kropi napisał(a):Niedziela to najspokojniejszy dzień na tej trasie. Do kompletu brakuje tylko przetaczających się kul szarłatu i melodyjki wygrywanej na organkach
pepe1234 napisał(a):WItam Was 29.07 planuję z okolic Katowic wyjechać w kierunku Rogoznicy, jadę z 3 małych dzieci, planujemy wyjechać około godziny 18tej, czy Waszym zdaniem trafię na korki, czy warto objezdzać autostradę w Słowenii (słyszałem że jest mocno zakorkowana), którym przejsciem granicznym proponujecie przekraczać granice slowensko-chorwacką.
Zależy mi, żeby jechać jak najkrócej z powodu dzieciaków
kojacek napisał(a):RadamiaN napisał(a):kropi napisał(a):Lućko ominiesz zjeżdżając wcześniej na pas do płatności kartami, było wałkowane 100x i sprawdzane z 1000
To fakt. Niestety nadal jest bardzo duża grupa ludzi, którzy sami sobie robią korowód jadąc na bramki gotówkowe.
Niedziela godzina 13 bramki karciane ZERO samochodów, bramki gotówkowe dobre 2km zatwardzenia... tylko po co?
Jak to po co?
Po to, żebyśmy nie musieli stać w korku do bramek karcianych. Oni się poświęcają dla nas
PWojtek napisał(a):kropi napisał(a):Niedziela to najspokojniejszy dzień na tej trasie. Do kompletu brakuje tylko przetaczających się kul szarłatu i melodyjki wygrywanej na organkach
No nie wiem czy to do końca prawda. Dwa lata temu jak wracałem z CRO o 9 byłem w Macelj i korek do CRO był na ładnych kilka kilometrów, natomiast dwa tygodnie wcześniej wjeżdżałem do CRO też w niedzielę po 19 i było pusto. Niedziela pod wieczór raczej tak, rano niekoniecznie.
piotrulex napisał(a):PWojtek napisał(a):kropi napisał(a):Niedziela to najspokojniejszy dzień na tej trasie. Do kompletu brakuje tylko przetaczających się kul szarłatu i melodyjki wygrywanej na organkach
No nie wiem czy to do końca prawda. Dwa lata temu jak wracałem z CRO o 9 byłem w Macelj i korek do CRO był na ładnych kilka kilometrów, natomiast dwa tygodnie wcześniej wjeżdżałem do CRO też w niedzielę po 19 i było pusto. Niedziela pod wieczór raczej tak, rano niekoniecznie.
Istotny tu jest element
"wracałem z"
oraz
"wyjeżdżałem do"
Jak na to zwrócisz baczniejszą uwagę i zobaczysz o co autor pytał to wyjdzie, że to jednak prawda
Tytusdj napisał(a):Święte słowa, ale tu są i tacy co nawet z boxem nie mogą jechać wolniej jak 140kmh, taki gatunek.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi