bonek napisał(a):Widze ze niektorzy wprowadzają innych w błąd. Kamery na hak.hr są ustawione na pobieranie biletu a nie granice.
Jak chcecie zobaczyć czy warto jechać na Macelj trzeba spojrzec na informacje na hak.hr o minimalnym czasie oczekiwania.
krutom napisał(a):bonek napisał(a):Widze ze niektorzy wprowadzają innych w błąd. Kamery na hak.hr są ustawione na pobieranie biletu a nie granice.
Jak chcecie zobaczyć czy warto jechać na Macelj trzeba spojrzec na informacje na hak.hr o minimalnym czasie oczekiwania.
Kamery na hak.hr pokazują zarówno sytuacje na bramkach jak i na granicach.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Trzeba sobie znaleźć odpowiednie kamery.
W aplikacji na Androida wybieramy "Webcams", następnie przewijamy listę na dół do pozycji "Granični projelazi" i wybieramy interesujące nas przejście.
A TA INFORMACJA BYŁA PODAWANE WIELOKROTNIE
W przypadku Macelj kamery umieszczone są na budynku po stronie Chorwackiej. Patrzą więc na Chorwację z jednej strony i na pas ziemi niczyjej w drugą stronę (Słoweńską).
Może być kilka samochodów przed kontrolą chorwacką i niezły korek przy pogranicznikach słoweńskich.
Bramki słoweńskie są kilkaset metrów wcześniej.
Widać to pięknie tutaj.
Kamery są umieszczone na niebieskim budynku.
bonek napisał(a):Mówisz o tym ?
http://www.hak.hr/info/kamere/34.jpg
Jeśli tak wygląda sytuacja na granicy to ni jak to się nie zgadza z informacjami tekstowymi. Według mapki w aplikacji kamera jest ustawiona trochę dalej - nie przy granicy. Ale moge się mylić.
Oczywiście mówie o podglądzie na kolejkę po stronie Słowenii.
Edit:
Spojrzałem sobie teraz na Google Street View i to jest widok na to co się dzieje pomiędzy granicami. Ale co się dzieje w SLO to tego nie widać.
giffki napisał(a):Witam. Jutro juz wracam martwi mnie korek we Wiedniu - bede tam okolo 16-18. Jest jakis sensowny objazd Wiednia aby choc troche uniknac korkow?
sheltie1 napisał(a):Wyjazd z Dąbrowy Górniczej wczoraj o 20, na miejscu (Orebic) dzis o godz. 13. O 3 w nocy zjechaliśmy na objazd autostrady słoweńskiej, o 5 przekraczaliśmy granicę z Cro. Staliśmy w korku godzinę, a kolejną godzinę staliśmy na granicy z BIH.
Pääkäyttäjä napisał(a):giffki napisał(a):Witam. Jutro juz wracam martwi mnie korek we Wiedniu - bede tam okolo 16-18. Jest jakis sensowny objazd Wiednia aby choc troche uniknac korkow?
Sensowny? Nie bardzo. Chyba, że pojedziesz na Bratysławę i dalej w stronę Czech. Przez Schwechat lub w Wiener Neustadt odbić na S4 i dalej do Bratysławy. Lub całkowicie zrezygnować z Austrii Chociaż ok. 18 to nie powinno być już źle.
sito_zabrze napisał(a):Ja w ostatnich latach nie miałem korków nawet w weekend. Moze dlatego ze jezdzimy we wrześniu....
4 lata temu wracalismy do RP w ostatnią sobotę sierpnia, 2 dni przed rozpoczęciem roku szkolnego. Zagadka :
Jaki był korek do granicy w Słoweni ( przejscie Macelj ) ?
Mozna sie pomylic o 3km.....
Pääkäyttäjä napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Ja w ostatnich latach nie miałem korków nawet w weekend. Moze dlatego ze jezdzimy we wrześniu....
4 lata temu wracalismy do RP w ostatnią sobotę sierpnia, 2 dni przed rozpoczęciem roku szkolnego. Zagadka :
Jaki był korek do granicy w Słoweni ( przejscie Macelj ) ?
Mozna sie pomylic o 3km.....
Zapewne taki, jaki miałem w grudniu - zero kilometrów?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi