oxbox napisał(a):krzychpizza napisał(a):... , zaryzykowałem i zjechałem na Jastrebarsko i naprawdę nie żałuję trochę pipidówkami , ominąłem całe Lučko .....
Po twoim wpisie zacząłem się zastanawiać czy taki objazd jak niżej miałby sens.
https://www.google.pl/maps/dir/45.6740483,15.7468554/45.7980144,15.8432282/@45.7393838,15.7244288,12.13z/data=!4m9!4m8!1m5!3m4!1m2!1d15.8253391!2d45.7551116!3s0x4765d2f4651bfe31:0x4746d8ecc1a43f5b!1m0!3e0
Może ktoś tak już jechał i się wypowie.
oxbox napisał(a):Może ktoś tak już jechał i się wypowie.
zibis napisał(a):Witam wszystkich!
Planuję jechać do Cro przez Węgry, pojedę M86, później 86. Na które przejście lepiej jechać? W kierunku Mursko czy bardziej na wschód na Letenye? Wydaje mi się że chyba bliżej jest na Mursko. Jeśli na Mursko to jechałbym tak żeby ominąć A5, wtedy winieta chyba nie jest potrzebna? Przejeżdżając granice Węgry-Słowenia na pierwszym rondzie zjadę w lewo, do tego ronda winieta chyba nie jest potrzebna? Na Słowenii winiety są wymagane tylko na autosrtady?
zibis napisał(a):Jeśli na Mursko to jechałbym tak żeby ominąć A5, wtedy winieta chyba nie jest potrzebna? Przejeżdżając granice Węgry-Słowenia na pierwszym rondzie zjadę w lewo, do tego ronda winieta chyba nie jest potrzebna?
saat napisał(a):a jak z oplatami za drogi ?
Rafal_X napisał(a):oxbox napisał(a):Może ktoś tak już jechał i się wypowie.
Nie ma sensu tak daleko jechać. Jedziesz cały czas prosto 1 w kierunku Zagrzebia i wjeżdżasz na autostradę na węźle Lućko. Na węźle autostradowym (nie mylić z poborem opłat), gdzie krzyżują się A1 z A3. Aby uciąć spekulacje: jechałem tak w tym roku.
krzyzak74 napisał(a):Witam. Chciałem podziękować twórcom i użytkownikom tej strony. W tym roku 3 raz do Chorwacji i pierwszy raz jechałem inaczej z Torunia. Jechaliśmy w poniedziałek przez Cieszyn Bratysławie i dalej m86 i 86 lendawe do granicy. Odliczając 3 godzinna drzemkę jechaliśmy 16 flgodzin z przerwami na kawę tankowanie itp. Zero problemów. Mega fajna i spokojna trasa. Polecam każdemu.
kristoferos74 napisał(a):Witam.
Pierwszy raz planujemy (2+2) wyjazd z okolic Torunia do Breli. Wyjazd pierwszy tydzień września. Czy trasa PL,CZ,A,SL,CRO to dobry wariant. Jazda oczywiście nocna ze względu na dzieci. Porady mile widziane. Forum przeglądam codziennie,bieżące informacje są na wagę złota.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi