Dokładnie LPG masz w Szombathely i w Lenti przy granicy z SLO i HR.
Ja jechałem w obie strony przez przejście Letenye (nowe) i stałem na granicy aż 5 min.
Michalm2012 napisał(a):instal napisał(a)::hut: Witam... Jadę w sobotę do Chorwacji przez Zwardoń>M86>SPLIT. Mam wykupioną winietę na Słowację i Węgry, jak jechać żeby ominąć płatną Słowenię. Czy jechać na Mursko czy na granice w Letenye??
Proszę was o pomoc i dodanie linka z trasą jak mam najlepiej jechać do Splitu z Polski.
Jedź przez Mursko Sredisce. W Słowenii bardzo łatwo ominąć autostradę, ponieważ na pierwszym rondzie skręcasz w lewo 3 zjazd.
W drodze powrotnej (08-VII) wracałem przez Letenye i odstałem sporo do bramek na A4, więc tylko Mursko Sredisce.
Jonky napisał(a):Już przed tym węzłem trzeba przypilnować w którym kierunku chcemy pojechać (by później nie kombinować z powrotem na trasę). Wydaję mi się że jadąc do Chorwacji trzeba trzymać się dwóch prawych pasów, ale jeśli ktoś już jechał w kierunku do Chorwacji to może potwierdzić moje przypuszczenia. Pewnie jest wprowadzone tymczasowe oznakowanie.
bonek napisał(a):Ktoś ma jakiś sprawdzony objazd Lućko w razie korków (jadąc w stronę morza?)
bonek napisał(a):Ktoś ma jakiś sprawdzony objazd Lućko w razie korków (jadąc w stronę morza?)
String napisał(a):Szympy75 napisał(a):Tylko jak się jedzie z samej Zielonej Góry to do Lubina same roboty na drodze. Dlatego się zastanawiam nad Nowogrodem w tym roku. Wcześniej właśnie jeździłem na Prochowice. A co do płatności w Czechach to jak odbije się na Rajhard i wyjedzie na E461 za Pohorelicami i dalej na Mikulov to też nie ma opłat.
Z Zielonej Góry wyjeżdżałem 30.06 w piątek - jadąc na Szprotawę do A4, potem na Wrocław, Kłodzko, Boboszów, Ołomuniec, Brno, Brzecław, Wiedeń. Wszystko przeszło bardzo płynnie, bez żadnych problemów. W najbliższy piątek rano wyjeżdżam z Peljesaca i zamierzam wracać dokładnie tą samą drogą. Szerokości
Witam Kolegę z Zielonej Góry.
Właśnie wyznaczam sobie trasę z Zielonej Góry i google maps prowadzi mnie przez Pragę i później do Brno. Powiedz mi czy tą trasą, którą Ty jedziesz, potrzebna jest winieta na Czechy? Może pytanie trywialne ale pierwszy raz wyruszam, więc muszę dopytać lub ktoś tutaj z obecnych forumowiczów może mi pomóc w trasie z Zielonej Góry do Crikvenicy?
Dzięki i pozdrawiam.
Krzysiek
bonovox75 napisał(a):
Krzysiek, jak wjedziesz od północy do Brna (z kierunku Svitavy) nie płacisz winiety; jeśli nadal nie chcesz płacić winiety w Czechach to za Brnem musisz zjechać z E461 w Rajhrad; potem możesz jechać wzdłuż autostrady drogą 425 lub wrócić na E461 za miejscowością Pohorelice i dalej na Mikulov to też nie ma opłat.