Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
baca21
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) baca21 » 30.07.2016 10:14

wielbiciel napisał(a):
baca21 napisał(a):Na żywo: Słowacja płynnie poza dojazdem do žyliny...korki, Austria też na luzie .. Objazd Słowenia pusto i przyjemne.. Od ptuj godzina do granicy korek.. Bramki też w miarę... W drugą stronę gorzej.. Od Wiednia korek w stronę Bratysławy ze 30 kilometrów.. Słowacja zjazd z autostrady w zilinie też kilku kilometrowy..

A w jakich to było godzinach.

Na żywo... Czyli w chwili pisania posta.. 1:47 za bramkami w Lucko. aktualnie jestem już na kwaterze koło Omisia.. Koło 8:00 Sveti Rok była stluczka i korek godzinę.. potem już to fajnie leciało...ruch spory, mgły ograniczenia 80/ 100 ale postojów nie było
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 30.07.2016 13:37

baca21 napisał(a):
wielbiciel napisał(a):
baca21 napisał(a):Na żywo: Słowacja płynnie poza dojazdem do žyliny...korki, Austria też na luzie .. Objazd Słowenia pusto i przyjemne.. Od ptuj godzina do granicy korek.. Bramki też w miarę... W drugą stronę gorzej.. Od Wiednia korek w stronę Bratysławy ze 30 kilometrów.. Słowacja zjazd z autostrady w zilinie też kilku kilometrowy..

A w jakich to było godzinach.

Na żywo... Czyli w chwili pisania posta.. 1:47 za bramkami w Lucko. aktualnie jestem już na kwaterze koło Omisia.. Koło 8:00 Sveti Rok była stluczka i korek godzinę.. potem już to fajnie leciało...ruch spory, mgły ograniczenia 80/ 100 ale postojów nie było

Dzięki, miłego wypoczynku.
gigi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gigi » 30.07.2016 14:47

Jednak jedziemy przez Czechy.
Czy w Wiedniu jadąc wieczorem/nocą unikać A23?
Zastanawiam się czy nie lepiej nadrobić kilometrów i polecieć na lewo i ominąć A23...
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.07.2016 14:58

gigi napisał(a):Jednak jedziemy przez Czechy.
Zastanawiam się czy nie lepiej nadrobić kilometrów i polecieć na lewo i ominąć A23...

Z tego co wszyscy piszą w nocy na A23 jest spokój. Posprawdzaj sobie kamerki http://routenplaner.asfinag.at/bin/quer ... =8&MLPOI=2
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2016 15:39

Nad ranem (mocne naduzycie, bo Wieden mijalismy ok 8 w niedziele) bylo bez problemu.
Jedyny korek na calej trasie, jaki sie nam trafil, to na bramkach w Lučko.
Ostatnio edytowano 30.07.2016 21:08 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 30.07.2016 20:11

Tak jak napisał Damian, szoruj przez Wiedeń. O tej porze spokojnie przejedziesz.
alpin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) alpin » 30.07.2016 20:21

Info z dzisiejszej trasy(powrót) do Wrocławia :)
Wyjazd 8:00 z Lovran/Istria przez Rupa-Lublana-Maribor-Wiedeń-Brzecław dalel nie pojechałem na Brno bo Googlemaps pokazywało około 1:15 straty przez korek, wcześniej pokazywało około 15-20 min straty w Wiedniu i to się potwierdziło.
Z Brecława pojechałem na Hodonin-Uherskie na autostradę wyjechałem za Ołomuncem w Lipniki nad Becvou :roll: Nie było takiego zamiaru, miałem tylko ominąć korek za Brnem a wyszło jak wyszło :wink:
Ogólnie ten objazd średnio polecam, w sobotę jeszcze można próbować, ale w tygodniu może być różnie: ograniczenia do 30km/h do 50km/h jedno wahadło, zamknięty przejazd, traktory, światła :evil: Ale cały czas jechałem :)
Ogólnie czas przejazdu to 10:30 godz. równe 1000km dzięki objazdowi 35 km mniej. Jak rano wyjeżdżałem dokładnie tyle mi wyliczyła nawigacja, ale normalną trasą bez korków.
ikswokirdna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikswokirdna » 30.07.2016 20:37

Witam serdecznie Wszystkich :)
Jutro ze znajomymi na 2 samochody - oni z małymi dziećmi - wyruszamy w stronę Chorwacji - wyjazd ok. 14 z okolic stolicy - mam małe pytanko - gdzie najlepiej zatrzymać się na dłuższą chwilę na odpoczynek lecąc przez austrię w nocy??
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 30.07.2016 20:42

ikswokirdna napisał(a):Witam serdecznie Wszystkich :)
Jutro ze znajomymi na 2 samochody - oni z małymi dziećmi - wyruszamy w stronę Chorwacji - wyjazd ok. 14 z okolic stolicy - mam małe pytanko - gdzie najlepiej zatrzymać się na dłuższą chwilę na odpoczynek lecąc przez austrię w nocy??

W Austrii są duże parkingi także nie będzie problemu.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.07.2016 20:43

Tam, gdzie będzie potrzeba.
Takie pytanie nie jest pytaniem.
Nie wiem, czy za potrzebą, czy na spanie, jedzenie, etc. Nie piszesz, jaka trasą.
ikswokirdna
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ikswokirdna » 30.07.2016 20:54

Zaczynamy z Wyszogrodu ok. 14.00 i lecimy w okolice Lublany - trasa przez Ostrawę, Brno, Wiedeń Graz i dalej - jakoś w nocy będziemy zapewne lecieć po Austrii - postój na 2-3 godz. na drzemkę :) - wyjazd po raz pierwszy :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.07.2016 20:57

Pierwsze miejsce, kiedy oczy zaczną się kleić.
Gdziekolwiek.
mati15951
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mati15951 » 30.07.2016 21:28

Ja do Chorwacji jechałem tydzień temu z soboty na niedzielę z okolic Lubina wyjechałem ok 20. Ogólnie trasa przeleciała świetnie. Jadąc przez Czechy i Austrię po drodze żadnych korków w obu kierunkach. W Wiedniu ograniczenia i remonty ale bez korków. Słowenia również bez korków, za to na granicy Słowenia- Chorwacja straciliśmy ok 30-40 minut. Dalej bez korków w Lućko wszystko na bieżąco. Na miejscu w Starim Gradzie meldujemy się ok 11 jadąc od Karlobagu wzdłuż wybrzeża. Winietki kupione w na ostatnim Orlenie w Polsce bodajże w Międzylesiu.
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 30.07.2016 21:39

mati15951 napisał(a):Ja do Chorwacji jechałem tydzień temu z soboty na niedzielę z okolic Lubina wyjechałem ok 20. Ogólnie trasa przeleciała świetnie. Jadąc przez Czechy i Austrię po drodze żadnych korków w obu kierunkach. W Wiedniu ograniczenia i remonty ale bez korków. Słowenia również bez korków, za to na granicy Słowenia- Chorwacja straciliśmy ok 30-40 minut. Dalej bez korków w Lućko wszystko na bieżąco. Na miejscu w Starim Gradzie meldujemy się ok 11 jadąc od Karlobagu wzdłuż wybrzeża. Winietki kupione w na ostatnim Orlenie w Polsce bodajże w Międzylesiu.

Jechałeś z Lublina przez Czechy, Austrię?
A próbowałeś Słowacja, Węgry?
djremo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djremo » 30.07.2016 21:42

wielbiciel napisał(a):Spory ruch obserwuję od jakiejś chwili na kamerach na dojeździe z Ptuj do granicy Slo-Hr. W poprzednie piątki o tej porze było bardzo spokojnie, pojedyncze auta a dziś jeden za drugim jedzie , powoli.

Wczoraj był jakiś armagedon na granicy slo-cro, chyba przez zamykane drogi w slo część pojechała na tą właśnie granice. Ja wracałem na granicy byłem o 23, a opuściłem ją o 00:05. Korek na wjazd do cro zaczynał się na końcu autostrady slo. W radiu mówili, że 13km
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 392
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone