Wpisz sobie datę przejazdu, trasę od - do i zobaczysz, co portal DI Ci wypluje. Mnie na dzień dobry rzucił się w oczy komunikat o tworzących się zatorach w kierunku Pragi, na D1 między 214 a 209 km.
Pääkäyttäjä napisał(a):
Wpisz sobie datę przejazdu, trasę od - do i zobaczysz, co portal DI Ci wypluje. Mnie na dzień dobry rzucił się w oczy komunikat o tworzących się zatorach w kierunku Pragi, na D1 między 214 a 209 km.
bydziaj napisał(a):Witam wszystkich zakochanych w Chorwacji ! Jest to mój debiut na tym forum i w piątek "rozdziewiczyłem" się z Chorwacją
Oj ciężki to był ten pierwszy raz !!! Znajomi , którzy 8 razy odwiedzili Adriatyk podpowiedzieli jak jechać i co i jak ,ale życie napisało całkiem inny scenariusz ... wyjazd z Bydgoszczy taki bezpieczny o godz ,14.30 GPS wskazał przybycie do Murter na godz. 7,xx i do spokojnego snu w Austrii (jakieś 100 km od Wiednia postój od godz 2-5 rano) wszystko było o'k. Wjazd do Słowenii ok 6.30 i od Ptuj czy tam Pluj zaczął się diabelski taniec , korek na ok 1,5 godz ( cały czas towarzyszył nam deszcz ) Wjazd do Chorwacji o godz. 9.00 i od Zagrzebia wjechaliśmy ,a raczej stanęliśmy niczym front w 1944 na Wiśle ! masakra naprawdę trudno opisać mój stan emocjonalny do tego temp. w "gorącej" Chorwacji ("tam zawsze masz słońce i upał") między 10-11 st, przeraźliwy wiatr i permanentna woda z nieba ! Telefon do przyjaciela (tego od Chorwacji) "Daras dzięki wa za taką Chorwację ! ... będę tu dwa razy .. pierwszy i ostatni" oczywiście wszystko w żartach! No dobra nie ma co stękać teraz jest Bosko , ciepło , kwatera bajeczna i te widoczki aha w Murter zameldowaliśmy się o godz. 17.50 (jeszcze pół godzinki czekania na zwodzony most w Tisno) czyli w drodze ponad 26 godzin ! ps wiatr za tunelem Rok myslałem ,ze wyrwie mi maskę od silnika ! ........a teraz już tylko plaaaaaażaaa
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi