bramek na kasę, pokazuje te bramki to nie widać tych bramek na karty, bo terminale są oddalone od siebie. I raczej 2km niż 4, wg mnie.

Może według ciebie to jest 2 km - takie subiektywne odczucie.

Popatrz sobie na znaki na fotkach, przelicz kilometry - i już będziesz wiedział, jaka jest dokładnie odległość.
Ostatnio edytowano 01.08.2012 12:07 przez Raul73, łącznie edytowano 1 raz
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.08.2012 12:07

steja napisał(a):Ok, teraz czaje :) Od początku byłem przekonany, że Raulowi chodziło o coś innego :lol: :D
Pzdr!

O coś innego :?: :?: 8O 8O

pakotomasz pytał, gdzie na zdjęciach z kamerek w Lucko są bramki do płatności kartą. Te wklejone przez ciebie sa z Demerje - i to są faktycznie terminale karciane - na nich z kolei Lucko nie widać.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 13:27

Raul73 napisał(a):
Bocian napisał(a):Chodzi chyba o to, że jak kamerka internetowa z bramek na kasę, pokazuje te bramki to nie widać tych bramek na karty, bo terminale są oddalone od siebie. I raczej 2km niż 4, wg mnie.

Popatrz sobie na znaki na fotkach, przelicz kilometry - i już będziesz wiedział, jaka jest dokładnie odległość.

Gugle pokazują dokładnie 3,0km. Te 500m na znaku to jest do skrętu na prawy pas. A ile jeszcze trzeba jechać tym pasem, nie ma.
W sumie nieważne.
steja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) steja » 01.08.2012 14:24

Raul73 napisał(a):
steja napisał(a):Ok, teraz czaje :) Od początku byłem przekonany, że Raulowi chodziło o coś innego :lol: :D
Pzdr!

pakotomasz pytał, gdzie na zdjęciach z kamerek w Lucko są bramki do płatności kartą. Te wklejone przez ciebie sa z Demerje - i to są faktycznie terminale karciane - na nich z kolei Lucko nie widać.

No tak - o coś innego - bo ja sobie ubzdurałem, że chodziło Ci o to, że nie ma w internecie kamer z karcianych bramek. Ot, mój błąd, do którego się później przyznałem przecież :D
Także mam nadzieję, że Twoje

nie oznaczało nadmiernego uniesienia czy zdziwienia :D
Peace!
J.
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.08.2012 20:13

Bocian napisał(a):
Raul73 napisał(a):

Gugle pokazują dokładnie 3,0km. Te 500m na znaku to jest do skrętu na prawy pas. A ile jeszcze trzeba jechać tym pasem, nie ma.
W sumie nieważne.

Google pokazują dokładnie 3,6 km od bramki do bramki. Bramka jest zaraz za zjazdem - jakieś 200-300 m.

Zresztą rzeczywiście nieważne - ważne, żeby zjechać na znakach, czyli wcześniej. Jak już ktoś zjedzie na karciane, to gotówkowe go nie obchodzą, i odległość do nich również.

steja

Tak, już wszystko jasne! Bo przyznam, że w pewnym momencie i ja się zakręciłem, o co chodzi :D :D :D
macvw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) macvw » 01.08.2012 20:25

kardek napisał(a):
steja napisał(a):Ała!...
Obrazek
Powiedzcie proszę - bo nie pamiętam - raz jechałem tą autostradą - na tym zdjęciu wszystko jest zakorkowane, tzn. czy bramki gdzie płaci się kartą także? Nie rozpoznaje w którym one są miejscu, stąd moje pytanie.
Kosmos jakiś...

Siemka:)

w zeszłą sobotę miedzy 6 a 7 rano wjeżdżałem do CRO i wygladało dokładnie tak jak na kamerce :(porażka nauczka na przyszłośc by noclegi załatwiać jeśli to mozliwe w środku tygodnia, choć teraz jak już dotarłem do celu pogoda i temp wody z pewnościa na miejscu wynagrodziła trudy podrózy:)

Dokładnie kolego! noclegi załatwiać w tygodniu, ja w tym roku, miałem od poniedziałku 7.07 do czwartku 19.07, na granicy CRO-SLO w obie strony 2min. i "dzida" dalej!!!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 20:32

Raul73 napisał(a):Google pokazują dokładnie 3,6 km od bramki do bramki. Bramka jest zaraz za zjazdem - jakieś 200-300 m.

To masz chyba jakieś inne gugle :)
Obrazek
Częstym problemem jest to, że tam mało ludzi jedzie i ktoś nowy ma obawy czy to aby na pewno tam, bo może to jakiś terminal towarowy czy coś... A jak już się przejedzie to popił wodą... :)
Raul73
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raul73 » 01.08.2012 21:28

Trochę za blisko ustawiłeś punkt B, ale mniejsza o to.

Ważne, żeby zjechać wcześniej - a przy takich znakach jak tam są - nie da się tego przegapić!
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 01.08.2012 21:45

Raul73 napisał(a):Trochę za blisko ustawiłeś punkt B, ale mniejsza o to.

Ważne, żeby zjechać wcześniej - a przy takich znakach jak tam są - nie da się tego przegapić!

Dokładnie na dachu terminala.
Obrazek
Dobra, styknie tych wklejanek :) idę na Glinę :)
Sol-Wagon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sol-Wagon » 02.08.2012 07:02

Raul73 napisał(a):Trochę za blisko ustawiłeś punkt B, ale mniejsza o to.

chyba że ktoś gapi się prosto na drogę, jeśli nie widzi znaków miejscowości...:p
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 53
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone