sezamek1 napisał(a):Angrekoo napisał(a):Z soboty na niedziele jechałem trase Wrocław - Baska Woda przez Boboszów,Ołomuniec,Brno,Brzeclaw, Wieden,Graz,MLP.
Ruch w minimalny na calej trasie. Kilka zwężek w Czechach, ale jak co roku. Jedyny remont ktory na bank bedzie powodował korki, to ten w okolicach Graz w Austrii. To miejsce w sezonie bym omijał. Sama granica Slo-CH bez problemu. U Sloweńca dałem dowody do reki zeby zeskanował ( nie trwalo to nawet minuty ) a u Chorwatów nawet sie nie zatrzymałem.
Witam. Kolego może doprecyzujesz gdzie konkretnie jest ten remont w okolicach Graz - przed Graz jadąc od Wiednia, czy już na odcinku Graz - granica ze Słowenią? Jeśli byłaby to ta 1wsza wersja to alternatywą dla autostrady A2 w Austrii może być przejazd ekspresówkami S6 i S35. Jechałem tak w 2015 r. i bardzo mile wspominam tą podróż - mały ruch i piękne widoki oraz oczywiście cały czas dwa pasy w jedną stronę. W związku z tym proszę o precyzyjną odp. gdzie jest ten remont - możesz podlinkować/wskazać na google maps. Z góry dziękuję za odp.
Jest to remont już w przy/pod samym Graz przed skretem na drogę E59/A9 już do samej granicy ze Słowenia.
Wszytkich remontow mozna i nalezy sie obwawiac jadac z piatku na sobote lub w godzinach szczytów komunikacyjnych. Inaczej to porprostu wolniejszy przejazd. Tu najlepszym rozwiazaniem byl by zjazd w okolicach Ilz ( droga polecana tu z dojazdem do objzadu MLP.