wrona25 napisał(a):Czy to prawda że Słoweńcy otworzyli tuż przed granicą w Macelj 600 metrów autostrady i na niej obowiązuje winieta? Natknąłem się w internecie na taką informację. Ktoś może to potwierdzić. Z tej mapki wynika że trzeba mieć winietę. https://www.dars.si/Dokumenti/O_avtocestah_21.aspx
nocad napisał(a):Szwagier wracał w tym tygodniu i mówił mi, że musiał kupić winietę. Więcej szczegółów na razie nie znam.
papse napisał(a):Dokładnie, kolor czerwony na mapie oznacza jedynie odcinki w budowie. A to, że po oddaniu do użytku mają być płatne to inna sprawa. Może ktoś jechał ostatnio i może potwierdzić oddanie odcinka przed granicą?
nocad napisał(a):Szwagier wracał w tym tygodniu i mówił mi, że musiał kupić winietę. Więcej szczegółów na razie nie znam.
wrona25 napisał(a):Kolor czerwony ok ale na tej mapce jest kawałek zielonego przed samą granicą
Z drugiej strony tyle ludzi piszących tu już przejechało w obie strony i nikt nie pisał że został kontrolowany lub ukarany. Może po prostu Słoweńcy tego nie kontrolują bo to jest tylko malutki kawałek autostrady
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi