Trajgul napisał(a):Czy dobrze rozumiem, żeby uniknąć ew. korków, najlepiej jest minąć jak najwcześniej Lucko i Karlovac (będę jechał od Macelj)? Mam na myśli dłuższy postój w drodze na południe. Może gdzieś pomiędzy Karlovac a Bosiljevo zjechać na odmoriste? Termin: czerwcowa świąteczna niedziela raniutko.
Marko66 napisał(a):W sezonie "głównym" warto ominąć Lucko, a jeżeli za Lucko autostrada jest zapchana, warto zjechać na "starą" drogę nr 1. Zrobiłem tak jadąc w 2015 na Pag, dzięki z "forumowej" poradzie dids76 jechałem płynnie w czasie gdy autostrada stała. Dodatkowo na tej trasie są fajne parkingi i można zajrzeć do Plitvic (ale na to trzeba parę godzin)
golikstudio napisał(a):Czy ktoś może z Was przekraczał ostatnio granicę (Goričan-Letenye) Węgiersko-Chorwacką ? Jaka jest sytuacja ?
golikstudio napisał(a):Czy ktoś ma doświadczenie w przekraczaniu na drugim przejściu granicznym Berzence-Gola ?
Z góry dziękujemy za informację
te kiero napisał(a):Do moderator: temat do połączenia z "Korki po drodze..." lub pokrewnym
damianisko5 napisał(a):Znalazłem ten wpis - przejazd miał miejsce w dniach 1-9 maja - cytuję ; " zero ludzi, przejrzeli paszporty i puścili dalej ". w sezonie niekoniecznie musi być tak samo. Oby jednak tak było. Wszystkim podróżującym tego życzę.
golikstudio napisał(a):damianisko5 napisał(a):Znalazłem ten wpis - przejazd miał miejsce w dniach 1-9 maja - cytuję ; " zero ludzi, przejrzeli paszporty i puścili dalej ". w sezonie niekoniecznie musi być tak samo. Oby jednak tak było. Wszystkim podróżującym tego życzę.
dziekuję za odpowiedzi a to drugie przejscie ? niby niedaleko ale czas dojazdu do z Lublina do Zadaru google maps zwiększa o 1,5 godziny ) a kilometrów tylko więcej o 30 km ? taka zła droga ?
Janusz Bajcer napisał(a):golikstudio napisał(a):damianisko5 napisał(a):Znalazłem ten wpis - przejazd miał miejsce w dniach 1-9 maja - cytuję ; " zero ludzi, przejrzeli paszporty i puścili dalej ". w sezonie niekoniecznie musi być tak samo. Oby jednak tak było. Wszystkim podróżującym tego życzę.
dziekuję za odpowiedzi a to drugie przejscie ? niby niedaleko ale czas dojazdu do z Lublina do Zadaru google maps zwiększa o 1,5 godziny ) a kilometrów tylko więcej o 30 km ? taka zła droga ?
Mniej trasy po autostradach.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi