Witam,
Czy ten tunel w ok. Lubljany był zamknięty z powodu jakiegoś zdarzenia drogowego - na kilka godzin czy też z powodu robót drogowych - na dłużej niż kilka godzin?
Wszystkie tunele w Słowenii przejezdne na bieżąco
Agatek85 napisał(a):
Wg mnie minusem tej trasy jest przejazd przez Redics i dalej Słowenia (nadrabiasz km i płacisz winietę) oraz przejscie Cro/ Slo (korek) i dalej droga do Zagrzebia od północy Cro (korek). Google ci tego nie narysuje ale powiedzą ci to kierowcy którzy często jeżdżą do Cro. Moja rada, zamiast Redics wybierz Letenye.
I drugie, w przyszłości nie rezerwuj noclegów tranzytowych, bo jest tego tak dużo że nie ma potrzeby wcześniej, a do tego w razie problemów na trasie dochodzi stres że musisz gdzieś dojechać na czas bo masz wykupiony nocleg.
W każdym razie, miłej podróży.
w lipcu zdam relację z pierwszego wyjazdu do Cro:) Byleby Alfa dojechała;P
W.W. napisał(a):Gdzie najlepiej/najtaniej zatankować w drodze na Chorwację ...
mariusz29 napisał(a):Agatek85 napisał(a):adrianek90 napisał(a):
Agatek85 napisał(a):
Witam ponownie:)
Ostatecznie dzięki Wam zdecydowałem się na trasę przez Czechy, Słowację i Węgry. Ale mam jeszcze jedno pytanie: czy lepiej jest jechać przez całe Czechy i dopiero przed granicą z Austrią kierować się na Słowację czy zaraz po wjeździe do krainy piwa zjechać do Słowacji? Kwestia opłat mnie specjalnie nie interesuje, winiety już mam:)
Jak ktoś lubi zwiedzać to ok ale wydaje mi się zakup winiet na Czechy oraz Słowację raczej bezsensowny. Jedziesz albo Czechami albo Słowacją. Można jechać jednym i drugim ale po co?
Nie jest to takie bezsensowne ja twierdzisz.
Po zastanowieniu wytyczyłem sobie taką trasę: trasa
Minusem jest dodatkowa winieta ( ok 40 zł za 10 dni). Plusem, po doniesieniach o korkach w Austrii, jest ominięcie Wiednia i Grazu. Jadąc tylko przez Słowację( oszczędność 40 zł) tracę 1-2 godz - trzeba dojechać lokalnymi drogami do Żyliny. Nocleg tranzytowy mam w Oroslavlje rezerwowany wcześniej, kiedy na topie była trasa przez Austrię.
Właśnie tą drogę pokazuje mi nawigacja googla. za 40 zł dodatkowo chyba będę tego próbował;)
Wg mnie minusem tej trasy jest przejazd przez Redics i dalej Słowenia (nadrabiasz km i płacisz winietę) oraz przejscie Cro/ Slo (korek) i dalej droga do Zagrzebia od północy Cro (korek). Google ci tego nie narysuje ale powiedzą ci to kierowcy którzy często jeżdżą do Cro. Moja rada, zamiast Redics wybierz Letenye.
I drugie, w przyszłości nie rezerwuj noclegów tranzytowych, bo jest tego tak dużo że nie ma potrzeby wcześniej, a do tego w razie problemów na trasie dochodzi stres że musisz gdzieś dojechać na czas bo masz wykupiony nocleg.
W każdym razie, miłej podróży.
Gonzales napisał(a):guzu napisał(a):
LGP na mszanie 1.81zł PB95 4.31 - super stacja, blisko z autostrady i czysto
Benzyna tak tanio? Ktoś ostatnio podawał dużo wyższe ceny na tej stacji.
W jakiej cenie diesel?
Pozdrowienia.
giba0909 napisał(a):Wpisałem sobie w googlach trasę przez Czechy, Austrię i Słowenię i ku mojemu zdziwieniu nie przebiega ona już przez Mikulov, Poysdorf itd lecz przez Brzeclaw, czyżby otwarto ten odcinek trasy Drugie pytanie jest takie- czy w Brzeclaw lub w innym miejscu przed granicą z Austrią można zatankować LPG
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi