dids76 napisał(a):Wiele zależy od terminu jazdy. Zawsze jeżdżę przez Czechy i Austrie, gdy jeździłem w Cro autostradą podróż w okolice Trogiru nie zajmowała mi wiecej jak 12 godzin. Różnica w cenie winiet, jeśli by kupować węgierską znikoma. Może kiedyś pojadę przez Słowację i Węgry, ale na razie zostaję przy Czechach i Austrii.
Też zawsze jeżdżę przez Czechy i Austrię. W tym roku będę testował, bo zapowiadają się dwa wyjazdy
I wyjazd: 9 czerwca (opcja all vignette)
Polska (A1) - > Czechy (D1, D46, D1, D2) -> Słowacja (D2) -> Węgry (M1, M85, M86, M70 lub M7) -> Chorwacja (A4) ...
powrót 20/21 czerwca z noclegiem w Bük na Węgrzech i już bez przejazdu przez Czechy - chcę się nacieszyć nową D3 w Słowacji do granicy w Zwardoniu
II wyjazd: 31 sierpnia - 11 września (trasa po staremu)
Polska (A1) - > Czechy (D1, D46, D1, D2, 55) -> Austria (A5, A2, A9) -> Słowenia (A1, A4) -> Chorwacja (A2) ...
... może będzie już nam dane przejechać nowe odcinki A5 w Austrii i częściowo A4 w Słowenii
ehhh tak sobie jeszcze pomarzę jak wspaniały byłby przejazd jakby wybudowali nowe odcinki
w Polsce S1 (Mysłowice - Bielsko i Węgierskiej Górki), w Słowacji D3 (Czadca - Żylina) i na Węgrzech M9 (od M86 do M7)
Wszystkim bardzo dziękuje za porady - będę uważnie śledził dwie najbliższe piątko-sobotnie noce na kamerkach i mapach google. Dobrze, że "szaleństwo" kontroli na granicach z Chorwacją ucichło - oby na zawsze. Pozdrawiam, Kuba