Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
areks72
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) areks72 » 16.07.2016 21:50

Jest ktoś obecnie na trasie do Cro lub niedawno przejeżdżał? Jesteśmy w drodze od Budapesztu. Podobno są straszne korki. Podpowiedzcie coś jak ewentualnie to ominąć.. i gdzie są największe utrudnienia...
alycja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alycja » 16.07.2016 21:53

bigredone napisał(a):
alycja napisał(a):Wczoraj o 10.30 wyjechałam z Tucepi. Granice z Czechami przekroczyłam 10 min temu. Do domu jeszcze 9 h . W zyciu czegoś takiego nie przeżyłam. Mam dość Chorwacji na najbliższy rok na pewno ;)

34 godziny z Tucepi do granicy A/CZ ? To co tam się działo po drodze ?

34 fo granicy Polsko Czeskiej
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2016 22:01

areks72 napisał(a):Jest ktoś obecnie na trasie do Cro lub niedawno przejeżdżał? Jesteśmy w drodze od Budapesztu. Podobno są straszne korki. Podpowiedzcie coś jak ewentualnie to ominąć.. i gdzie są największe utrudnienia...

Teraz w Lučko jest pusto >>> https://www2.hak.hr/rmt/?l=15
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 16.07.2016 22:25

Janusz Bajcer napisał(a):
areks72 napisał(a):Jest ktoś obecnie na trasie do Cro lub niedawno przejeżdżał? Jesteśmy w drodze od Budapesztu. Podobno są straszne korki. Podpowiedzcie coś jak ewentualnie to ominąć.. i gdzie są największe utrudnienia...

Teraz w Lučko jest pusto >>> https://www2.hak.hr/rmt/?l=15

Teraz 3/4 z nich stoi w Macelj. Współczuje tym co dziś wracają .
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.07.2016 22:37

ignas128
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ignas128 » 16.07.2016 23:02

google też nie pokazuje korków na trasie w tej chwili.
obiadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) obiadek » 17.07.2016 06:49

Przez wiatr zamknęli sveti rok i wiadukt Majeslnica (jakos tak nie mam jak sprawdzić) Później puszczali tylko osobówki jednym basem a campery, autobusy i przyczepy stały. Korek był 43km. Wiało niemiłosiernie. Spotkałem tych co wracali mówili ze 19 przez same Cro jechali. Zalecali objazd na Rijeke tym co musza wyjezdzac choc ja proponowałbym przez Knin
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.07.2016 07:44

przy takiej sytuacji na autostradach, o czym mowa na forum, można przeczytać w necie czy usłyszeć w radio lub od gospodina, nawet nie wybierałbym się autostradami tylko od razu planował krajówki, lokalne i to nawet nie te wzdłuż autostrady tylko oddalone (nawet w ostateczności zahaczając o BiH), wolę jechać wolniej, ale jednak jechać
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.07.2016 08:11

te kiero napisał(a):przy takiej sytuacji na autostradach, o czym mowa na forum, można przeczytać w necie czy usłyszeć w radio lub od gospodina, nawet nie wybierałbym się autostradami tylko od razu planował krajówki, lokalne i to nawet nie te wzdłuż autostrady tylko oddalone (nawet w ostateczności zahaczając o BiH), wolę jechać wolniej, ale jednak jechać

Prawda, ale nie każdy zrozumie dokładnie komunikaty po chorwacku. Natomiast większość ubezpieczeń asisstance oferuje bezpłatne informacje o sytuacji na drogach. Warto przed wyjazdem zadzwonić do infolinii.
Choć nie znam jakości podawanych przez nie informacji.
Ostatnio edytowano 17.07.2016 08:17 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
kowgan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kowgan » 17.07.2016 08:13

Dajcie znać co myślicie o p/n objeździe - czy ktoś próbował?

A czy ktoś z Was jechał aby ominąć Macelj i Lucko (czyli największe korki) w Słowenii przez granice w Obrezjii?
Skręcić nie na Ptuj tylko na Bastice i dojechać aż do Obrezjii.
Po przejechaniu granicy w Obrezjii kierować się na Kerestinec, następnie na Klinca Sela i wyskoczyć na autostradzie E65 nad wybrzeże?
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 17.07.2016 08:21

kowgan napisał(a):Dajcie znać co myślicie o p/n objeździe - czy ktoś próbował?

A czy ktoś z Was jechał aby ominąć Macelj i Lucko (czyli największe korki) w Słowenii przez granice w Obrezjii?
Skręcić nie na Ptuj tylko na Bastice i dojechać aż do Obrezjii.
Po przejechaniu granicy w Obrezjii kierować się na Kerestinec, następnie na Klinca Sela i wyskoczyć na autostradzie E65 nad wybrzeże?

było już to omawiane w tym wątku i sam objeżdżałem Lućko przez Kerestinec, jest to pewna ewentualność;
przy omijaniu Macelj jest kilka opcji
kowgan
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kowgan » 17.07.2016 08:39

No właśnie mało jest na ten temat i stąd moje pytanie ...
Obawiałem się, że to nie jest zbyt dobry objazd ale skoro jechałeś i nie wnosisz żadnych zastrzeżeń to spróbuje.
Bardziej interesowało mnie czy nie ma tam żadnych zakazów i można normalnie przejechać?
obiadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) obiadek » 17.07.2016 08:42

Na 93,3 są wiadomości o korkach co pól godziny również po angielsku i niemiecku
MaReEK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaReEK » 17.07.2016 09:31

Z napisał(a):Ja wracałem wczoraj rano z Vodic,wyjazd o 3 nad ranem,przed tunelem ograniczenie do 40km/h,wiało tak że ciężko było jechać(miałem przyczepkę z motocyklem).Za tunelem ok.(ograniczenia do 100km/h),póżniej tradycyjnie :D korki od Wiednia do granicy no i za Brnem lecz czegoś takiego jak bajzel przed i w Częstochowie się nie spodziewałem.

A co się działo w Częstochowie?
freon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) freon » 17.07.2016 09:47

Prawdopodobnie chodzi o Siewierz...(wymiana nawierzchni) ... ja objeżdżałem go przez Tarnowskie Góry... bo wszystko stało po horyzont..
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 375
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone