Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
P76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) P76 » 13.07.2016 10:39

Witajcie.
A jak sytuacja na granicy węgiersko-chorwackiej w Letenye? Jakieś kontrole? Korki? Wyjeżdżamy w środę 10.08. i planuję jechać tamtędy.
Nocleg w Sormas, hotel Istvan i czwartek 11.08. ok. 8.00-8.30 rano na granicy. Chętnie dowiem się, jak sytuacja na tej trasie.

Pozdrawiam i udanych urlopów życzę 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2016 10:56

P76 napisał(a):Witajcie.
A jak sytuacja na granicy węgiersko-chorwackiej w Letenye? Jakieś kontrole? Korki? Wyjeżdżamy w środę 10.08. i planuję jechać tamtędy.
Nocleg w Sormas, hotel Istvan i czwartek 11.08. ok. 8.00-8.30 rano na granicy. Chętnie dowiem się, jak sytuacja na tej trasie.

Pozdrawiam i udanych urlopów życzę 8)

W tym dniu tygodnia i o tej godzinie na granicy rutynowa kontrola dokumentów i śmigasz do Chorwacji.
P76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) P76 » 13.07.2016 12:07

Janusz Bajcer napisał(a):W tym dniu tygodnia i o tej godzinie na granicy rutynowa kontrola dokumentów i śmigasz do Chorwacji.

Dzięki za odpowiedź. Rozumiem, że taki jest schemat, pytanie, czy nie ma jakichś dodatkowych utrudnień w związku z imigrantami, terrorystami, itd.itp. Ostatnio czytałem o zwiększonych kontrolach na granicach węgierskich, stąd moja obawa.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.07.2016 12:13

Sporo osób już jechało i nikt o imigrantach i terrorystach nic nie pisał. :idea:

Jedź bez stressu i szczęśliwie :papa:
djremo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) djremo » 13.07.2016 14:19

maciejdm1 napisał(a):Witam.
Ja planuję wyjazd w sobotę ok. 15 tej z Głogowa przez Boboszów i ...teraz nie wiem czy jechać na Ołomuniec, Vyśkov , Brno,Breclaw czy na Svitavy potem Brno i Breclaw. Zaznaczam ,że winiety na Czechy już mam i nie szukam darmowego przejazdu.
Dzięki za podpowiedzi.

Ja też jadę z Głogowa w sobotę ale wyjazd o 18. Przed wyjazdem sprawdzę info o korkach i jak nie będzie to jadę przez Gliwice, a jak będą to na Boboszów
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 13.07.2016 15:09

Czy ktoś sie orientuje w sprawie odcina autostrady D3 na Słowacji od granicy Skalite do Svrcinovec czy jest już czynny?
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 13.07.2016 15:38

ufokking napisał(a):Czy ktoś sie orientuje w sprawie odcina autostrady D3 na Słowacji od granicy Skalite do Svrcinovec czy jest już czynny?

W październiku 2016.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 13.07.2016 15:44

wielbiciel napisał(a):
ufokking napisał(a):Czy ktoś sie orientuje w sprawie odcina autostrady D3 na Słowacji od granicy Skalite do Svrcinovec czy jest już czynny?

W październiku 2016.

Fenkju wery macz :wink:
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 13.07.2016 15:53

P76 napisał(a):Witajcie.
A jak sytuacja na granicy węgiersko-chorwackiej w Letenye? Jakieś kontrole? Korki?....

W ten poniedziałek rano przekraczałem granicę na starym przejściu w Letenye, zero korków, do kontroli byłem jedyny, pogranicznik wziął tylko dokumenty do ręki i bez schylania się do auta zapytał czy cztery osoby :D..... ot cała kontrola.
Dzień później we wtorek, kolega jechał nowym przejściem też w Letenye, był mały korek bo zaglądali wszystkim bez wyjątku do bagażnika.
Jak widać tragedii nie ma, śmigaj śmiało :papa:
Artur&Justyna
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur&Justyna » 13.07.2016 21:08

W nocy z piątku na sobotę będziemy wyjeżdżać do Pakostane z Chorzowa. Zastanawiamy się, o której godzinie wyjechać żeby uniknąć stania w korkach, o których piszecie? Myślałem żeby wyjechać o 20. Jedziemy z naszą trzylatką i trochę się obawiamy co to będzie. W zeszłym roku standardowo jechaliśmy przez Brno-Wiedeń i dalej na Słowenię, ale jechaliśmy w czerwcu.
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 13.07.2016 21:27

Artur&Justyna napisał(a):W nocy z piątku na sobotę będziemy wyjeżdżać do Pakostane z Chorzowa. Zastanawiamy się, o której godzinie wyjechać żeby uniknąć stania w korkach, o których piszecie? Myślałem żeby wyjechać o 20. ...

Wg. gugieła i jego mapy do Lucko masz 7-8 h jazdy. Nawet jak przyjmiemy 9h to na bramkach będziesz ok. 5tej. Nie jestem wróżką ale prawdopodobnie przelecisz bez przeszkód.
Michalm2012
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michalm2012 » 13.07.2016 21:48

Artur&Justyna napisał(a):W nocy z piątku na sobotę będziemy wyjeżdżać do Pakostane z Chorzowa. Zastanawiamy się, o której godzinie wyjechać żeby uniknąć stania w korkach, o których piszecie? Myślałem żeby wyjechać o 20. Jedziemy z naszą trzylatką i trochę się obawiamy co to będzie. W zeszłym roku standardowo jechaliśmy przez Brno-Wiedeń i dalej na Słowenię, ale jechaliśmy w czerwcu.

Obowiązkowo objazd MLP w Słowenii. Inaczej korek.
kojacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kojacek » 13.07.2016 22:26

Artur&Justyna napisał(a):W nocy z piątku na sobotę będziemy wyjeżdżać do Pakostane z Chorzowa. Zastanawiamy się, o której godzinie wyjechać żeby uniknąć stania w korkach, o których piszecie? Myślałem żeby wyjechać o 20. Jedziemy z naszą trzylatką i trochę się obawiamy co to będzie. W zeszłym roku standardowo jechaliśmy przez Brno-Wiedeń i dalej na Słowenię, ale jechaliśmy w czerwcu.

Jeśli nie planujecie żadnego odpoczynku w Austrii to macie szansę, że nie traficie na jakieś wielkie korki na końcu słoweńskiej autostrady (o ile jej nie ominiecie) i granicy. Gdybym miał taką możliwość, na Twoim miejscu wyruszyłbym chociaż ze 2h wcześniej. Wiadomo, że wcześniej jest szansa postać trochę w Czechach, choć o tej porze już nie powinno być źle a na granicy z Chorwacją te 2h mogą sporo zmienić.
sebanko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebanko » 14.07.2016 00:24

mihookoz napisał(a):Witam,

ja planuje jechać w piątek. Chcę jechać przez Słowację i Węgry. Wyruszam rano. Nie mogę wrzucać linków ale trasa taka Ostrawa,Makov, Bratysława i dalej do Goričan. Co myślicie o takiej trasie?
Pozdrawiam

Tylko pamiętaj że kawałek drogi 56 z Ostrawy do Frydka jest płatny (winieta)
www_ceskedalnice_cz/image/zpoplatnene-velka.png
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 14.07.2016 07:49

Jak by ktoś wybierał się w ten Piątek rano z Polski trasą Czechy-Austria niech da znać jak tam wyglądała w tych godzinach droga do Austriackiego Graz.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć... - strona 371
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone