marqueee napisał(a):Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego w tym roku Chorwacja jest tak zakorkowana? Z kilku źródeł wiem, że ludzie jechali 21h w kierunku Chorwacji. Ostatnio w Chorwacji byłem w 2015 roku w lipcu. Przejazd nocą i jakoś nigdy specjalnie długo nie stałem. A teraz co chwilę słyszę, że ktoś stracił dzień na jazdę ... Prawda to?
marqueee napisał(a):Może mi ktoś powiedzieć, dlaczego w tym roku Chorwacja jest tak zakorkowana? Z kilku źródeł wiem, że ludzie jechali 21h w kierunku Chorwacji. Ostatnio w Chorwacji byłem w 2015 roku w lipcu. Przejazd nocą i jakoś nigdy specjalnie długo nie stałem. A teraz co chwilę słyszę, że ktoś stracił dzień na jazdę ... Prawda to?
slams napisał(a):Michalm2012 napisał(a):instal napisał(a)::hut: Witam... Jadę w sobotę do Chorwacji przez Zwardoń>M86>SPLIT. Mam wykupioną winietę na Słowację i Węgry, jak jechać żeby ominąć płatną Słowenię. Czy jechać na Mursko czy na granice w Letenye??
Proszę was o pomoc i dodanie linka z trasą jak mam najlepiej jechać do Splitu z Polski.
Jedź przez Mursko Sredisce. W Słowenii bardzo łatwo ominąć autostradę, ponieważ na pierwszym rondzie skręcasz w lewo 3 zjazd.
W drodze powrotnej (08-VII) wracałem przez Letenye i odstałem sporo do bramek na A4, więc tylko Mursko Sredisce.
Ja jadę za dwa tygodnie trasa właśnie przez Mursko, (zmieniłem START, STOP na Zwardoń i Split)
W google maps jeszcze nie ma naniesionej drogi szybkiego ruchu po stronie słowackiej od Zwardonia
Tytusdj napisał(a):hajnell napisał(a):Na kamerkach widać było kilka aut...
A jestes pewny ze miales aktualny obraz z kamer? Bo potrafi sie dlugo odswiezac, koniecznie godzine i date sprawdzajcie na zdjeciu!
hajnell napisał(a):Tytusdj napisał(a):hajnell napisał(a):Na kamerkach widać było kilka aut...
A jestes pewny ze miales aktualny obraz z kamer? Bo potrafi sie dlugo odswiezac, koniecznie godzine i date sprawdzajcie na zdjeciu!
Kamera pokazuje chorwacka część, a korek jest po słoweńskiej
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi