danol148 napisał(a):masz 2 otowry w 1 bilecik w 2 karta bez pinów niczego bramka się podnosi i wio dalej na zjazdach już masz normalne budki z obsługą.
Endurowiec napisał(a):Mam jeszcze takie jedno pewnie laikowe pytanie dla was ale bardzo chciałbym się dowiedzieć jak to jest z płaceniem kartą za autostradę? Wjeżdżamy na Autostrade pobieram bilecik i jadę dalej później bramki z poborem opłat po prawej karta i co? podjezdzam zbliżam zwykła kartę debetowa i jadę dalej? Dziękuję
Pazurek napisał(a):Wczoraj wróciłem z Chorwacji Bramki Lucko przekroczyłem o 14:00 stałem 40 minut żeby zapłacić korek 3km. Na granicy Macelj Chorwacko - Słoweńskiej 10 minut do Ptuja nie było korka szło sprawnie. Dalej objazd przez Ptuj, picca w Pri Mici tankowanie w Austrii Temmel żadnych problemów tylko lekki deszcz w Austrii a w Czechach to już ulewa.
mhs napisał(a):Cześć,
Mam pytanie dotyczące przejazdu do Chorwacji w lipcu (za trzy tygodnie).
Wyjeżdżam z Krakowa w kierunku Makarskiej trasa przez Czechy, Austrię i Słowenię.
Mam możliwość wyjazdu:
a) czwartek pod wieczór i przejazd nocny,
b) wyjazd piątek około 3 w nocy i dzienny przejazd.
Jak uważacie - która opcja lepsze jeżeli chodzi o trasę. Zależy mi na w miarę sprawnym przejeździe i nieutknięciu w korkach przy autostradach czy granicach. Mam trochę doświadczenia jazdy nocnej i dłuższych tras i bardzo źle nie znoszę przejazdów w nocy.
Jak może wyglądać przejazd w piątkowy poranek przez Wiedeń i dalsza trasa przez Słowenię i Chorwację w piątek w ciągu dnia. Czy to już wówczas zaczynają się wyjazdy i możliwe korki na drogach czy raczej spokojnie?
Dzięki z góry za jakieś wskazówki i rady
mhs napisał(a): Mam trochę doświadczenia jazdy nocnej i dłuższych tras i bardzo źle nie znoszę przejazdów w nocy.
gregorowicz napisał(a):A z Cvetlina gdzie się kierujecie ?
walczy napisał(a):dziś w niedzielę 2 lipca z wyjazd z Poznania 4 rano, przyjazd na Pag 20, czyli 16h jazdy
w zasadzie cała droga bezproblemowo, Wrocław, Brno, Brecław, Wiedeń, objazd Mureck-Lenart-Ptuj wszystko bezproblemowo i tutaj koniec tego dobrego bo w Gornji Macelj jedna godzina na granicy SLO-HR w korku, na granicy byłem około 15:30. Nie spodziewałem się korka w niedzielę więc nie sprawdzałem w Google Maps.
powitanie winem i ślimakami przez gospodarza
te 16h, 1380km jazdy to max dla mnie, padnięty jestem...prowadzę całą drogę sam
tolek1 napisał(a):Tak wygląda Lućko w sobotę o godz. 14.30
Poniżej 1 km przed Lućko i końca nie widać
Wjazd w stronę Adriatyku nie jest tak zły, jak powrót
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi