1arek11 napisał(a):Witam, dla informacji opiszę mój dojazd do Primosten trasa z Kalisza.
Wyjazd około 14:00 w sobotę, po drodze przystanek w Tarnowski Górach w KFC na kurczaka.
Granica czeska bez niespodzianek, przejazd przez Czechy bez korków (tylko między Ostrawa a Ołomuńcem spotkała nas burza). Zwężenia drogi (z powodu remontów) przejechane płynnie; Brno bylem około 20:00 bez przeszkód, następnie granica austriacka (za Mikulov) godzina 21:00 przystanek na zakup winiety i dalej w drogę. Wiedeń znów zwężenia ale bez przeszkód (coś około 22:00), za Wiedniem na krętym fragmencie autostrady znów burza - ale przejechany sprawnie. W Grazu zameldowaliśmy się coś około 23:40 i spanko do 3:00. Tankowanie na stacji w Graz (obok Mc Donald - disel 0,975 eur/litr) i jazda na Słowenię. Objazd przez Mureck, Lenart, Ptuj bardzo sprawny. No i Ptuj- ślimak - KOREK około 5:30 - stracone 25 minut i powoli powoli do granicy. W Macelj (6:30) sprawnie, Zagrzeb - sprawnie i dopiero na wysokości Karlovac korek na około 1 godzinę (pierwszy raz w niedzielę taki korek w kierunku wczasowym). Dalej bez niespodzianek i w Primosten zameldowaliśmy się około 11:45 - gdzie przywitano nas Rakiją.
Witam
Ja również startuję z Kalisz w najbliższą sobotę. Planuję wyjazd około 11tej. Mam nadzieję, że jazda również będzie przebiegać bezproblemowo. Jedynie podejmę decyzję czy jechać na Macelj czy na Cvetlin. Pozdrawiam i miłego wypoczynku