bigredone napisał(a):alycja napisał(a):Wczoraj o 10.30 wyjechałam z Tucepi. Granice z Czechami przekroczyłam 10 min temu. Do domu jeszcze 9 h . W zyciu czegoś takiego nie przeżyłam. Mam dość Chorwacji na najbliższy rok na pewno
34 godziny z Tucepi do granicy A/CZ ? To co tam się działo po drodze ?
areks72 napisał(a):Jest ktoś obecnie na trasie do Cro lub niedawno przejeżdżał? Jesteśmy w drodze od Budapesztu. Podobno są straszne korki. Podpowiedzcie coś jak ewentualnie to ominąć.. i gdzie są największe utrudnienia...
Janusz Bajcer napisał(a):areks72 napisał(a):Jest ktoś obecnie na trasie do Cro lub niedawno przejeżdżał? Jesteśmy w drodze od Budapesztu. Podobno są straszne korki. Podpowiedzcie coś jak ewentualnie to ominąć.. i gdzie są największe utrudnienia...
Teraz w Lučko jest pusto >>> https://www2.hak.hr/rmt/?l=15
te kiero napisał(a):przy takiej sytuacji na autostradach, o czym mowa na forum, można przeczytać w necie czy usłyszeć w radio lub od gospodina, nawet nie wybierałbym się autostradami tylko od razu planował krajówki, lokalne i to nawet nie te wzdłuż autostrady tylko oddalone (nawet w ostateczności zahaczając o BiH), wolę jechać wolniej, ale jednak jechać
kowgan napisał(a):Dajcie znać co myślicie o p/n objeździe - czy ktoś próbował?
A czy ktoś z Was jechał aby ominąć Macelj i Lucko (czyli największe korki) w Słowenii przez granice w Obrezjii?
Skręcić nie na Ptuj tylko na Bastice i dojechać aż do Obrezjii.
Po przejechaniu granicy w Obrezjii kierować się na Kerestinec, następnie na Klinca Sela i wyskoczyć na autostradzie E65 nad wybrzeże?
Z napisał(a):Ja wracałem wczoraj rano z Vodic,wyjazd o 3 nad ranem,przed tunelem ograniczenie do 40km/h,wiało tak że ciężko było jechać(miałem przyczepkę z motocyklem).Za tunelem ok.(ograniczenia do 100km/h),póżniej tradycyjnie korki od Wiednia do granicy no i za Brnem lecz czegoś takiego jak bajzel przed i w Częstochowie się nie spodziewałem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi