joso79 napisał(a):Już wiem że droga jest zamknięta. Za radą właścicielki apartamentu jedziemy "starą drogą"
JacekPlacek napisał(a):Witam
Na samym początku napiszę że sprawdzałem FAQ jest tam artykuł z moim zapytaniem ale z 2007 roku i ogólnie przeglądając forum nie napotkałem na żadną świeżynkę.
Problem tkwi w tym że jadę pierwszy raz do Cro 19 sierpnia (piątek) planowałem wyjazd z wrocka około godziny 16 - 17 dojazd z przerwami gdzieś na miejscu byłbym około godziny 7-8 (sobota) rano rejon makarskiej.
Zostało miesiąc do wyjazdu a ja czytając fora dowiedziałem się o strasznych korkach na granicy slo-cr0 jak i bramkach.
Czy w dalszym ciągu jest z tym problem ???
Nie wiem co mam zrobić , jadę z małym dzieckiem termin zaklepałem już w styczniu .
Dajcie jakiś pomysł !!!!!
Drugie pytanie czy oszczędność na winietach w słowenii jest naprawdę uzasadniona ??
te kiero napisał(a):joso79 napisał(a):Już wiem że droga jest zamknięta. Za radą właścicielki apartamentu jedziemy "starą drogą"
na kamerkach w tej chwili widać zablokowany tunel Sv.Rok i korek na autostradzie w okolicy Gornja Ploca/Zadar (autostrada zamknięta );
tymczasem na Lućko o tej porze luz
wielbiciel napisał(a):Dlatego ja jak i dids76 jeździmy starą D1, zero stresu a jakie widoki.... , a tylko 40 minut więcej a i kasy na Karlovacko możemy więcej wydać na wakacjach.
ZAQ_12 napisał(a):JacekPlacek my też wyjeżdżamy w piątek 19.08.2016 z Wrocławia Planujemy trasę przez Boboszów. Dwa lata temu wypróbowaliśmy trasę autostradą A4 w Polsce i kierunek na Ostrawę, ale czasowo wyszło nam dłużej. Korków w tym terminie już się nie spodziewamy, nie jest to szczyt sezonu, może jedynie przez roboty drogowe.
A objazd MLP jest przez nas sprawdzony i nie mamy do niego uwag. Fajny przerywnik w autostradowej monotonii.
Jeżeli jedziesz z dzieckiem to planowana przez Ciebie godzina 07:00 - 08:00 rano może się przeciągnąć do ok. 10:00 Nasza córka niby śpi całą drogę, ale na każdym postoju, tym bardziej jeżeli w zasięgu wzroku znajdzie się sklep, bar etc. chce siusiu... a przy okazji loda, frytki, kiełbaskę cyt. "COKOLWIEK MAMO!", żeby tylko wejść do sklepu. I przerwa z ustawowych 5-10 minut przeciąga się do 20-25 min.
ZAQ_12 napisał(a):JacekPlacek Planowany wyjazd spod Factory o 17:00 ale jedziemy na trzy samochody, więc może się trochę opóźnić
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi