Z napisał(a):Może ktoś ma jakieś info na temat przejścia Slavonski Samac,chyba będę musiał tamtymi rejonami się przebijać a mapa tak prowadzi.
krakuscity napisał(a):My przez kilka ostatnich lat przekraczaliśmy tam granicę , ostatnio we wrześniu ubiegłego roku. Nigdy nie było tam kolejek , 2-3 samochody a co będzie teraz w sezonie trudno przewidzieć.
te kiero napisał(a):Z napisał(a):Może ktoś ma jakieś info na temat przejścia Slavonski Samac,chyba będę musiał tamtymi rejonami się przebijać a mapa tak prowadzi.
najnowszej informacji nie posiadam, ale wiem z doświadczenia, że to jedno z większych przejść na Bałkanach, były wtedy czynne 4 przejazdy i tylko machnięcie ręką na auto z PL więc nawet się nie zatrzymałem;
pewnie teraz coś tam się stoi, ważna informacja, to ta że z uwagi na lokalizację to przejście jest czasem zalewane przez wody Savy, więc obserwuj, my mieliśmy tak w 2014r, na 3tyg. przed wyjazdem było jeszcze zalane, a potem już działało
Z napisał(a):te kiero napisał(a):Z napisał(a):Może ktoś ma jakieś info na temat przejścia Slavonski Samac,chyba będę musiał tamtymi rejonami się przebijać a mapa tak prowadzi.
najnowszej informacji nie posiadam, ale wiem z doświadczenia, że to jedno z większych przejść na Bałkanach, były wtedy czynne 4 przejazdy i tylko machnięcie ręką na auto z PL więc nawet się nie zatrzymałem;
pewnie teraz coś tam się stoi, ważna informacja, to ta że z uwagi na lokalizację to przejście jest czasem zalewane przez wody Savy, więc obserwuj, my mieliśmy tak w 2014r, na 3tyg. przed wyjazdem było jeszcze zalane, a potem już działało
tak sobie wymyśliłem żeby przez to przejście się przebijać,jest jakieś inne w pobliżu żeby je brać pod uwagę.Miałem zamiar wyjechać z okolic Warszawy nad ranem,lecz jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie w środku nocy zad ruszyć.
jerro napisał(a):Proponuję dołożyć 1,8 km i przekroczyć granicę na "starym" przejściu Gorican-Lenetye
ziko napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym poruszyć temat przejazdu przez granicę wegiersko-chorwacką,a mianowicie kontroli na granicy.Z tego co podają media to od maja wprowadzono kontrolę szczegółową i zaczyna się korkować. Planuję wyjazd za miesiąc i ciężko jest zaplanować czas podróży.
ziko napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym poruszyć temat przejazdu przez granicę wegiersko-chorwacką,a mianowicie kontroli na granicy.Z tego co podają media to od maja wprowadzono kontrolę szczegółową i zaczyna się korkować. Planuję wyjazd za miesiąc i ciężko jest zaplanować czas podróży.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi