mhs napisał(a):Cześć,
orientuje się ktoś z Was czego można spodziewać się w drodze powrotnej (powiedzmy Lucko wjazd do Słowenii) w sobotę wcześnie rano. Gdzieś w okolicach Zagrzebia planuję być około 6 rano - czy przejadę płynne czy raczej mogą być jakieś problemy z korkami na autostradzie czy granicy (jadę słoweńską autostradą).
Pääkäyttäjä napisał(a):Źle zabezpieczyli ładunek To jestem farciarzem - często widzę tu czołgi, BRDMy, Dingo a nawet mobilną wyrzutnię rakietową 2P25M1
W pobliżu, w Nowym Jiczynie jest VOP - zakład produkujący maszyny wojskowe i tym podobne urządzenia. Na D1 widziałem nawet pojazdy ONZ. Niedaleko stąd, jest poligon wojskowy Libava.
Marsallah napisał(a):Pojazdy wojskowe to pikuś, ale pod Nowym Jiczynem to na Rumcajsa uważaj
miszelos napisał(a):Dzień dobry wszystkim!
Pozdrowienia z Baski na Krk!
Mam pytanie co do tych karcianych bramek przed Lucko. Jadąc w tą stronę specjalnie zwolniłem by przyjrzeć się przeciwnemu kierunkowi i zauważyłem że (patrząc od strony Karlovaca)parę km przed Lucko jest zjazd na te karciane bramki ale same bramki też są jeszcze przed Lucko. I w samym Lucko również. Czyli gdzie dokonuje się zapłata za przejazd? W samym Lucko? A tam jest jakiś węzeł zjazdowy?
miszelos napisał(a):Dziękuję bardzo za informację! Teraz już wszystko jasne!
kruszon9 napisał(a):W kierunku na Makarską od przejścia w Gorican na których bramkach mogę się spodziewać największych utrudnień (wjedziemy na Chorwację w niedzielę około 12).
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi