Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Angrekoo
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Angrekoo » 11.06.2017 14:41

sezamek1 napisał(a):
Angrekoo napisał(a):Z soboty na niedziele jechałem trase Wrocław - Baska Woda przez Boboszów,Ołomuniec,Brno,Brzeclaw, Wieden,Graz,MLP.
Ruch w minimalny na calej trasie. Kilka zwężek w Czechach, ale jak co roku. Jedyny remont ktory na bank bedzie powodował korki, to ten w okolicach Graz w Austrii. To miejsce w sezonie bym omijał. Sama granica Slo-CH bez problemu. U Sloweńca dałem dowody do reki zeby zeskanował ( nie trwalo to nawet minuty ) a u Chorwatów nawet sie nie zatrzymałem.

Witam. Kolego może doprecyzujesz gdzie konkretnie jest ten remont w okolicach Graz - przed Graz jadąc od Wiednia, czy już na odcinku Graz - granica ze Słowenią? Jeśli byłaby to ta 1wsza wersja to alternatywą dla autostrady A2 w Austrii może być przejazd ekspresówkami S6 i S35. Jechałem tak w 2015 r. i bardzo mile wspominam tą podróż - mały ruch i piękne widoki oraz oczywiście cały czas dwa pasy w jedną stronę. W związku z tym proszę o precyzyjną odp. gdzie jest ten remont - możesz podlinkować/wskazać na google maps. Z góry dziękuję za odp.

Jest to remont już w przy/pod samym Graz przed skretem na drogę E59/A9 już do samej granicy ze Słowenia.
Wszytkich remontow mozna i nalezy sie obwawiac jadac z piatku na sobote lub w godzinach szczytów komunikacyjnych. Inaczej to porprostu wolniejszy przejazd. Tu najlepszym rozwiazaniem byl by zjazd w okolicach Ilz ( droga polecana tu z dojazdem do objzadu MLP.
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 12.06.2017 11:24

Dziś rano dotarliśmy do Trogiru , droga rewelacja , tak pusto ze aż dziwnie się jechało :) na granicy 3 auta :)
Robert72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert72 » 12.06.2017 17:47

Krzychu a jaką drogą jechaliście ?
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 12.06.2017 17:48

Czechy , Austria potem objazd na Mureck i Ptuj , od Wiednia na Graz prawie zero aut :) aż byłem zaskoczony :)
Robert72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert72 » 12.06.2017 17:51

To gratuluje. Ja startuje 15.07. do Breli i chyba będzie gorzej ale co tam damy jakoś radę.
Robert72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Robert72 » 12.06.2017 17:52

A i tą samą trasą co Ty, napisz jak będzie na powrocie chyba , że wracasz we wrześniu
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 12.06.2017 17:54

Nie :) za dwa tygodnie ;)
simon174
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) simon174 » 12.06.2017 18:12

No to spływaja pierwsze informacje z dróg ja startuje 30.06.2017r na 01.07.2017r (piatek - sobote) będzie ciekawie:)
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 12.06.2017 21:11

KrzychuZiom napisał(a):Czechy , Austria potem objazd na Mureck i Ptuj , od Wiednia na Graz prawie zero aut :) aż byłem zaskoczony :)

A o której byliście na granicy A/Slo i Slo/Hr?
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 12.06.2017 21:23

A/slov ok 1 w nocy a ok 2 na slov/cro choć przed Brnem duża zwezka mogą być korki przy dużym natężeniu ruchu
sezamek1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sezamek1 » 12.06.2017 21:36

KrzychuZiom napisał(a):Czechy , Austria potem objazd na Mureck i Ptuj , od Wiednia na Graz prawie zero aut :) aż byłem zaskoczony :)

Witam,

A jak byś ocenił roboty drogowe na wysokości Graz, czy podobnie jak przed Brnem może być lipa w szczycie?
Ja będę jechał z W-wy do Krk w połowie lipca z piątku na sobotę i cały czas biję się z myślami o której wystartować żeby jak najmniej stać. Piątek to popołudniu korki na wylocie z W-wy na A2 i tak samo jeśli nie gorzej na S8, potem korki przed Częstochową - to tylko w Polsce, dalej aż boję się myśleć.
pyton
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pyton » 12.06.2017 22:45

sezamek1 napisał(a):

Witam,

A jak byś ocenił roboty drogowe na wysokości Graz, czy podobnie jak przed Brnem może być lipa w szczycie?
Ja będę jechał z W-wy do Krk w połowie lipca z piątku na sobotę

KrzychuZiom wg tego co napisał w okolicy Grazu był około północy. Ciekawy jestem czy zwracał uwagę na stan robót drogowych :oczko_usmiech: , czy na to jak jechać ?
Ty będziesz jechał za miesiąc. Szmat czasu. Wszystko może się zmienić.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 12.06.2017 22:48

sezamek1 napisał(a):

Witam,

Ja będę jechał z W-wy do Krk w połowie lipca z piątku na sobotę i cały czas biję się z myślami o której wystartować żeby jak najmniej stać. Piątek to popołudniu korki na wylocie z W-wy na A2 i tak samo jeśli nie gorzej na S8, potem korki przed Częstochową - to tylko w Polsce, dalej aż boję się myśleć.

Ale dalej będzie coraz później a tym samym-luźniej.W zeszłym roku podczas jazdy przez Czechy jedynym ograniczeniem na remontowanych odcinkach były znaki (80 km/h). Na granicy Czech i Austrii byliśmy o północy.
Tak więc uważam, że nie ma co przesadnie obawiać tych remontów. Bardziej bałbym się, aby nie minąć zjazdu gdzieś między żółtymi tablicami informującymi o objazdach ;)
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 13.06.2017 08:15

Wiecie jak jest jak będzie duże natężenie ruchu to na pewno bedzie lipa , bo zaraz się to zatka , a już na pewno w szczycie sezonu i w piątek sobotę :) ciężko to porównać do czerwca.
String
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) String » 13.06.2017 08:21

Może ktoś będzie jechał za dnia i zda relację. Jeśli nie to ja postaram się to uczynić za nicałe 3 tygodnie.
Wyjeżdżam z Zielonej Góry 30.06 (piątek) - rano przez Boboszów - Ołomuniec - Brno do Wiednia - tam nocuję. 1.07 (sobota) będę wyjeżdżał z Wiednia około 4-5 rano... autostradą na Graz - MLP - (Cvetlin lub Rogatec <- zadecyduje impuls) - i na Peljesać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 448
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone