Witam
Polecam trasę z Kotliny kłodzkiej-Makarska Tzn.PRZEJŚCIE Kudowa potem Hradec Králové Chrudim,Havlíčkovy brod,Jihlava ,Znojmo-Hate granicą CZ--AUS ,Wiedeń, Murek, Lenart, Pfuj, Zabrzeb,Makarska
[/quote]route666 napisał(a):Witam
Objazd M -L-P koszmar z mojej winy ,w Slowení odchaczylem autostrady idrogi platne,okazalo się ze za mostem w Ptuju pojechałem w prawo wg nawi, i wylądowałem w polach między kukurydza straszne zadupie wąska droga asfaltowa a pomiędzy 2 pola kukurydziane o 12 w nocy 40 min straciłem,.Nawigacja kierowała mnie niby na Zabrzeb w tych polach ,zglupiala, i krążyłem w kółko. ..masakra...potem jakoś na oślep wróciłem na gł drogę i wróciłem na ten most...i jakoś poszło. ..ale przeżycie nieziemskie w środku nocy w polach jakieś sarny latały ....
mattom napisał(a):Jedyneifa611 napisał(a):Super, bardzo dziękuję za wskazówki!
jedyne na co uważać trzeba to w Hradec będą przygotowania do Hip-Hop-Kempu, rok temu na odcinku przy starym lotnisku jechałem co prawda w czasie festiwalu, ale stało ograniczenie do 30 i panowie policjanci z laserami co kilka kilometrów. Festiwal teraz chyba od środy - ale pewnie w weekend już będzie tłoczno.
mattom napisał(a):Jadę tą samą trasę, ale start dzień wcześniej kolo południa
lakizak napisał(a):route666 napisał(a):Witam
Objazd M -L-P koszmar z mojej winy ,w Slowení odchaczylem autostrady idrogi platne,okazalo się ze za mostem w Ptuju pojechałem w prawo wg nawi, i wylądowałem w polach między kukurydza straszne zadupie wąska droga asfaltowa a pomiędzy 2 pola kukurydziane o 12 w nocy 40 min straciłem,.Nawigacja kierowała mnie niby na Zabrzeb w tych polach ,zglupiala, i krążyłem w kółko. ..masakra...potem jakoś na oślep wróciłem na gł drogę i wróciłem na ten most...i jakoś poszło. ..ale przeżycie nieziemskie w środku nocy w polach jakieś sarny latały ....
[/quote]route666 napisał(a):Witam
wielbiciel napisał(a):Jakoś nikt nie zauważył remontu w Katowicach na A4.
http://www.dziennikzachodni.pl/motofakt ... ,10472292/
Ci co jadą przez Częstochowę niech odbijają za Siewierzem na S1 Pyrzowice i dalej A1.
emmi_ny napisał(a):Witam,
Prosił bym bardziej doświadczonych Kolegów o pomoc w wyznaczeniu trasy z Radomia do Makarskiej.
Wyjazd-piątek, 12/08 ok. godz.8.00
Po drodze planuję postój z krótką drzemką ok. 23.00.- 3.00
Chciałem wstawić link z wybraną trasą z pominięciem Wiednia i płatnego odcinka Słowenii ale nie mam uprawnień ( swoją drogą to bez sensu). Mam również kilka dodatkowych pytań.
1. Gdzie najlepiej kupować winiety na trasie CZ/A/SLO i jakie są ich koszty.
3. Jeżeli miał bym podobny czas może podeślecie jakąś sprawdzoną trasę przez Słowację/Węgry. Jak z winietami na tej trasie. Jak finansowo różnice winiet w porównaniu do trasy CZ/A/SLO
3. Czy często opisywane porady korzystania z przejazdu przez bramki płatne kartą akceptują karty debetowe mbank?
Z góry dzięki za pomoc.
emmi_ny napisał(a):Jeżeli kolego nabiłeś sobie licznik postów ( powyżej 500) takimi pomocnymi odpowiedziami to gratuluję 7 słoneczek :]
emmi_ny napisał(a):Jeżeli kolego nabiłeś sobie licznik postów ( powyżej 500) takimi pomocnymi odpowiedziami to gratuluję 7 słoneczek :]
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi