bbbb1 napisał(a): z przerwani na granicy CZ i Au w celu zakupu winiety(bardziej opłaca się 2x na 10 dni jeżeli ktoś jedzie na 2 tygodnie) i ewentualnie już w Chorwacji.
luxpl napisał(a):bbbb1 napisał(a): z przerwani na granicy CZ i Au w celu zakupu winiety(bardziej opłaca się 2x na 10 dni jeżeli ktoś jedzie na 2 tygodnie) i ewentualnie już w Chorwacji.
Hej w tym roku pierwszy raz wybieram się do Chorwacji i mam pytanie odnośnie winiet: Czy nie ma żadnego problemu z zakupem winiet w trakcie podróży? Obojętnie o której godzinie byś wyjeżdżał, planuję wyjechać ok godz 22 z Rybnika.
Wydaje mi się że chyba masz bardziej rację z drogą przez Austrię niż przez Węgry.
Adax napisał(a):Witam Proszę o pomoc i namiar na stacje, gdzie można kupić winiety na autostrady słowackie i i austriackie. Trasa: Chyżne -Żilina-Bratysława -Gratz... Chodzi oczywiście o porę nocną. Pozdrawiam!
Raul73 napisał(a):Adax napisał(a):Witam Proszę o pomoc i namiar na stacje, gdzie można kupić winiety na autostrady słowackie i i austriackie. Trasa: Chyżne -Żilina-Bratysława -Gratz... Chodzi oczywiście o porę nocną. Pozdrawiam!
Słowacka - w Żylinie przy wjeździe są 2 stacje.
Austriacka - przejście graniczne Jarovce-Kitsee - kantor 24h przy samej autostradzie oświetlony na żółto, trudno nie zauważyć.
dids76 napisał(a):luxpl napisał(a):bbbb1 napisał(a): z przerwani na granicy CZ i Au w celu zakupu winiety(bardziej opłaca się 2x na 10 dni jeżeli ktoś jedzie na 2 tygodnie) i ewentualnie już w Chorwacji.
Hej w tym roku pierwszy raz wybieram się do Chorwacji i mam pytanie odnośnie winiet: Czy nie ma żadnego problemu z zakupem winiet w trakcie podróży? Obojętnie o której godzinie byś wyjeżdżał, planuję wyjechać ok godz 22 z Rybnika.
Wydaje mi się że chyba masz bardziej rację z drogą przez Austrię niż przez Węgry.
Pokop trochę na forum to znajdziesz.
Na Czechy możesz kupić na D1 2km od wjazdu w Bochuminie na stacji Shell - otwarta 24h
W Austrii w miejscowości Wilfersdorf - stacja OMV otwarta 24h
mihal napisał(a):dids76 napisał(a):luxpl napisał(a):bbbb1 napisał(a): z przerwani na granicy CZ i Au w celu zakupu winiety(bardziej opłaca się 2x na 10 dni jeżeli ktoś jedzie na 2 tygodnie) i ewentualnie już w Chorwacji.
Pokop trochę na forum to znajdziesz.
Na Czechy możesz kupić na D1 2km od wjazdu w Bochuminie na stacji Shell - otwarta 24h
W Austrii w miejscowości Wilfersdorf - stacja OMV otwarta 24h
Dids - a czy w Bohuminie i Wilfersdorf na tych stacjach za winiety można zapłacić karta ?
zbig99 napisał(a):Raul73 napisał(a):Adax napisał(a):Witam Proszę o pomoc i namiar na stacje, gdzie można kupić winiety na autostrady słowackie i i austriackie. Trasa: Chyżne -Żilina-Bratysława -Gratz... Chodzi oczywiście o porę nocną. Pozdrawiam!
Słowacka - w Żylinie przy wjeździe są 2 stacje.
Austriacka - przejście graniczne Jarovce-Kitsee - kantor 24h przy samej autostradzie oświetlony na żółto, trudno nie zauważyć.
W Kitsee ten kantor jest dokładnie w miejscu dawnego przejścia granicznego? A może przed przejściem lub za? No wiesz jak przejedziesz na autostradzie ten pkt to raczej wrócić już nie da rady..
zbig99 napisał(a):
Czy wiecie coś o remontach na A2 na tym odcinku?
Hadler napisał(a):zbig99 napisał(a):
Czy wiecie coś o remontach na A2 na tym odcinku?
Wiemy:
http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C%2C1095812%2C&bdl=a2&subtype=uebersicht
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi