Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.05.2017 16:46

My przez kilka ostatnich lat przekraczaliśmy tam granicę , ostatnio we wrześniu ubiegłego roku. Nigdy nie było tam kolejek , 2-3 samochody a co będzie teraz w sezonie trudno przewidzieć.
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.05.2017 16:52

Może ktoś ma jakieś info na temat przejścia Slavonski Samac,chyba będę musiał tamtymi rejonami się przebijać a mapa tak prowadzi.
jerro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jerro » 14.05.2017 17:33

damianisko5 napisał(a):Dzięki jerro. Kiedy ostatni raz tam przekraczałeś granicę H/Cro ?

W sierpniu 2016 r. :hut: Mam nadzieję, że do sierpnia tego roku go nie zamkną :oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.05.2017 18:01

Z napisał(a):Może ktoś ma jakieś info na temat przejścia Slavonski Samac,chyba będę musiał tamtymi rejonami się przebijać a mapa tak prowadzi.

najnowszej informacji nie posiadam, ale wiem z doświadczenia, że to jedno z większych przejść na Bałkanach, były wtedy czynne 4 przejazdy i tylko machnięcie ręką na auto z PL więc nawet się nie zatrzymałem;
pewnie teraz coś tam się stoi, ważna informacja, to ta że z uwagi na lokalizację to przejście jest czasem zalewane przez wody Savy, więc obserwuj, my mieliśmy tak w 2014r, na 3tyg. przed wyjazdem było jeszcze zalane, a potem już działało
lew
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lew » 14.05.2017 19:32

krakuscity napisał(a):My przez kilka ostatnich lat przekraczaliśmy tam granicę , ostatnio we wrześniu ubiegłego roku. Nigdy nie było tam kolejek , 2-3 samochody a co będzie teraz w sezonie trudno przewidzieć.

....korki "o ktorych sie fizjologom nie snilo"; juz teraz 3 auta staly godzine
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 14.05.2017 20:41

te kiero napisał(a):
Z napisał(a):Może ktoś ma jakieś info na temat przejścia Slavonski Samac,chyba będę musiał tamtymi rejonami się przebijać a mapa tak prowadzi.

najnowszej informacji nie posiadam, ale wiem z doświadczenia, że to jedno z większych przejść na Bałkanach, były wtedy czynne 4 przejazdy i tylko machnięcie ręką na auto z PL więc nawet się nie zatrzymałem;
pewnie teraz coś tam się stoi, ważna informacja, to ta że z uwagi na lokalizację to przejście jest czasem zalewane przez wody Savy, więc obserwuj, my mieliśmy tak w 2014r, na 3tyg. przed wyjazdem było jeszcze zalane, a potem już działało

tak sobie wymyśliłem żeby przez to przejście się przebijać,jest jakieś inne w pobliżu żeby je brać pod uwagę.Miałem zamiar wyjechać z okolic Warszawy nad ranem,lecz jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie w środku nocy zad ruszyć.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.05.2017 20:49

Z napisał(a):
te kiero napisał(a):

tak sobie wymyśliłem żeby przez to przejście się przebijać,jest jakieś inne w pobliżu żeby je brać pod uwagę.Miałem zamiar wyjechać z okolic Warszawy nad ranem,lecz jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie w środku nocy zad ruszyć.

z uwagi na szeroką Savę granice są tu gdzie mosty, więc obok GP Slavonski Brod/Bosanski Brod (dość popularne) oraz GP Zupanja/Orasje
Trajgul
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Trajgul » 15.05.2017 14:47

Tak się zastanawiam czy przejazd przez Wiedeń kolo południa w poniedziałek (powrót) to bardzo zły pomysł? Śmiem podejrzewać, że lepszym pomysłem jest niedzielny wieczór. Poniedziałek południe dlatego, że nocleg byłby w okolicach Ptuj, natomiast niedzielny wieczór dlatego, bo nocleg byłby w Mikulov.
golikstudio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) golikstudio » 15.05.2017 20:01

jerro napisał(a):Proponuję dołożyć 1,8 km i przekroczyć granicę na "starym" przejściu Gorican-Lenetye :D
alternatywa.jpg

dziękuję bardzo za informację
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 16.05.2017 06:02

Dobra informacja,zawsze będę miał jakąś alternatywę,dziękuję.
SebastianG
Autostopowicz
Korki na granicy

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianG » 17.05.2017 12:38

Czy ktoś wie może jak obecnie wygalają korki na granicy chorwackiej od strony Słowenii lub Węgier? Ile powinienem przewidywać czasu na granicy jeżeli będę jechać na początku sezonu(10.06 do 18.06)? Jechałbym do Rabac lub Porec czyli północ Chorwacji, więc lepszą opcją byłoby jechać przez Słowenię.

PS. Czy gdzieś po drodze np Austria, Słowenia nie będzie problemu z przejazdami dieslem Euro 3?
krakuscity
Koneser
Re: Korki na granicy

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 17.05.2017 13:02

Już jest podobny temat - TU poczytaj.
ziko
Autostopowicz
Wakacje Krk 2017

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziko » 17.05.2017 21:25

Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym poruszyć temat przejazdu przez granicę wegiersko-chorwacką,a mianowicie kontroli na granicy.Z tego co podają media to od maja wprowadzono kontrolę szczegółową i zaczyna się korkować. Planuję wyjazd za miesiąc i ciężko jest zaplanować czas podróży.
dr.kokos
Cromaniak
Re: Wakacje Krk 2017

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 17.05.2017 22:26

ziko napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym poruszyć temat przejazdu przez granicę wegiersko-chorwacką,a mianowicie kontroli na granicy.Z tego co podają media to od maja wprowadzono kontrolę szczegółową i zaczyna się korkować. Planuję wyjazd za miesiąc i ciężko jest zaplanować czas podróży.

to porusz go tutaj samochodem-trasy-noclegi-przepisy-uwagi-f4.html
piotrulex
Koneser
Re: Wakacje Krk 2017

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 18.05.2017 07:47

ziko napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów. Chciałbym poruszyć temat przejazdu przez granicę wegiersko-chorwacką,a mianowicie kontroli na granicy.Z tego co podają media to od maja wprowadzono kontrolę szczegółową i zaczyna się korkować. Planuję wyjazd za miesiąc i ciężko jest zaplanować czas podróży.

Hmmm. Gdybyś choć 5 minut poświęcił na poczytanie nawet tego tematu to byś już wszystko wiedział :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 438
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone