Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marzyciel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzyciel » 01.08.2017 18:55

GrandeCzewa napisał(a):Wyjechałem o 15 z Częstochowy na Zwardoń, Żylina, dalej na M86 na Węgrzech i 86 z odbiciem na Lenti. Na starym przejściu w Letenye byłem o 23.30 i było pusto. Na Lucko byłem lekko ponad godzinę później i były dwa auta przede mną. Dwie i pół godziny drzemki na parkingu i o 8 byliśmy w Baśka Voda. Cała droga zgodnie z ograniczeniami bez jakichkolwiek spowolnień.

Czy jechałeś w ten ten sposób ? Też się wybieram ale przez Węgry pierwszy raz i chciałbym jak najlepiej trafić :)
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 01.08.2017 20:12

Wlasnie przestudiowalem Google Maps street view. Faktycznie w Meje nie ma granicy. Zwykla ulica i tylko tablica kolo chalupy stoi ze Hrvatska sie zaczyna. Hmmm z ciekawosci wyprobuje za 2 tygodnie bo spie w Krapinie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2017 20:14

Mnie ciekawi, komu pierwszemu w koncu wlepią karę :D
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 01.08.2017 20:20

Wlasnie doczytalem. Dla tych co nie chca szukac w szybkim skrocie.
Przez Meje nie jedziemy. Kary okolo 500 Euro. Tylko wydzielone przejscia przekraczamy np Cvetlin
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2017 20:30

Garo&Justa napisał(a):Wlasnie doczytalem. Dla tych co nie chca szukac w szybkim skrocie.
Przez Meje nie jedziemy. Kary okolo 500 Euro. Tylko wydzielone przejscia przekraczamy np Cvetlin

Dokładnie. A jak ktoś nie wierzy...
lakizak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lakizak » 01.08.2017 22:31

Ja powtórzę: Cvetlin niedziela 9:00 super sprawa, fajne widoki,odskocznia od autostrady, fakt że jechałem z noclegiem na Plitwickich a nie do samego morza spowodowało, że niie spieszylem się na autostradę
wos71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wos71 » 02.08.2017 09:50

Wczoraj powrót z Cro dość sprawnie,jedynie Wiedeń tłoczno ale bez stania(ok.19).Na granicy 5 min(Macelj ok.14.30).
himi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) himi » 02.08.2017 09:56

Zatwardzenie na drodze z Ptuja do Macelj jest upierdliwe. Na 50 km/h jechałem za Chorwatem całą drogę 50 km/h. Zastanawiam się, czy wracając nie da się zjechać wcześniej na Cvetlin, by to ominąć. W Wiedniu na pasie powrotnym w stronę PL w poniedziałek był gigantyczny korek w południe.
bonovox75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonovox75 » 02.08.2017 11:18

himi napisał(a):Zatwardzenie na drodze z Ptuja do Macelj jest upierdliwe. Na 50 km/h jechałem za Chorwatem całą drogę 50 km/h. Zastanawiam się, czy wracając nie da się zjechać wcześniej na Cvetlin, by to ominąć. W Wiedniu na pasie powrotnym w stronę PL w poniedziałek był gigantyczny korek w południe.

W drodze powrotnej musisz odbić na Krapinę; albo w Gornji Macelj na drogę 508 (ale jak będą korki na granicy w tym miejscu to w zasadzie musisz uciekać wcześniej na Krapinę).
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 02.08.2017 15:53

himi napisał(a):Zatwardzenie na drodze z Ptuja do Macelj jest upierdliwe. Na 50 km/h jechałem za Chorwatem całą drogę 50 km/h. Zastanawiam się, czy wracając nie da się zjechać wcześniej na Cvetlin, by to ominąć. W Wiedniu na pasie powrotnym w stronę PL w poniedziałek był gigantyczny korek w południe.

Na powrocie masz dwa zjazdy na Trakošćan a dalej z Trakošćan na Cvetlin.
magos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magos » 02.08.2017 17:08

lakizak napisał(a):Ja powtórzę: Cvetlin niedziela 9:00 super sprawa, fajne widoki,odskocznia od autostrady, fakt że jechałem z noclegiem na Plitwickich a nie do samego morza spowodowało, że niie spieszylem się na autostradę

O super za tydzien okolo 9 my tam bedziemy :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2017 13:21

Na autostradzie między Ołomuńcem a Lipnikiem, nie dość, że zwężenie to jeszcze spadł czołg z naczepy :mrgreen:

IMG_0984.JPG

Także ten, trza uważać :mrgreen:
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 03.08.2017 13:52

Zobaczyć czeski czołg jest tak łatwo jak białego wieloryba :oczko_usmiech: Inna sprawa, rodzi się pytanie co oni musieli wymodzić aby im ta 72jeczka spadła :?:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.08.2017 14:04

Źle zabezpieczyli ładunek :mrgreen: To jestem farciarzem - często widzę tu czołgi, BRDMy, Dingo a nawet mobilną wyrzutnię rakietową 2P25M1 :mrgreen:
W pobliżu, w Nowym Jiczynie jest VOP - zakład produkujący maszyny wojskowe i tym podobne urządzenia. Na D1 widziałem nawet pojazdy ONZ. Niedaleko stąd, jest poligon wojskowy Libava.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 03.08.2017 19:05

Pääkäyttäjä napisał(a):Źle zabezpieczyli ładunek :mrgreen: To jestem farciarzem - często widzę tu czołgi, BRDMy, Dingo a nawet mobilną wyrzutnię rakietową 2P25M1 :mrgreen:
W pobliżu, w Nowym Jiczynie jest VOP - zakład produkujący maszyny wojskowe i tym podobne urządzenia. Na D1 widziałem nawet pojazdy ONZ. Niedaleko stąd, jest poligon wojskowy Libava.

A we wrześniu dni NATO w Ostravie, gdzie też to wszystko można zobaczyć :oczko_usmiech: :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 515
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone