pati2304 napisał(a):Ja wracałam wczoraj z Dalmacji. Trafilismy na zamknięta autostradę i objazd od Zadaru. Wiało strasznie i podobno paliło sie przy autostradach. Natomiast mijalismy korek 15 kilometrowy jadących dopiero na urlop. Czym był spowodowany, nie wiem. Może też tymi wiatrami.
W sumie 1050km w tamtą stronę pokonaliśmy z przyczepą w 12h, powrót był 15h właśnie przez te objazdy.
tredar napisał(a):1. Omijamy autostradę w SLO - wiadomo jak
2. Przejeżadżąjąc nad zakorkowaną autostradą w Ptuju (utwierdzamy się w słuszności podjętej decyzji w kwestii objazdu i zaoszczędzenia 30E) trasą nr 432 przez Kidricevo, Ptujską Gorę przekraczamy granicę w Rogatec, bedąc jedynym samochodem na granicy,
3. Następnie na węźle Durmanec włączamy się do autostrady A2 udając się do miejsca docelowego.
pati2304 napisał(a):Ja wracałam wczoraj z Dalmacji. Trafilismy na zamknięta autostradę i objazd od Zadaru. Wiało strasznie i podobno paliło sie przy autostradach. Natomiast mijalismy korek 15 kilometrowy jadących dopiero na urlop. Czym był spowodowany, nie wiem. Może też tymi wiatrami.
W sumie 1050km w tamtą stronę pokonaliśmy z przyczepą w 12h, powrót był 15h właśnie przez te objazdy.
fpaprocki napisał(a):W związku z tym, że nie było innej opcji niż wyjazd w piątek w środku sezonu mam tu pytanie do bardziej doświadczonych kolegów. Czy wyjazd ok. godz. 14 wydaje wam się rozsądny? Do przejścia granicznego z Chorwacją mamy w sumie wg. maps.google.pl ok. 10,5h ale mysle ze wieczorem zrobimy po drodze dłuższą przerwę i dojedziemy do granicy z Cro ok. godz. 3 rano.
fpaprocki napisał(a):Ile powinienem zaplanować czasu na trasę cisnąć przez Niemcy ok. 150km/h?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi