Re: Przez Czechy czy Słowację?
napisał(a) ILoVeBB » 25.03.2017 12:51
Janusz Bajcer napisał(a):Oczywiście chodzi o zakup winiet elektronicznych.
Reasumujac, lepiej jechac przez Słowacje i Wegry granice z CRO przekroczyc w Letenye, wowczas kupuje dwie winiety online na Słowacje i Wegry (zeby po drodze nie było problemu), po wjezdzie do CRO płace na bramkach za autostrady ( w kuchach badz karta).
Biore pod uwage, trase podana przez WIELBICIEL, czasowo i km wyglada to przyzwoicie, ale jak sie to ma do rzeczywistosci? Jaki czas dodatkowy trzeba doliczyc do trasy nie liczac pauz, według google maps to ok.10godzin jazdy i 900km
Nie chce jechac przez Słowenie ( szkoda kasy na winiete
)
buter napisał(a):ILoVeBB napisał(a):Witam
W czerwcu wraz z rodzinka planujemy wyjazd do CRO/ Karlobag z Bielska-Białej, ktora trase proponujecie? Przez Czechy/Austrie/Słowenie czy Słowacja/Wegry. Jakie sa roznice w czasie przejazdu obiema trasami? Jesli wybiore jedna z tych tras, jakie winiety musze kupic (winiety bede kupowac przez internet). Nie ukrywam ze czas przejazdu jest kluczowy bo jedziemy z malym dzieckiem
, jezeli chodzi o koszty przejazdu nie sa az tak bardzo dla mnie wazne. Jade pierwszy raz do CRO.
Jesli ktos jechał na nawigacji tomtom start 20 EU, jak najlepiej zaplanowac jedna z tych tras
Ja także jadę z Bielska-Białej(wyjazd 17 czerwca około 23:00) prawie na sam dół CRO(okolice Makarskiej) i po przeczytaniu setek postów nie ma innej opcji jak Słowacja plus Węgry. Jedyną niewiadomą dla mnie jest to gdzie najlepiej przekroczyć granicę Węgry-CRO... Nie jestem przekonany do przejazdu przez Słowenię - mogę się zamotać i wjechać na płatną drogę - różnie bywa. Lecz jeśli jest to najlepsza opcja to trzeba będzie skorzystać.
Jestem podobnego zdania, i chciałby ominac Słowenie, i według mnie chyba faktycznie dobrze przekroczyc granice z CRO w Letenye
Na jakiej nawigacji bedzie sie poruszac?
A mozecie mi powiedziec jak wyglada sytuacja z Ubezpieczeniem OC, czy potrzebuje cos dodatkowego/ dokupic?
no i czy warto/trzeba dokupic jakies ubezpieczenie na nas ( rodzinke) ?