Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
route666
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) route666 » 06.08.2016 09:26

Witam
Polecam trasę z Kotliny kłodzkiej-Makarska Tzn.PRZEJŚCIE Kudowa potem Hradec Králové Chrudim,Havlíčkovy brod,Jihlava ,Znojmo-Hate granicą CZ--AUS ,Wiedeń, Murek, Lenart, Pfuj, Zabrzeb,Makarska
lakizak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lakizak » 06.08.2016 10:03

route666 napisał(a):Witam

Objazd M -L-P koszmar z mojej winy ,w Slowení odchaczylem autostrady idrogi platne,okazalo się ze za mostem w Ptuju pojechałem w prawo wg nawi, i wylądowałem w polach między kukurydza straszne zadupie wąska droga asfaltowa a pomiędzy 2 pola kukurydziane o 12 w nocy 40 min straciłem,.Nawigacja kierowała mnie niby na Zabrzeb w tych polach ,zglupiala, i krążyłem w kółko. ..masakra...potem jakoś na oślep wróciłem na gł drogę i wróciłem na ten most...i jakoś poszło. ..ale przeżycie nieziemskie w środku nocy w polach jakieś sarny latały ....
:papa:
[/quote]
Ja miałem podobnie w zeszłym roku też pole kukurydzy, ale trzeba było jechać wzdłuż autostrady, a później skręcić w jej kierunku bo ona się kończy i jest normalną DK.Teraz budują autostrade więc możliwe że nie ma wjazdu z południowej strony.
Obrazek
ifa611
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ifa611 » 06.08.2016 11:18

mattom napisał(a):Jedyne
ifa611 napisał(a):Super, bardzo dziękuję za wskazówki!

jedyne na co uważać trzeba to w Hradec będą przygotowania do Hip-Hop-Kempu, rok temu na odcinku przy starym lotnisku jechałem co prawda w czasie festiwalu, ale stało ograniczenie do 30 i panowie policjanci z laserami co kilka kilometrów. Festiwal teraz chyba od środy - ale pewnie w weekend już będzie tłoczno.

faktycznie jest jeszcze Hip-Hop-Kemp. Bedziemy w okolicach uwazac na niebieskich kolegow. Licze jednak, ze w niedziele kolo 7-8 rano, bo tak pewnie tam bedziemy, za duzej ilosci osob nie bedzie sie chcialo przemieszczac :)

mattom napisał(a):Jadę tą samą trasę, ale start dzień wcześniej kolo południa ;)

Bylabym bardzo wdzieczna, jesli mialbys mozliwosc dac po przejezdzie krotka informacje tu lub na priv :)
route666
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) route666 » 06.08.2016 11:26

lakizak napisał(a):

Objazd M -L-P koszmar z mojej winy ,w Slowení odchaczylem autostrady idrogi platne,okazalo się ze za mostem w Ptuju pojechałem w prawo wg nawi, i wylądowałem w polach między kukurydza straszne zadupie wąska droga asfaltowa a pomiędzy 2 pola kukurydziane o 12 w nocy 40 min straciłem,.Nawigacja kierowała mnie niby na Zabrzeb w tych polach ,zglupiala, i krążyłem w kółko. ..masakra...potem jakoś na oślep wróciłem na gł drogę i wróciłem na ten most...i jakoś poszło. ..ale przeżycie nieziemskie w środku nocy w polach jakieś sarny latały ....

Ja miałem podobnie w zeszłym roku też pole kukurydzy, ale trzeba było jechać wzdłuż autostrady, a później skręcić w jej kierunku bo ona się kończy i jest normalną DK.Teraz budują autostrade więc możliwe że nie ma wjazdu z południowej strony.
Obrazek[/quote]

Probezje wlasnie to ta wiocha niedalo sie z niej wyjechać ,pale cyklem ze coś nie tak bo ze ślimaka nie zjeżdżalem ...ale bylo juz za późno!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.08.2016 14:21

To nie lepiej jechać na Trzec i koło Majolki wjechać na główna w stronę cro ?
michu1978
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) michu1978 » 06.08.2016 14:30

[/quote]
Witam
identyko to samo miałem 2 lata temu jak mi się winieta skończyła przed przekroczeniem granicy HR-SL w nocy
pola kukrydzy same ale jakoś dojechałem w nocy do grany z Autrią
lakizak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lakizak » 06.08.2016 14:45

He, he dobrze że nie było żadnych "Dzieci kukurydzy " jak w horrorze Kinga.
Raphael
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Raphael » 06.08.2016 14:46

wielbiciel napisał(a):Jakoś nikt nie zauważył remontu w Katowicach na A4.
http://www.dziennikzachodni.pl/motofakt ... ,10472292/
Ci co jadą przez Częstochowę niech odbijają za Siewierzem na S1 Pyrzowice i dalej A1.

Proszę pamiętać też o utrudnieniach na S1, już prawie rok trwa remont, w godzinach szczytu korki są niesamowite.
http://www.portalsamorzadowy.pl/inwestycje/drogi-slaskie-dwuletni-remont-estakady-na-trasie-s1-w-sosnowcu,75246.html
emmi_ny
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emmi_ny » 06.08.2016 17:03

Witam,
Prosił bym bardziej doświadczonych Kolegów o pomoc w wyznaczeniu trasy z Radomia do Makarskiej.
Wyjazd-piątek, 12/08 ok. godz.8.00
Po drodze planuję postój z krótką drzemką ok. 23.00.- 3.00
Chciałem wstawić link z wybraną trasą z pominięciem Wiednia i płatnego odcinka Słowenii ale nie mam uprawnień ( swoją drogą to bez sensu). Mam również kilka dodatkowych pytań.
1. Gdzie najlepiej kupować winiety na trasie CZ/A/SLO i jakie są ich koszty.
3. Jeżeli miał bym podobny czas może podeślecie jakąś sprawdzoną trasę przez Słowację/Węgry. Jak z winietami na tej trasie. Jak finansowo różnice winiet w porównaniu do trasy CZ/A/SLO
3. Czy często opisywane porady korzystania z przejazdu przez bramki płatne kartą akceptują karty debetowe mbank?

Z góry dzięki za pomoc.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 06.08.2016 17:24

emmi_ny napisał(a):Witam,
Prosił bym bardziej doświadczonych Kolegów o pomoc w wyznaczeniu trasy z Radomia do Makarskiej.
Wyjazd-piątek, 12/08 ok. godz.8.00
Po drodze planuję postój z krótką drzemką ok. 23.00.- 3.00
Chciałem wstawić link z wybraną trasą z pominięciem Wiednia i płatnego odcinka Słowenii ale nie mam uprawnień ( swoją drogą to bez sensu). Mam również kilka dodatkowych pytań.
1. Gdzie najlepiej kupować winiety na trasie CZ/A/SLO i jakie są ich koszty.
3. Jeżeli miał bym podobny czas może podeślecie jakąś sprawdzoną trasę przez Słowację/Węgry. Jak z winietami na tej trasie. Jak finansowo różnice winiet w porównaniu do trasy CZ/A/SLO
3. Czy często opisywane porady korzystania z przejazdu przez bramki płatne kartą akceptują karty debetowe mbank?

Z góry dzięki za pomoc.

faq-czyli-najczesciej-zadawane-pytania-f27.html
emmi_ny
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emmi_ny » 06.08.2016 17:37

kolego, pierwsze co to czytałem FAQ. Może potrzebuję świeżych informacji. Ponadto w zadanych pytaniach nie ma wszystkich odpowiedzi w FAQ
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 06.08.2016 17:47

emmi_ny napisał(a):kolego, pierwsze co to czytałem FAQ. Może potrzebuję świeżych informacji. Ponadto w zadanych pytaniach nie ma wszystkich odpowiedzi w FAQ

8-O :lol: :lool: :papa:
emmi_ny
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emmi_ny » 06.08.2016 18:16

Jeżeli kolego nabiłeś sobie licznik postów ( powyżej 500) takimi pomocnymi odpowiedziami to gratuluję 7 słoneczek :]
JacekPlacek
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JacekPlacek » 06.08.2016 18:26

emmi_ny napisał(a):Jeżeli kolego nabiłeś sobie licznik postów ( powyżej 500) takimi pomocnymi odpowiedziami to gratuluję 7 słoneczek :]

Siemka

Jadę 19 sierpnia w piątek też w okolice Makarskiej.
Winiety na Czechy i Austrię planuje kupić w Polsce na granicy . Czeską kupuje na miesiąc wychodzi taniej a Austryjacką opłaca się kupić 2 tygodniowe , ja kupuję od razu 2 tygodniowe oczywiście z informacją w jakim terminie wracam .
Patrząc na trasę ja jadę standardową trasą jedynie robię objazd MLP aby uniknąć moim zdaniem głupkowatej opłaty za 60km autostrady słoweńskiej. Wyjeżdżam około 16 zastanawiam się czy pokombinować coś z Czechami bo boję się korków podobno jest dużo prac. Przez Wiedeń będę przejeżdżał w nocy i wydaję mi się że pójdzie lekko.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 06.08.2016 18:30

emmi_ny napisał(a):Jeżeli kolego nabiłeś sobie licznik postów ( powyżej 500) takimi pomocnymi odpowiedziami to gratuluję 7 słoneczek :]

Nie będę zaśmiecał wątku dyskutując z tobą podpowiem Ci że temat dotyczy Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... i życzę udanych wakacji :hut: jak nic nie wiesz a jedziesz 12.08.16 to o co pytasz jest na forum trzeba szukać :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 402
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone