Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafal1435
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafal1435 » 30.07.2016 21:43

djremo napisał(a):
wielbiciel napisał(a):Spory ruch obserwuję od jakiejś chwili na kamerach na dojeździe z Ptuj do granicy Slo-Hr. W poprzednie piątki o tej porze było bardzo spokojnie, pojedyncze auta a dziś jeden za drugim jedzie , powoli.

Wczoraj był jakiś armagedon na granicy slo-cro, chyba przez zamykane drogi w slo część pojechała na tą właśnie granice. Ja wracałem na granicy byłem o 23, a opuściłem ją o 00:05. Korek na wjazd do cro zaczynał się na końcu autostrady slo. W radiu mówili, że 13km

Nie tak zle skoro godzine czekania ;) ja jutro ruszam w nocy mam nadzieje ze mine te korki
mati15951
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mati15951 » 30.07.2016 21:57

papse napisał(a):
mati15951 napisał(a):Ja do Chorwacji jechałem tydzień temu z soboty na niedzielę z okolic Lubina wyjechałem ok 20. Ogólnie trasa przeleciała świetnie. Jadąc przez Czechy i Austrię po drodze żadnych korków w obu kierunkach. W Wiedniu ograniczenia i remonty ale bez korków. Słowenia również bez korków, za to na granicy Słowenia- Chorwacja straciliśmy ok 30-40 minut. Dalej bez korków w Lućko wszystko na bieżąco. Na miejscu w Starim Gradzie meldujemy się ok 11 jadąc od Karlobagu wzdłuż wybrzeża. Winietki kupione w na ostatnim Orlenie w Polsce bodajże w Międzylesiu.

Jechałeś z Lublina przez Czechy, Austrię?
A próbowałeś Słowacja, Węgry?

Kolego na Dolnym Śląsku jest jeszcze taka miejscowość jak LUBIN nie Lublin
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2016 21:58

papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 30.07.2016 22:04

mati15951 napisał(a):
papse napisał(a):
mati15951 napisał(a):Ja do Chorwacji jechałem tydzień temu z soboty na niedzielę z okolic Lubina wyjechałem ok 20. Ogólnie trasa przeleciała świetnie. Jadąc przez Czechy i Austrię po drodze żadnych korków w obu kierunkach. W Wiedniu ograniczenia i remonty ale bez korków. Słowenia również bez korków, za to na granicy Słowenia- Chorwacja straciliśmy ok 30-40 minut. Dalej bez korków w Lućko wszystko na bieżąco. Na miejscu w Starim Gradzie meldujemy się ok 11 jadąc od Karlobagu wzdłuż wybrzeża. Winietki kupione w na ostatnim Orlenie w Polsce bodajże w Międzylesiu.

Hihi, patrz co ta ślepota robi z człowieka :mrgreen:
Sorki, nie było tematu :wink:
nitomen
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nitomen » 30.07.2016 22:48

Ja dzisiaj rano wyjechalem z Graz rano , na polnoc ruch plynny , natomiast na poludnie korki korki i mega korki :). Wczoraj zjazd na Ptuj i wjechanie kolejnym wjazdem na autostrade podyktowal mi program WAREZ ( wymaga polaczenia z netem), inaczej gnil bym tam jeszcze ze 3 godziny ... Generalnie dojazd do Cro to jakas masakra ...wole chyba doplacic i leciec samolotem , a na miejscu wynajac jakies tanie autko...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 30.07.2016 22:53

nitomen napisał(a):Ja dzisiaj rano wyjechalem z Graz rano , na polnoc ruch plynny , natomiast na poludnie korki korki i mega korki :). Wczoraj zjazd na Ptuj i wjechanie kolejnym wjazdem na autostrade podyktowal mi program WAREZ ( wymaga polaczenia z netem), inaczej gnil bym tam jeszcze ze 3 godziny ... Generalnie dojazd do Cro to jakas masakra ...wole chyba doplacic i leciec samolotem , a na miejscu wynajac jakies tanie autko...

Trafiłeś na fatalny termin z dwóch powodów
-wschodni: Putin :wink:
- zachodni: tradycyjne sierpniowe urlopy :idea:
Bardzo rzadka kumulacja :oczko_usmiech:
dagmarama
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagmarama » 30.07.2016 23:30

Kurczę, my rano, ok.6-7 ruszamy ze Slatine (Ciovo, Trogir) do Katowic przez Zagrzeb, Maribor, Graz, Wiedeń, Brno.
Myślicie, żeby od razu próbować ominąć Ptuj, czy jechać na Google maps i próbować?
Dobrej nocki :)
Cropidło
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cropidło » 31.07.2016 00:38

Witam.
Wczoraj rano o 4 20 syn wyjechał do Mariny.
18 00 zameldował się na miejscu.
Byłby o 2h szybciej gdyby nie 2 wypadki na A1.
Jeden z udziałem auta na blachach KCH
Podobno masakra.
Czy ktoś coś wie
STRUMOL
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) STRUMOL » 31.07.2016 08:18

Ostatnio zacząłem interesować się tym tematem, gdyż w przyszły weekend startuje po raz pierwszy samodzielnie do Cro i ogólnie stwierdzam, że narzekania, jak to w naszym zwyczaju nie brakuje;)
Stwierdzam jednoznacznie, że w soboty są największe utrudnienia ze względu na zmianę turnusu, ale.....!! Z tego co piszecie 1300km w 14h (z masakrycznymi korkami:)) to chyba nic w porównaniu 200km nad Bałtyk 8h w tym 1.5h przez Mielno!
W latach 90 jeździło się po 30h więc jestem pozytywnie nastawiony na obecne utrudnienia:)
Mimo to dziękuję za relację i Wasze informację.
Pozdrawiam :papa:
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 31.07.2016 08:45

STRUMOL napisał(a):Ostatnio zacząłem interesować się tym tematem, gdyż w przyszły weekend startuje po raz pierwszy samodzielnie do Cro i ogólnie stwierdzam, że narzekania, jak to w naszym zwyczaju nie brakuje;)
Stwierdzam jednoznacznie, że w soboty są największe utrudnienia ze względu na zmianę turnusu, ale.....!! Z tego co piszecie 1300km w 14h (z masakrycznymi korkami:)) to chyba nic w porównaniu 200km nad Bałtyk 8h w tym 1.5h przez Mielno!
W latach 90 jeździło się po 30h więc jestem pozytywnie nastawiony na obecne utrudnienia:)

Korki w sobotę to fakt. Były, są i będą. Trzeba tylko wiedzieć jak jechać żeby ominąć korki.
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 31.07.2016 08:47

STRUMOL napisał(a):Ostatnio zacząłem interesować się tym tematem, gdyż w przyszły weekend startuje po raz pierwszy samodzielnie do Cro i ogólnie stwierdzam, że narzekania, jak to w naszym zwyczaju nie brakuje;)

1300 km w 14 h z gigantycznym korkami??? Ty się w ogóle z choinki utrwałeś czy z czegoś innego???
alutka9
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) alutka9 » 31.07.2016 09:34

mati15951 napisał(a):
papse napisał(a):

od Karlobagu wybrzeżem na Hvar do Stari Gradu? czy do Starigradu przed Zadarem?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2016 10:03

Witajcie!
Wczoraj o godz. 17:00 wyjechalismy z Bedzina do Cro trasą: Brno-Wieden-Graz-Maribor-Ptuj-Split. Przez Słowenie autostrada. Nie stalismy nigdzie w zadnym korku, brak utrudnien i wypadkow. Do Cro wjechalismy rowno o 12 w nocy. W Splicie o 4 nad ranem dokladnie w porcie bo naszym miejscem docelowym byla wyspa Brac. Prom mieliśmy o 5:15, nie zaladowany na full. Ogolnie polecamy jazde w nocy z sobotę na niedziele do Chorwacji bo niestety w stronę przeciwna widzieliśmy ze korki byly.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 31.07.2016 10:14

90% wpisów to Wieden-Graz-Maribor-Ptuj czyli rozumie ze Żylina>Bratysława>droga 86> kawałek Słowenii> Chorwacja niema żądnych korków bo nikt nie pisze :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2016 10:49

ufokking napisał(a): czyli rozumie ze Żylina>Bratysława>droga 86> kawałek Słowenii> Chorwacja niema żądnych korków bo nikt nie pisze :D

Wczoraj wracałem przez Węgry. Na pierwszych bramkach(chyba św. Helena) w Cro kierunek Zagrzeb, ok.godz. 10, był 5 km koreczek pomimo czynnych wszystkich, poza jedną (wyjazd z Cro), bramek.

Przejazd do Lucko w miarę spokojny, wyjechałem z Marusici o 4:30 przewidując armagedon na drogach, na samym Lucko do bramek gotówkowych korek zaczynał się na wysokości wjazdu na bramki "kartowe" a była dopiero 7:30, na bez gotówkowych kolejka do bramki 3 samochody :P :!:
Węgry spokojnie, Słowacja też większych problemów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 393
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone