bonku napisał(a):Pazurek napisał(a):Wczoraj wróciłem z Chorwacji Bramki Lucko przekroczyłem o 14:00 stałem 40 minut żeby zapłacić korek 3km. Na granicy Macelj Chorwacko - Słoweńskiej 10 minut do Ptuja nie było korka szło sprawnie. Dalej objazd przez Ptuj, picca w Pri Mici tankowanie w Austrii Temmel żadnych problemów tylko lekki deszcz w Austrii a w Czechach to już ulewa.
ja dzień później, około 17 korek na lucko juz na 10 km. zjechałem dwa zjazdy wczesniej i bocznymi drogami wrocilem na a2. tracoscan 5 min na zapłatę, granica tez 5 min. do ptuj gładko, pizza w pri mici tez byla przy pieknej pogodzie, ale juz austrii to ostre burze i ulewy. Czechy też na mokro.
danol148 napisał(a):Wczoraj 1-07 Macejl Zagrzeb Karlowac do rozjazu autostrady Rijeka Split 6H jeden wielki korek...
annnak napisał(a):Zagrzeb, ale to, co się działo za bramkami, to masakra. Korek na kilkadziesiąt kilometrów. W drugą stronę ci, co już wracali, stali w gigantycznym korku, wiele km przed rozjadem na "gotówkę" i "kartę". W obie strony jazda po 30-40 km na godzinę/stanie w korku do rozjazdu na Rijekę. Nigdy więcej w sobotę.
kawa62 napisał(a):Ponawiam pytanie bo gdzieś to uciekło. Czy nie można by wjechać na autostradę chorwacką następnym wjazdem za Lućko ? Z mapy wunika że mogłoby to być w miejscowości Zdencina ok. 17 km za Lućko, a zjazd powrotny w miejscowości Demerje 3,5 km od Lućko. Czy korzystał tak kiedyś z tych wjazdów ?
Też korzystałem w obie strony trzy lata temu z tego objazdu. Przejazd był płynny.Hadler napisał(a):Czy ktoś z forumowiczów wracając do Polski korzystał może w miniony weekend z ucieczki przed zatwardzeniem przed Lućko we wspomniany powyżej sposób, tzn:
Donja Zdencina - Kinca Sela - Rakov Potok - Kerestinec - A3 - węzeł Jankomir i dalej do granicy SLO?
Przed trzema laty tak udało mi się zaoszczędzić spoooro czasu.Tym razem na HAK jest info że na tej trasie są roboty drogowe i objazdy. Jak to wygląda w praktyce w soboty?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi