Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 11.08.2016 11:57

aaaW napisał(a):Jedziemy pierwszy raz samochodem z południa Polski do Makarskiej ( bez noclegu- będziemy szukać na miejscu), a nasza trasa przechodzi przez:
Koszyce - Miszkolc - Budapeszt - Zagrzeb - Makarska
Poradzie proszę czy lepiej wyjechać w sobotę 13.08, aby być w Chorwacji rano w niedziele, czy lepiej poczekać i wyjazd w niedzielę 14.08 tak, aby na miejscu być w poniedziałek? podobno Chorwacji również mają 15 sierpnia wolne?

Taa mają wolne 15.08 - święto tak jak u nas. :papa:
aaaW
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aaaW » 11.08.2016 12:21

valdemar napisał(a):
aaaW napisał(a):Jedziemy pierwszy raz samochodem z południa Polski do Makarskiej ( bez noclegu- będziemy szukać na miejscu), a nasza trasa przechodzi przez:
Koszyce - Miszkolc - Budapeszt - Zagrzeb - Makarska
Poradzie proszę czy lepiej wyjechać w sobotę 13.08, aby być w Chorwacji rano w niedziele, czy lepiej poczekać i wyjazd w niedzielę 14.08 tak, aby na miejscu być w poniedziałek? podobno Chorwacji również mają 15 sierpnia wolne?

Chodzi ci o znalezienie wolnej kwatery? Wg mnie bez różnicy, Makarska to duży kurort więc tłum będzie dzień wcześniej i później.

Bardziej o korki na drogach:) 2 tygodnie temu znajomi wyjeżdżali w piątek w nocy z Polski i całą Chorwację praktycznie stali w korku
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.08.2016 12:25

aaaW napisał(a):
valdemar napisał(a):Chodzi ci o znalezienie wolnej kwatery? Wg mnie bez różnicy, Makarska to duży kurort więc tłum będzie dzień wcześniej i później.

Bardziej o korki na drogach:) 2 tygodnie temu znajomi wyjeżdżali w piątek w nocy z Polski i całą Chorwację praktycznie stali w korku

Piątek w sezonie to najgorszy dzień do wyjazdu.
valdemar
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) valdemar » 11.08.2016 12:33

Janusz Bajcer napisał(a):
aaaW napisał(a):
valdemar napisał(a):Chodzi ci o znalezienie wolnej kwatery? Wg mnie bez różnicy, Makarska to duży kurort więc tłum będzie dzień wcześniej i później.

Piątek w sezonie to najgorszy dzień do wyjazdu.

Dwa lata temu przekraczaliśmy granicę HU-HR w piątek po południu praktycznie z marszu, na bramkach koło Zagrzebia też nie było kolejek. W sobotę koło południa 5 minut na bramkach przy zjeździe w Splicie, natomiast był kilkukilometrowy korek przed Omisem, na szczęście bez stania, tylko wolna, ale płynna jazda.
kubolMB
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubolMB » 11.08.2016 13:45

witam,
ponawiam pytanie - czy jadąc 2/3 września i wracając 17 mam się stresować jakimikolwiek korkami? Czy już przestać zaglądać do tego wątku? :D
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 11.08.2016 13:55

kubolMB napisał(a):witam,
ponawiam pytanie - czy jadąc 2/3 września i wracając 17 mam się stresować jakimikolwiek korkami? Czy już przestać zaglądać do tego wątku? :D

Wróżką nie jestem , co się może stać po drodze , ale jeżdzę we wrześniu i Lućko mijam przeważnie tak koło 2-3 w nocy z piątku na sobotę (patrząc w kalendarz to twoje daty tak wypadają) , bez problemów.

Nie stresuj się , tym bardziej 17 września.
gigi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigi » 11.08.2016 15:04

Do Omisia polecam zjazd z autostrady nie Dugopojle lecz dwa dalej na Blato.
Omijamy wieczny korek Split-Omiś no i widoczki przednie :)
kubolMB
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kubolMB » 11.08.2016 17:08

maniust napisał(a):
kubolMB napisał(a):witam,

Wróżką nie jestem , co się może stać po drodze , ale jeżdzę we wrześniu i Lućko mijam przeważnie tak koło 2-3 w nocy z piątku na sobotę (patrząc w kalendarz to twoje daty tak wypadają) , bez problemów.

Nie stresuj się , tym bardziej 17 września.

Dzięki, o taką informację mi chodziło !
Edikol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Edikol » 12.08.2016 21:35

Jak objechać korek we Wiedniu, macie jakieś propozycje??
gigi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigi » 12.08.2016 21:51

Najlepszy sposób to jechać via Wiedeń w nocy...
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 12.08.2016 21:58

Edikol napisał(a):Jak objechać korek we Wiedniu, macie jakieś propozycje??

Omijasz Wiedeń jadąc przez Bratysławę. Możesz pojechać Brno-Bratysława i wjeżdżasz S1 za Wiedniem. Jest to najszybsza trasa, ale trzeba kupić winietę na Słowację, lub ominąć Czechy i jechać Cieszyn lub Zwardoń-Żylina-Bratysława.
martyna kania
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) martyna kania » 12.08.2016 23:36

Witam czy ktoś jechał ostatnio objazdem Słowenii bo znajomy mówił że rozkopany i żeby sie nie pchać
kos.
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kos. » 13.08.2016 07:22

Wczoraj jechałem objazd - było ok.
Na chwilę pisania posta Lucko w kirubku Splitu szło na bieżąco, ale zaraz za bramkami około 30 km korka - dwa wypadki.
Pozdrawiam Krzysiek
JacekPlacek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekPlacek » 13.08.2016 11:35

Siemka

Jakbym natrafił na korek na obleganym przejściu w Gornij Macelj który wariant bardziej polecacie ??
* Ptuj - cvetlin - Dolnij Macelj (droga średniej jakości )
* Ptuj - ormoż - Varażdin - Zagreb ???
Zmierzam być na granicy Slo-Hr około 12-1 w nocy z soboty na niedziele ale patrząc dzisiaj w nocy co tam się działo właśnie w tych godzinach mam wątpliwości.
matufa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) matufa » 13.08.2016 11:57

matufa napisał(a):dałem radę ale powrót zajął mi 19h (1100km) granica Chorwacko Słoweńska to jakieś nieporozumienie korek na kilka km (2h dojazd do granicy od wyjazdu z bramek na autostradzie ) bo sobie jedni i jak i drudzy sprawdzają dokumenty do tego korek na ok 2-3 km (gotówkowych) na pierwszych bramkach na kartowych 5 min czekania jak się wyśpię zdam relacje z powrotu w odpowiednim dziale bo to był koszmar
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 406
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone